دکتر صلواتی زاده انسان هایی را مناسب کار تیمی دانست که عاشق پیشرفت دیگرانند

کارگاه مجازی دانشگاه نسل سوم و چهارم و نقش آن در اشتغال آفرینی این هفته با موضوع اصول و فنون تیم سازی، با حضور بیش از 60 شرکت کننده، در محیط اسکای روم، مجازی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دفتر امور ایثارگران، در این کارگاه که 18 شهریور 1400 برگزار شد؛ دکتر ابوالفضل صلواتی زاده، مدرس کارگاه مجازی اشتغال آفرینی، ابتدا در مورد چرایی اینکه افراد نمی خواهند کار تیمی انجام دهند و تصمیم می گیرند که کارها را به تنهایی انجام دهند؛ ریشه و دلایل آن را چنین بیان کرد: یکی از دلایل نبودن عزم همکاری است؛ چون از کودکی کار تیمی آموزش داده نشده است و سیستم آموزشی طوری طراحی شده که کودکان به تنهایی کارهایشان را انجام داده و ارتقاء یابند. از طرفی الگوی خوبی وجود نداشته و یا تیم خوبی را ندیده اند. دلیل دیگر اینکه در عدم کار تیمی زیاد دیده می شود که بار و فشار کاری روی دوش یک یا دو نفر هست و عملا بقیه افراد عمداً یا سهواً از مدار حذف می شوند. از دلایل دیگر نداشتن سرتیم قوی را می توان نام برد؛ چون سرتیم (head) خودش رهبری و مدیریت نمی داند. مهم است که اگر می خواهیم تیم منسجمی را شکل دهیم، تا حدی باید بدانیم که چه چک لیستی را باید رعایت کنیم. 
وی افزود: گاهی افراد برای انجام یک کار موقتی در کنار هم قرار می گیرند و با انگیزه بیرونی بطور مثال انگیره مالی دسته ای را شکل می دهند. گاهی هم ممکن است این دسته با هارمونی و انگیزه بیشتر، گروهی را مانند گروه واتس آپی تشکیل می دهند. بعلاوه مسایل مالی احساس می کنند که همدل شده اند و با دردی مشترک می خواهند ارتباطی را بگیرند که کار ارزشمندی را انجام دهند. یعنی با اهدافی مشترک انگیزه های بیرونی و درونی آمیخته می شوند و گاهی این افراد تشکیل NGO می دهند و ارزش ها و آرمانی را برای حل مسایلی تعریف می کنند که در این صورت خیلی انگیزه های درونی بالا می رود. 
مدرس این کارگاه، اصول و فنون تیم سازی را یکی دیگر از مهارتهای نرم خواند و 17 اصل کار تیمی نویسنده معروف "جان سی ماکسول" را با ذکر مثال هایی اجرایی بیان کرد:
1)انعطاف پذیری: سازگاری و درک شرایط کار تیمی؛ افراد تاب آوری بالایی دارند. اجازه دهیم کودکان و حتی بزرگسالان روی پای خودشان بایستند. بچه هایی موفق تر هستند که با چالش های مختلف روبرو می شوند. تلاش برای افزایش تاب آوری افراد خیلی مهم است. 
2)همکاری و مشارکت: هر فردی توانایی خاصی دارد. در کار تیمی هنر ما درست چیدمان افراد است. 
3)تعهد: گاهی برای ایجاد تعهد قرارداد بسته می شود. اکتفا نمودن تنها به بندهای قرارداد، دلیلی نخواهد بود که تعهد ایجاد شود.  
4)ارتباط: تقویت مهارت های ارتباطی اعم از کلامی و غیر کلامی لازم است. 
5)شایستگی: حواس مان روی نقاط قوت و ضعف مان باشد
6)قابل اتکا بودن: در انجام کارها، بتوان روی افراد حساب کرد. 
7)منضبط بودن: مدیریت زمان مهم است.  
8)ارتقا دادن دیگران: انسان هایی که عاشق پیشرفت دیگران هستند؛ فردی مناسب کار تیمی است که عاشق پیشرفت دوستانش است.  
9)اشتیاق: در کار تیمی زمانی که دیگری موفق می شود باید ذوق کنیم. اگر شعف صورت گیرد یعنی در جای درست قرار گرفته ایم.  
10)هدفمند بودن: آیا هدف وسیله را توجیه می کند؟ 
11)آگاهی از وظیفه: سرگروه تیم باید افراد را از وظایفشان آگاه کند. 
12)آمادگی: باید آمادگی های ذهنی، فکری، تجهیزاتی و علمی وجود داشته باشد. عواملی مانند اثرگذاری اجتماعی، رهبری، استدلال کردن، ایده پرداز بودن و انسانی بودن را در نظر گرفت. 
13)رابطه مند بودن: عوامل درون و بیرون سازمانی را باید درنظر گرفت. 
14)اصلاح و بهبود: آیا عضو تیم تمایل به اصلاح عملکرد خود دارد. باید بدانیم که اطلاعات ما محدود است. نقاط قوت و ضعف، فرصت و تهدید یعنی جدول SWOT خودمان را ترسیم کنیم و دایم آن را Update و خودممیزی کنیم. در کار تیمی مهم است که بازخور بگیریم.  
15)از خود گذشتگی: ازخود گذشتگی آرام آرام در ما شکل می گیرد. از روی رفتارهای پدر و مادر، اساتید و دوستان ازخود گذشتگی را یاد می گیریم. 
16)ایده خلاقانه: راه حل گرا بودن مهم است و باید آن را به فرزندان مان بیاموزیم.  
17)پیگیر و سرسخت بودن: اگر چرایی کارمان را بدانیم، شبانه روز تلاش خواهیم کرد.   
در پایان دکتر صلواتی زاده با این عبارت کارگاه را به اتمام رساند که «امکان ندارد چراغی را برای کسی روشن کنید و خودتان در تاریکی باشید» 
توضیح اینکه کارگاه افزایش کیفیت زندگی یکشنبه‌ها از ساعت 21 الی ۲۲ با تدریس دکتر پور نسائی، کارگاه دانشگاه نسل سوم و چهارم و نقش آن در اشتغال در روزهای پنج شنبه و کار گاه مقاله نویسی و چاپ مقالات روزهای جمعه از ساعت ۲۱ الی ۲۲ برگزار می گردد
 علاقه‌مندان می‌توانند در فضای اسکای روم هر هفته این مباحث را پیگیری کنند.
برای شرکت در کارگاه روی لینک زیر کلیک کنید و به‌عنوان میهمان واردشوید. 

 

کلمات کلیدی
علیرضا پیرامون مقدم
تهیه کننده:

علیرضا پیرامون مقدم

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات قالب