• تاریخ انتشار : 1400/02/02 - 09:27
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 503
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

برگزاری اولین جلسه کمیته علمی کرونا دانشگاه در سال 1400

دکتر علامه معاون درمان دانشگاه هدف از جلسه کمیته علمی کرونا را تدوین دستورالعمل دانشگاهی با رویکرد ویزیت بیماران سرپایی مبتلا به کووید 19 بیان کرد.

 به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت درمان، جلسه کمیته علمی کرونا به همت این معاونت و با حضور دکتر سید فرشاد علامه معاون درمان، دکتر علیرضا دلاوری معاون بهداشت، دکتر عبدالرحمان رستمیان معاون فرهنگی و متخصصان رشته‌های مختلف چهارشنبه اول اردیبهشت 1400 در سالن حکیم برگزار شد.

 در این جلسه دکتر علامه ضمن آرزوی قبولی طاعات گفت: این جلسه با درخواست دکتر دلاوری و باهدف تدوین دستورالعمل دانشگاهی با رویکرد ویزیت بیماران سرپایی مبتلا به کووید 19  و کاهش بار بیماری در بیمارستان‌ها با توجه به دستورالعمل‌های ابلاغی وزارت بهداشت تشکیل‌شده است.

 وی افزود: در شرایط پیک چهارم کرونا و کمبود تخت‌های بیمارستانی نیاز به تغییر شرایط داریم. در مراکز ۱۶ ساعته شبکه بهداشت و درمانگاه‌های سرپایی در صورت نیاز لازم است در خصوص داروهای تجویزی درزمینه آنتی وایرال ها، ضدالتهابی‌ها و کورتیکو استروئیدها تصمیم‌گیری شود.

 دکتر دلاوری گفت: در مراکز بهداشتی می‌توانیم با مدیریت درست بیماری در مراحل اولیه بار مراجعه بیمار به بیمارستان‌ها را کاهش دهیم و بیماری را کنترل کنیم. بستر نرم‌افزاری در شبکه‌ها به نام sina care وجود دارد که امکان پیگیری بیماران در این بستر فراهم‌شده است؛ در صورت افزایش علائم، بیماری می‌تواند با پزشک در این نرم‌افزار ارتباط برقرار کند و در هر ساعت شبانه‌روز پزشک اقدامات لازم را انجام خواهد داد. پزشکان عمومی تحت نظر پزشکان متخصص آموزش‌های لازم را دریافت کردند. درصورتی‌که دارویی در هفته اول بیماری راهگشا خواهد بود در این کمیته تصویب و ابلاغ شود که در مراکز 16 ساعته بتوانیم بیماری را کنترل کنیم. ۲۱ مرکز در حال فعالیت وجود دارد و پزشکان متوسط روزانه ۱۰۰ بیمار را از طیف خفیف تا شدید ویزیت می‌کنند. اطلاعات بیماران کاملاً ثبت می‌شود و جواب PCR در کمتر از ۲۴ ساعت ارائه می‌شود.

دکتر محمدرضا صالحی متخصص بیماری‌های عفونی به ارائه گزارش از کمیته علمی کشوری کرونا پرداخت و در خصوص تجویز داروها در زمان سرپایی و مراجعه بیماران به درمانگاه‌ها و شبکه‌های بهداشت و شواهدی که در این زمینه وجود دارد مطالبی را بیان کرد.

 دکتر شیرین افهمی متخصص بیماری‌های عفونی گفت: اکنون بهتر است در مورد درمان علامتی بیماران، اطمینان دادن به آن‌ها، آموزش علائم هشدار و درمان دارویی در مواردی که بیمار در حالت مرزی قرار دارد تصمیم‌گیری صورت گیرد.

 دکتر حسین خلیلی متخصص داروسازی بالینی نیز به بیان آخرین مطالعات انجام‌شده پرداخت و توضیحاتی در خصوص داروهای مورداستفاده برای بیماران در مراحل مختلف ارائه کرد.

 دکتر کیوان گوهری مقدم رئیس بخش ریه و ICU داخلی بیمارستان شریعتی گفت: در این موج رفتار غیرقابل‌پیش‌بینی و متفاوتی را در این بیماری شاهد بودیم و تنها با یک معیار پاراکلینیک نمی‌توان بیماری را مدیریت کرد. از بیماری کووید 19 در یک سال گذشته درس‌های بزرگی گرفتیم و نگرش نسبت به بسیاری از داروها تغییر پیدا کرد.

 دکتر رستمیان گفت: بیماری کووید ۱۹ درمان دارد، اگر به‌موقع و به‌درستی پایش شود، برای پایش نیاز به پژوهش‌هایی داریم که به سرعتت نتایج را منعکس کند و بر اساس شرایط تصمیم‌گیری انجام شود. درزمینهٔ بیماران سرپایی و تجویز داروها شواهد اندک است.

دکتر علیرضا سلیمی نیا متخصص بیهوشی بر اکسیژن‌تراپی و پایش درست در این زمینه تأکید کرد.

  • گروه خبری : معاونت درمان,گروه خبری RSS,اخبار
  • کد خبر : 172380
الهام  حق شناس
تهیه کننده:

الهام حق شناس

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *