سومین همایش ملی فناوری سلامت با شعار «دانشگاه نسل سوم، اشتغال و تولید دانش‌بنیان» برگزار شد

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه در سومین همایش ملی فناوری سلامت گفت: باید کاری کنیم که دغدغه جامعه فناوری باشد زیرا همراه با فناوری، قطعاً اشتغال هم هست.

گالری عکس
در افتتاحیه سومین همایش ملی فناوری سلامت که روز دوشنبه 22 آبان 96 در سالن آمفی تئاتر ستاد مرکزی دانشگاه برگزار شد، ابتدا دکتر حسین رضایی زاده، دبیر اجرایی همایش گفت: امسال دومین همایش ملی و سومین همایش فناوری سلامت دانشگاه به همت دانشگاه علوم پزشکی تهران و دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه برگزار می‌شود. در این همایش را یکروزه تلاش کردیم با بحث‌های کوتاه اما کاربردی و با سخنرانی افرادی که تجربیاتی در حوزه فناوری سلامت و خلق ثروت در کشور و دانشگاه دارند و همچنین با حضور میهمانی از کشور کره جنوبی این همایش را برگزار کنیم.
وی افزود: ما روز گذشته میزبان 19 تیم دانشجویی 7 نفره از دانشگاه‌های مختلف علوم پزشکی کشور بودیم که موضوع بیکاری دانش‌آموختگان دانشگاهی بعد از دوره فراغت از تحصیل را به‌عنوان یک مسئله جدی موردتوجه قرار دادند زیرا شعار ما، دانشگاه نسل سوم، اشتغال و تولید دانش‌بنیان است.
وی با اشاره به تغییر رویکرد امسال این همایش گفت: ما امسال تلاش کردیم این مفهوم را به سمت فرهنگ‌سازی در جامعه و اطلاع‌رسانی به عموم مردم ببریم و در این حوزه کاری کنیم که ابتدا فرهنگ فناوری در سطوح مختلف جامعه جا بیفتد و بعد آن را در سطح دانشگاه و دانشجویان و همین‌طور مدیران مختلفی که در دانشگاه داریم تسری بدهیم.
وی افزود: ما در جامعه‌ای زندگی می‌کنیم که اعتقاد داریم کسب حلال خودش جهاد است ولی مشاهده کردیم که با افراد ثروتمند، کارآفرین و پول آفرین خوب نیستیم و حداقل در رسانه و سینما نشان دادیم که از این افراد برداشت خوبی وجود ندارد. ما در جایی بزرگ شده‌ایم که گفته‌اند «بابا نان داد» بابایی که نان بدهد می‌شود «نان‌آور» و بقیه می‌شوند «نان‌خور» درحالی‌که باید گفت «بابا نان‌آوردن را یاد داد»
دکتر رضایی زاده با بیان اینکه از کودکستان و آموزش‌وپرورش باید تغییر فرهنگ بدهیم و پدر و مادر نباید فرزندشان را به دانشگاه بفرستند برای اینکه مدرک بگیرد و سرکار برود گفت: بچه‌ها باید دانشگاه بروند برای اینکه کارکردن و پول درآوردن را مبتنی با درسی که می‌خوانند و مدرکشان، یاد بگیرند.
وی با تأکید بر اینکه این ماجرا باید تبدیل به یک مطالبه و تفکر عمومی در جامعه بشود گفت: یک تفکر هم باید در دانشگاه اتفاق جا بیفتد که برگزاری این همایش‌ها به آن کمک می‌کند. باید یک تغییراتی در مدیران و اعضای هیئت‌علمی و رویکرد و زیرساخت‌ها صورت بگیرد و در همین راستا دانشگاه علوم پزشکی تهران آیین‌نامه خلق ثروت مبتنی بر دانش را مصوب و ابلاغ کرده است.
دکتر رضایی زاده گفت: با توجه به ظرفیت‌های بسیار خوبی که در برنامه ششم توسعه دیده شده ما باید دفتر ارتباط با صنعت را و البته دایره حقوقی دانشگاه را به شکلی تقویت کنیم که از این ظرفیت و تعامل و رایزنی‌ها با نهادهای مختلف کشور برای جلب منابع مالی استفاده کنند و نکته آخر که در دانشگاه باید انجام شود ورود به عرصه تولی و تصدی در حدود مشخصی است به‌طوری‌که منابع مالی پویا، پایا و مانا داشته باشیم و بتوانیم وابستگی‌مان را به منابع مالی دولتی و حکومتی کم و کارهایی کنیم که چالاکی بخش خصوصی را هم داشته باشیم وگرنه با روش‌های مرسوم به‌جایی نمی‌رسیم.
دکتر محمدعلی صحراییان، معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه و دبیر علمی همایش هم در سخنانی با قدردانی از شرکت‌کنندگان و برگزارکنندگان همایش و با بیان اینکه مهمترین اصل در فناوری، فرهنگ‌سازی است گفت: باید کاری کنیم که دغدغه جامعه فناوری باشد زیرا وقتی فناوری باشد قطعاً اشتغال هم هست.
وی افزود: درحالی‌که بعضی از بیماران لازم است سال‌ها دارو مصرف کنند اما اگر ما فقط برای یک بیماری مزمن دوسال مصرف دارو در نظر بگیریم در واقع یک شغل را در امریکا و اروپا ایجاد می‌کنیم یعنی فناوری با اشتغال ارتباط تنگاتنگی دارد از طرفی گروه‌های مختلف فناوری، تولید می‌کنند اما ما به‌عنوان مصرف‌کننده نگاهمان فناورانه نیست وقتی این فرهنگ جا نیفتاده باشد فناور به موفقیتی که باید برسد نمی‌رسد و مشکلات ما همچنان ادامه خواهد داشت.
وی با بیان اینکه برای اشتغال بیشتر باید از محصولات داخلی استفاده کنیم تأکید کرد محصولات داخلی هم باید استانداردهای خودشان را در سطح بین‌المللی حفظ و رقابت کنند.
وی به اقداماتی که دانشگاه علوم پزشکی تهران در چهار سال گذشته در حوزه فناوری داشته است اشاره کرد و با بیان فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه جوانان ما با حرکت جهادی باید علم را به فناوری و فناوری را به صنعت و صنعت را به توسعه کشور وصل کنند، گفت: اگر این مسئله موردتوجه مسئولان قرار بگیرد بسیاری از سدهایی که در مقابل فناوری کشور است برداشته می‌شود.
دکتر صحرائیان با اشاره به نقش‌آفرینی دانشگاه‌ها در فناوری گفت: دانشگاه‌ها باید پیشتاز اقتصاد دانش‌بنیان باشند و نقشه علمی کشور را تهیه و پیاده و نظام نوآوری را سازماندهی و آن را به‌عنوان ارزش مطرح کنند.
وی با بیان اینکه امروز تولید علم در کشور بسیار خوب است اما یکی از شاخصه‌های ما باید این باشد که یک استاد چقدر برای جامعه تولید ثروت کرده است به رشد مراکز رشد و دانش‌بنیان در چند سال اخیر اشاره کرد و گفت: در حوزه مراکز رشد جدید و دانش‌بنیان در سال 95 درمجموع 37 مرکز دانش‌بنیان مجوزدار در حال فعالیت هستند.
وی افزود: پژوهش‌های کاربردی که محور و پول دریافتی آن از خارج دانشگاه بوده در سال 95 حدود 8 میلیارد و 900 میلیون تومان بوده که اگرچه رشد خوبی داشته ولی معتقدم بستر هنوز برای فعالیت بیشتر آماده است. ضمن اینکه در حجم اعطای اعتبار تشویقی به شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان هنوز خیلی موفق نبوده‌ایم و باید سعی کنیم در این زمینه اعتبارات تشویقی از معاونت علمی رئیس‌جمهور بگیریم را افزایش دهیم.
وی افزود: زمانی اگر استادی از دانشگاه به صنعت وارد می‌شد همه طوری نگاه می‌کردند که گویی این استاد دانشگاه را رها کرده و رفته پول دربیاورد اما امروز نگاه تغییر کرده است. مطلبی که ریاست محترم در جلساتی که با هم داشته‌ایم به‌دفعات گفته‌اند حرکت دانشگاه به سمت نسل سوم است و من خوشحالم که حمایت ریاست دانشگاه و مجموعه را همراه خود داریم و به این سمت حرکت می‌کنیم.
دکتر صحرائیان در ادامه افزود: ما به‌عنوان ستاد دانشگاه نباید مانع فناوری و تحقیقات فناورانه باشیم بلکه باید فرآیندها را تسهیل کنیم. دراین بین اقداماتی ازجمله اصلاح آیین‌نامه‌های ارتباط دانشگاه با صنعت و برخی موارد تفویض به دانشکده‌ها بوده است.
وی با اشاره به اینکه 57 اختراع داخلی دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 95 تائید شده گفت: اختراعات بین‌المللی دانشگاه در سال 95 به تعداد 15 و در کل 53 اختراع است که جا برای افزایش دارد.
وی در پایان با تأکید براینکه دانشگاه علوم پزشکی تهران سعی کرده در ایجاد این فرهنگ پیشرو باشد گفت: تا در زمینه فناوری فرهنگ‌سازی عمومی صورت نگیرد حوزه فناوری به موفقیت نخواهد رسید.
توضیح اینکه در سومین همایش ملی فناوری سلامت دو نشست با موضوعات «ظرفیت‌های برنامه ششم توسعه در تقویت ارتباط دانشگاه با صنعت» به ریاست دکتر صحراییان و نشست «فرصت‌ها و چالش‌های صادرات محصولات دانش‌بنیان به ریاست دکتر علیرضا احمدیان، رئیس دانشکده فناوری‌های نوین پزشکی» برگزار شد.
پروفسور سانگ یانگ کیم استاد دانشگاه ملی سئول و مدیرعامل شرکت viroMed به‌عنوان مهمان ویژه در نشست دوم سخنرانی کرد.
در پایان همایش پس از خواندن بیانیه سومین همایش به برندگان مسابقه دانشجویی جوایزی اهدا شد.
تیم اول: تیم دانشکده پیراپزشکی
اعضای تیم: فاطمه میرزاییان، نادیا معتمدی، زهرا سادات آزاد منجیر، آزاده بشیری، محمد حسینی روندی، امید آزادبخت و سرپرست تیم دکتر شعبان علیزاده
تیم دوم: دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
اعضا: ریحانه هوشیار، سعید ابراهیمی، افشین درخشانی، محمد ابراهیم روان بخش، لیلا مباشری، فاطمه ابهر زنجانی، آرش قربانی
تیم سوم مشترک: دانشگاه علوم پزشکی سبزوار و دانشگاه علوم پزشکی کردستان
اعضای تیم سبزوار: غلامعباس کافی، علی عبیدی، علی منظوری، امیرعباس کوشکی، موسی امینی وفا، سید محسن مهری، میلاد علی اکبری
اعضای تیم کردستان: محمد مصطفی چرختاب مقدم، فاطمه صادقی، اسماعیل قهرمانی، محسن سهرابی، مهسا اردلان، سهراب سکینه پور، فاطمه خضرنژاد
برندگان جذب منابع مالی از صنعت:
اول: دکتر فرشید قربانی از دانشگاه علوم پزشکی همدان
دوم: محمد شاکر خطیب دانشگاه علوم پزشکی تبریز
سوم: دکتر علی اکبر بابائی از دانشگاه جندی شاپور اهواز
برگزیده جذب منابع مالی: دکتر محسن امینی دانشگاه علوم پزشکی تهران
برگزیده حوزه صادرات: دکتر رضا فریدی مجیدی رئیس هیئت‌مدیره فناوران نانو مقیاس و دکتر امیر فرشچی مدیرعامل شرکت آریوژن فارمد 
در روز اول همایش مسابقه یک‌روزه دانشجویی به‌منظور ارائه راه‌حل مسئله اشتغال به کار دانش‌آموختگان پس از فراغت از تحصیل برگزار شد.

خبرنگار: مهدی گلپایگانی
عکس: جمشید ربیعی

 

کلمات کلیدی
مهدی  گلپایگانی
تهیه کننده:

مهدی گلپایگانی

تنظیمات قالب