در راستای برنامه تحول بهداشت

دومین روز از هفته دوم برنامه فلوشیپ مدیریت شبکه بهداشتی درمانی برگزار شد

دومین روز از هفته دوم برنامه فلوشیپ مدیریت شبکه بهداشتی درمانی ویژه مدیران میانی قطب شمال مرکز در محل دانشکده بهداشت برگزار شد.

گالری عکس
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه، دومین روز از هفته دوم برنامه فلوشیپ مدیریت شبکه بهداشتی درمانی ویژه مدیران میانی، روز یکشنبه ششم دی ماه سال جاری با حضور دکتر مصدق راد و دکتر عباسعلی کشتکار عضو هیئت علمی دانشگاه و جمعی از مدیران میانی معاونت های بهداشتی دانشگاه های علوم پزشکی تهران، ایران، شهیدبهشتی، البرز، اراک، قم، قزوین و ساوه در محل دانشکده بهداشت دانشگاه برگزار شد.
کارگاه مذکور دومین مرحله از فاز دوم  برنامه فلوشیپ مدیریت شبکه است که از تاریخ سی آذرماه آغاز و تا هفتم بهمن ماه سال جاری ادامه خواهد داشت.
برنامه ریزی راهبردی، جستجوی پیشرفته در منابع علمی و آمار از سرفصل های آموزشی روز دوم از هفته دوم این کارگاه بود.
در این کارگاه، دکتر مصدق راد با اشاره به این که مدیریت، فرآیند برنامه ریزی، سازماندهی، رهبری و کنترل تلاش های دسته جمعی کارکنان به منظور دستیابی به اهداف سازمانی است، برنامه ریزی را شامل بررسی وضعیت موجود، پیش بینی آینده، تعیین اهداف، استراتژی ها، سیاست ها و روش های انجام کار خواند و ادامه داد: برنامه ریزی با تمرکز بر روی مقاصد و اهداف و جلوگیری از تغییر مسیر، احتمال رسیدن به اهداف را افزایش داده و با جلوگیری از دوباره کاری نقش بسزایی در مصرف صحیح منابع خواهد داشت.
وی با تاکید بر مدیریت استراتژیک تصریح کرد: مدیریت استراتژیک به سازمان کمک می کند تا به نحوی موثر با محیط اطرافش تعامل کرده و همچنین با بهره گیری از نقاط قوت داخلی و فرصت های خارجی بتواند سدی را در برابر تهدیدهای خارجی ایجاد و نقاط ضعف داخلی را برطرف کند.
دکتر مصدق راد تعیین جهت گیری آینده سازمان، مشخص شدن اولویت های سازمان، استفاده خوب از منابع سازمانی، حل مشکلات عمده و بهبود عملکرد سازمان را از دیگر مزایای مدیریت استراتژیک خواند.
وی در ادامه رسم ماتریس موقعیت سازمان را بر اساس ارزیابی عوامل داخلی و خارجی تشریح و استراتژی های متناسب با موقعیت سازمان را توضیح داد.
دکتر مصدق راد با اشاره به استراتژی های توسعه ای، احتیاطی و عقب نشینی افزود: توسعه محصول سازمان، توسعه بازار و متنوع سازی از تکنیک های استراتژی های توسعه ای هستند.
وی تکنیک های استراتژی احتیاطی را شامل معماری سازمانی، مدیریت کیفیت، متمایز سازی، رهبری هزینه خواند و استراتژی های عقب نشینی را مشتمل بر کوچک سازی، فروش برخی از واحدهای سازمان (واگذاری به بخش خصوصی) و فروش کل سازمان (انحلال) نام برد.
در ادامه کارگاه دکتر کشتکار جست و جوی پیشرفته در منابع علمی را تشریح و طبقه بندی بانک های اطلاعاتی را از منظر نوع اسناد، محتوای قابل دستیابی، هزینه دسترسی به محتوا، فیلد علمی یا رشته تخصصی و از نظر اعتبار علمی توضیح داد.
تشریح و مقایسه انواع بانک های اطلاعاتی شامل medline، Scopus، ISI و google Scholar، توضیح استراتژی 4W و PICO در جست و جوی منابع علمی از دیگر موضوعات آموزشی این کارگاه بود.
  خبر: خباز
عکس: اسماعیل استاجی


 
کلمات کلیدی
تهیه کننده:

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات قالب