دومین جلسه کارگاه مجازی با موضوع «شادکامی واقعی چیست؟» برگزار شد

دومین جلسه وبینار «شادکامی واقعی چیست؟» به همت دفتر امور ایثارگران توسط دکتر عباس عبداللهی روانشناس و عضو هیئت‌علمی دانشگاه الزهرا برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دفتر امور ایثارگران، به همت این دفتر دومین وبینار روانشناسی در سال 1401 با موضوع «شادکامی واقعی چیست؟» برگزار شد.

در این کارگاه که ساعت 22 دوشنبه 13 تیر 1401 با شرکت اعضای هیئت‌علمی و کارکنان دانشگاه برقرار شد، دکتر عباس عبداللهی، عضو هیئت‌علمی دانشگاه الزهرا در ادامه جلسه گذشته با موضوع شادکامی سه ویژگی مهم افراد شادکام را فراوانی خلق مثبت، پایین بودن خلق منفی و بالا بودن رضایت‌مندی از زندگی برشمرد و گفت: شادکامی از دو جنبه یکی حسی (Hedonic Happiness) که حس شادی، آرامش، نشاط و طراوت را نشان می‌دهد و دیگری عملکردی (Udonomic Happiness) که در افراد با روابط بین فردی در محل زندگی، محل کار دیده می‌شود و آن‌ها از اوقات فراغت خود به‌خوبی استفاده می‌کنند.

وی ضمن اشاره به مطالعات انجام‌شده در این خصوص ادامه داد: شادکامی واقعی وقتی به وجود می‌آید که افراد هر دو جنبه حسی و عملکردی را باهم تجربه کنند. به‌طورکلی در صورتی سطح بالایی از شادکامی را تجربه می‌کنند که احساس آرامش و نشاط و شادی داشته باشند، فعالیت و عملکرد آن‌ها روی اطرافیان تأثیر مثبت داشته باشد و بتوانند روابط مؤثر با دیگران برقرار کنند.

دکتر عبداللهی در مقابل واژه شادکامی واژه‌های استعداد افسردگی و روان آزردگی را تعریف کرد و گفت: بحث شادکامی در اقتصاد و روانشناسی مشترک است. چون مسائل اقتصادی تأثیر مستقیم روی حس شادکامی افراد دارد. هرچه فاصله طبقاتی بین افراد جامعه بیشتر باشد، باعث افزایش خلق منفی و حس ناشادکامی در افراد می‌شود.

 سخنران ادامه داد: انسان موجودی شادی خواه و لذت طلب است و تمام شورها، شوق ها و لذایذ زندگی منتظر کسانی است که با تلاش و تفکر و مقاومت، خود را به آن می‌رسانند. بنابراین بهتر است افکاری شاد و سلامت داشته باشیم و سلامتی را حق انسانی و شایسته خود بدانیم، با خود ملایم بوده و خانواده خود را بپذیریم.

 وی تأکید کرد اغلب مردم تقریباً به همان اندازه شاد هستند که انتظارش را دارند و با ذکر چند مثال افزود: افرادی که دارای خلقیات منفی مثل تکبر، حسادت، ترس از طرد شدن و یا عدم مهار کنترل خشم هستند سطوح بالاتری از حس ناشادکامی را تجربه می‌کنند.

ایشان پاسخ این سؤال که شادکامی واقعی چگونه به دست می‌آید را به جلسه بعد موکول کرد و در پایان به سؤالات همکاران پاسخ داد. یادآوری می‌گردد این وبینار هر هفته در ساعت 22 روزهای دوشنبه از طریق لینک اینجا به‌صورت رایگان برای عموم قابل‌دسترس است.

حمیده شفاعی
تهیه کننده:

حمیده شفاعی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات قالب