• تاریخ انتشار : 1400/07/13 - 10:46
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1955
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه

دکتر هادیان: تربیت نسل جوان دستیاران تخصصی دانشکده برای آموزش فداکاری برای مردم، تنها با حضور بالینی در بیمارستانها حاصل می شود

دکتر هادیان بر مستندسازی و ثبت اقدامات و جان‌فشانی‌های کادر درمان در حافظه تاریخی ملت ایران تأکید کرد و افزود: بایستی آیندگان بدانند و یاد بگیرند که با وجود تمامی شرایط سخت، بودند و هستند کسانی که با جان‌و دل در عرصه میدان جنگ کووید، مبارزه کردند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده توانبخشی، در آغاز این مراسم دکتر آذر مهری معاون دانشجویی دانشکده ضمن تسلیت ایام اربعین و سالروز درگذشت حضرت محمد (ص) و شهادت امام حسن (ع) در توضیح اهداف برگزاری مراسم بابیان اینکه شناسایی و تجلیل از فعالیت‌های فرهنگی و بالینی و پژوهشی دانشجویان و دستیاران واحدهای مختلف دانشگاه در حوزه سلامت به‌ویژه در ایام شیوع و پاندمی کرونا از برنامه و سیاست معاونت دانشجویی است گفت: باوجود  برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده مراسم تجلیل و قدردانی از فعالان حوزه سلامت که قرار بود با حضور رئیس دانشگاه و در دانشگاه برگزار شود متأسفانه با توجه به شروع پیک پنجم کرونا و الزام رعایت پروتکل‌ها کنسل و به واحدها واگذار شد.
در ادامه نشست دکتر محمدرضا هادیان رئیس دانشکده در ابتدای سخنانش با اشاره به دستاوردهای این دانشکده در حوزه‌های آموزشی به‌ویژه آموزش بین‌الملل و پژوهشی گفت: دانشکده توانبخشی با توجه به شرایطی که در دانشگاه دارد همچنان که در عرصه پژوهش عملکرد بسیار خوبی داشت و توانست سومین سالی پیاپی در حوزه پژوهش رتبه نخست در میان دانشکده توانبخشی کشور را کسب کند در حوزه آموزش و به‌ویژه آموزش بین‌الملل نیز از پیش‌بینی‌های انجام‌شده برای جذب و پذیرش دانشجویی بین‌الملل در برنامه و مأموریت 4 ساله دانشگاه عملکرد موفق داشته و در حال حاضر  بیش از 10درصد تعداد کل دانشجویان کل دانشکده را دانشجویان بین‌الملل تشکیل می‌دهد و این درصد در مقایسه با دانشجویان تحصیلات تکمیلی در برخی از رشته‌ها بیش از 30 درصد است.
وی در ادامه ضمن تشکر و قدردانی از دکتر آذر مهری، معاون دانشجویی دانشکده برای تلاش‌ها و اقدامات انجام‌شده در این حوزه  برای حضور دانشجویان در میدانهای کارزار بالینی بویژه در  زمان همه گیری به نقش اجتماعی و مسیولیت پذیری کارآموزان  و کارورزان پرداخت  و ادامه داد که باید نسل جوان دستیاران تخصصی دانشکده در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی تابعه دانشگاه در زمان سختیهای بزرگ آموزش فداکاری برای مردم را نیز بیاموزند. این مهم، با  ارائه خدمات بالینی و درمانی و  با حضور بالینی در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی که به مانند حضور در میدان نبرد است، به دست  می آید.
وی افزود:حضور دانشجویان، اساتید و کادر درمان در بیمارستان‌ها در شرایطی که ریسک ابتلا به بیماری را پذیرفته و در درمان بیماران مشارکت جدی می‌کنند مانند جنگ در میدانهای نبرد است و شاهد این حرف نیز تعداد زیادی از شهدای کادر درمان طی دو سال اخیر است. 
دکتر هادیان در ادامه افزود: طی مدت شیوع و پاندمی کرونا طی دو سال بیش از ده تن از فیزیوتراپیستها به درجه رفیع شهادت نائل شده‌اند و با توجه به تعداد فیزوتراپیستهای دانش‌آموخته نسبت به سایر گروه‌ها، دستکم یکی از ایشان از دانشکده توان‌بخشی بوده است.  همچنین ایشان افزود با محاسبه تعداد فیزیوتراپیست های شهید کرونا به نسبت سایر کادر پزشکی شهید، این میزان بیش از 2و نیم برابر کادر پزشکی محسوب می‌شود. 
رئیس دانشکده در ادامه بر اهمیت مستندسازی و ثبت اقدامات و جان‌فشانی‌های کادر درمان در حافظه تاریخی ملت ایران تأکید کرد و افزود: بایستی آیندگان بدانند و یاد بگیرند که با وجود  تمامی  شرایط سخت، بودند و هستند کسانی که با جان‌و دل در عرصه میدان جنگ کووید، مبارزه کردند. 
وی در ادامه با اشاره به اینکه محمد جواهریان دانشجوی دکترای تخصصی فیزیوتراپی این دانشکده طی دو سال اخیر تمام دوران آموزشی و پژوهشی خود را در بیمارستان‌ها تابعه دانشگاه سپری کرده است و حمیدرضا فرمانی دانشجوی دکترای تخصصی گروه گفتاردرمانی نیز با توجه نوع و نیاز به خدمات بالینی این گروه نیز همین منوال انجام‌شده است تصریح کرد: طی همه‌گیری کرونا هم اعضای هیئت‌علمی و به‌ویژه دانشجویان دکترای تخصصی دانشکده دوره‌های آموزشی و هم پژوهشی خود را در بیمارستان‌ها خدمت می‌کنند و این را به فال نیک می‌گیریم و به امید خدا ادامه پیدا خواهد داشت. دکتر هادیان جایگاه اصلی خدمت به مردم برای  اساتید را  در بیمارستان‌ها دانست.
رئیس دانشکده بابیان اینکه جایگاه و اساس ارائه خدمات رشته‌های مختلف دانشکده توانبخشی در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی است و شرط معرفی خدمات این گروه‌ها، حضور در تیم درمان در کنار سایر رشته‌های پزشکی است، تصریح کرد: حضور متخصصان رشته‌های مختلف دانشکده توانبخشی در کنار تیم درمان پزشکی شرایط ارائه خدمات درمانی و بالینی باکیفیت‌تر به بیماران را فراهم می‌کند. مسلما با حضور در بالین، آموزش و پژوهشی مبتنی بر جامعه شکل میگیرد که حلقه گمشده است. 
وی افزود: خوشبختانه طی چند سال اخیر باسیاست و رویکرد مثبت دانشگاه در خصوص ضرورت حضور متخصصان رشته‌های مختلف این دانشکده در بیمارستان‌ها و مساعدت‌های مسئولان دانشگاه در جهت تقویت سازوکارهای تعاملی دانشکده با بیمارستان‌های تابعه، علاوه بر آشنایی دیگر گروه‌های بالینی پزشکی با خدمات گروه‌های مختلف این دانشکده، زمینه انجام پژوهش های میان‌رشته‌ای با دیگر رشته‌های پزشکی با توجه به نیاز بیماران،  فراهم‌شده است و در حال حاضر با توجه به روند پیش‌گرفته شده شاهد حضور متخصصان و اعضای هیئت‌علمی این دانشکده در راند بیماران در بخش‌های بستری و سرپایی بیمارستان‌ها همراه سایر متخصصان گروه‌های پزشکی هستیم.
در ادامه این نشست دکتر هادیان در بخشی از سخنانش ضمن قدردانی از حضور و ارائه خدمات بالینی اعضای هیئت‌علمی و متخصصان و دستیاران این دانشکده در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی، آنان را به‌عنوان نقش الگویی و رول مدل(role model) در شکل دادن به ارزش‌ها، نگرش‌ها، اخلاق و رفتار حرفه‌ای سایرین دانست و تصریح کرد: جذب و بهره‌گیری دانشجویان و دستیارانی که علاوه بر ارائه خدمات بالینی و توانبخشی در مراکز درمانی در سایر جنبه‌های ازجمله پژوهش و نیز کسب مهارت‌های توسعه فردی و مهمتر از همه کرامت انسانی سرآمد هستند، بایستی به‌عنوان آموزش‌دهنده و هییت علمی به نسل‌های آینده  در  برنامه‌های آینده دانشگاه و دانشکده مورد نظر جدی و سیاست اصلی قرار گرفته شود.
 در ادامه این نشست، حمیدرضا فرمانی دانشجوی دکترای تخصصی گفتاردرمانی و دانشجوی برگزیده معاونت دانشجویی  در عرصه فعالیت‌های دانشجویی در حوزه کرونا نیز بابیان اینکه خدمات بالینی و درمانی رشته‌های مختلف دانشکده توانبخشی در مقایسه با رشته‌های دیگر پزشکی همپوشانی ندارد و بایستی همانند سایر رشته‌های پزشکی به‌عنوان تخصص دیده شود. شرط تحقق این موضوع را معرفی و شناخت خدمات این گروه‌ها به سایر کادر درمان پزشکی از طریق حضور بیش‌ازپیش متخصصان رشته‌های مختلف این دانشکده در بالین بیمار و در کنار گروه درمان دانست.
در پایان نشست محمد جواهریان دانشجوی دکترای تخصصی فیزیوتراپی این دانشکده و دیگر دانشجوی برگزیده معاونت دانشجویی دانشگاه در عرصه فعالیت‌های دانشجویی در حوزه کرونا، ضمن تشکر از رئیس و معاون دانشجویی دانشکده برای برگزاری این مراسم و تشکر از سخنان رئیس دانشکده در خصوص نگاه ویژه وی به آنان به‌عنوان فرزندان دانشگاه و دانشکده گفت: ما نیز حس پدر معنوی را نسبت به دانشگاه و دانشکده داریم و انشالله بتوانیم آن‌طور که لایق این مردم است خدمت کنیم.
وی با اشاره به اینکه در ابتدای همه‌گیری کرونا پروتکل‌های درمانی و دارویی مشخصی برای بیماران کووید19 برای درمان به‌جز توصیه‌های سازمان بهداشت جهانی مطرح نبود و قاعدتاً میزان مورتالیتی بیماران نیز بالا بود گفت: خوشبختانه پس از گذشت بیش از دو سال از شیوع کووید19، در حال حاضر با توجه پژوهش‌ها و کارآزمایی های بالینی انجام‌شده، مکانیزم های کارآمدی برای درمان بیماری وجود دارد.
جواهریان در ادامه با اشاره اینکه بیش 800  پژوهش مرتبط در خصوص انجام اقدامات فیزیوتراپی انجام‌شده برای بیماران  مبتلابه کووید 19 در دنیا منتشرشده است گفت: نتایج این تحقیقات نشان داده که پروسیجر های انجام‌شده فیزیوتراپی برای این بیماران، میزان مورتالیتی را تا بیش از 25درصد کاهش می‌دهد. 
دانشجوی برگزیده معاونت دانشجویی دانشگاه در عرصه فعالیت‌های دانشجویی در حوزه کرونا در ادامه بابیان اینکه خدمات فیزیوتراپی به بیماران مبتلابه کووید 19 بایستی نه به‌عنوان یک پروسیجر توانبخشی  بلکه به‌عنوان یک درمان بالینی بیماران در مرحله متوسط بیماری و درمان پنومونی ناشی از کووید در نظر گرفته شود، تصریح کرد: بر اساس پژوهش انجام‌شده اگر بیماران مبتلابه کووید 19 در فاز متوسط بیماری و پنومونی توسط متخصصان آموزش‌دیده فیزیوتراپی درمان منظم فیزیوتراپی دریافت کنند میزان مورتالیتی بیماران به‌صورت چشمگیری کاهش پیدا می‌کند. 
جواهریان در بخشی از سخنانش ضمن تأکید بر ضرورت آگاهی و اطلاع کادر درمان پزشکی از نقش و تأثیر فیزیوتراپی در درمان بیماران مبتلابه کووید 19، استفاده از رسانه‌های جمعی، انتشار گزارش و اینفوگرافی در کنار بازنشر پژوهش‌های انجام‌شده را مؤثر دانست.
وی همچنین با اشاره به شرایط ویژه بیماران مبتلابه کووید 19 در هر مرحله از بیماری و متعاقباً شرایط ویژه برای انجام تکنیک‌ها و مکانیسم‌های فیزیوتراپی به‌صورت مؤثر تصریح کرد: با توجه تفاوت مکانیسم‌های انجام فیزیوتراپی برای این بیماران، بایستی سرفصل ویژه در این خصوص تدوین و دانشجویان تحت آموزش ویژه قرار گیرند تا پس از دانش‌آموختگی خدمات مؤثر فیزیوتراپی در سطح جامعه به این بیماران داشته باشند.
جواهریان بابیان پژوهش‌های انجام‌شده در حوزه فیزیوتراپی بیماران مبتلابه کووید 19 در دنیا گفت: بایستی ارتباط و تعامل با متخصصان و محققان در حوزه فیزیوتراپی به‌ویژه محققانی که لاین تحقیقاتی آنان در حوزه این بیماری است و همچنین کنفدراسیون جهانی فیزیوتراپی را بیش‌ازپیش ارتقا دهیم تا ضمن از اطلاع آخرین پژوهش‌ها، مؤثرترین گایدلاینها در درمان این بیماری تدوین شود و درنهایت اینکه هر هزینه‌ای که موجب کاهش مورتالیتی این بیماران شود که شاهد تبعات اجتماعی نشویم، ارزشمند است.
  • گروه خبری : دانشکده توانبخشی,گروه خبری RSS,اخبار
  • کد خبر : 197706
لیلا  روستا
تهیه کننده:

لیلا روستا

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *