• تاریخ انتشار : 1399/06/04 - 14:47
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 864
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

برگزاری جلسه کمیته دانشگاهی کنترل عفونت با حضور معاونان درمان و غذا و داروی دانشگاه

دکتر سیدفرشاد علامه در جلسه کمیته کنترل عفونت دانشگاه بر ضرورت بازنگری شیوه‌نامه‌های کووید 19 و نظارت بر نحوه اجرای آن در بیمارستان‌های تابعه تأکید کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت درمان، سه‌ شنبه ۴ شهریور ۱۳۹۹ جلسه کمیته دانشگاهی کنترل عفونت با حضور دکتر سید فرشاد علامه معاون درمان و دکتر منان حاجی محمودی معاون غذا و داروی دانشگاه و سایر اعضا برگزار شد.
دکتر علامه در این جلسه با تأکید بر ضرورت بازنگری پروتکل‌ های کووید ۱۹ گفت: با توجه به این‌ که دو موج از بحران کرونا را پشت سر گذاشته و احتمال موج‌ های دیگری از آن در فصول سرد سال می‌ رود و با استناد به دانش و تجربیاتی که از مدیریت بحران کووید ۱۹ تاکنون به دست آورده‌ ایم ضروری است در خصوص بازنگری و اصلاح برخی از پروتکل‌ های کرونا همچون تجویز منطقی دارو، مدت‌ زمان استعلاجی و بازگشت به کار کارکنان و استفاده بهینه از تجهیزات حفاظت فردی اقدام فوری انجام شود. در همین راستا ستاد معاونت درمان با مشارکت اساتید گروه‌ های عفونی، بیهوشی، ریه، داخلی و فارماکوتراپی بیمارستان‌ ها شیوه‌ نامه تجویز منطقی داروی رمدسیویر را تدوین کرده که پس از نهایی شدن به بیمارستان‌ ها برای اجرا ابلاغ خواهد شد. البته اجرای این دستورالعمل‌ ها تا حدود زیادی وابسته به نگرش مدیریت بیمارستان‌ ها به‌ ویژه در شرایط بحران است ولی باید با آموزش مداوم به کارکنان و پیگیری اجرای آن از سوی معاونان درمان بیمارستان‌ های تابعه شاهد اجرای صحیح این شیوه نامه‌ها باشیم.
دکتر حاجی محمودی نیز در خصوص محدودیت‌ های تأمین دارو در بیماران بستری گفت: بسیار سؤال می‌ شود که چرا فلان داروی مؤثر در کووید به‌ وفور تأمین نمی‌ شود. باید بدانیم از ابتدای اسفند تاکنون رویکردهای متفاوتی در تجویز دارو مطرح و هزینه‌ های زیادی برای تأمین آن‌ ها شد که باگذشت زمان اثربخشی آن‌ ها تائید نشد. در حال حاضر در درمان بیماران بستری کووید از داروهای آتازاناویر، فاویپیراویر و رمدسیویر تجویز می‌ شود و خوب در تأمین آن‌ ها با محدودیت‌ های کشوری مواجهیم ولی با توجه به این‌ که یک شرکت ایرانی نسبت به تولید داخلی داروی رمدسیویر اقدام کرده امیدواریم طی دو هفته آینده وضعیت توزیع این دارو بهتر شود.
دکتر محمدرضا جعفری مشاور معاون درمان نیز با اشاره به جایگاه علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و اساتید برجسته آن گفت: یکی از افتخارت بزرگ ما این است که بسیاری از اساتید ما در کمیته‌ های کشوری وزارت بهداشت هم حضور دارند و این قابلیت خوبی است تا از نظرات ایشان در بازنگری و به‌ روزرسانی دستورالعمل‌ های کووید ۱۹ در بیمارستان‌ های دانشگاه نیز بهره‌ مند شویم.
دکتر علی دهقان معاون درمان مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) نیز در خصوص بازنگری پروتکل‌ های کرونا در دانشگاه گفت: به‌ روزرسانی این پروتکل‌ ها اگرچه کافی نیست ولی لازم و ضروری است. اگرچه هدایت بحران و پیشگیری از شتاب‌ زدگی در تصمیمات کار بسیار دشواری است ولی یادمان باشد که گرفتار بحرانی هستیم که هنوز ابعاد مختلف آن ما کاملاً روشن نیست و مشخصه مدیریت بحران هم تصمیم‌ گیری سریع است. بنابراین از ابتدای بحران تاکنون بارها چاره‌ ای جز گرفتن تصمیمات آنی نداشتیم و این قطعاً از بی‌تصمیمی به‌ مراتب بهتر بود.
وی با تأکید بر اهمیت نقش پژوهش در مدیریت بهتر بحران کرونا افزود: هم سویی برنامه‌ های درمان و بهداشت دانشگاه با پژوهش در ادامه مسیر بحران بسیار کمک‌ کننده خواهد بود.  
دکتر شیرین افهمی متخصص عفونی بیمارستان شریعتی نظارت بر اجرای پروتکل‌ های PPE را بسیار مهم خواند و گفت: متأسفانه با همه توضیحات در خصوص نحوه صحیح استفاده از ماسکN۹۵، گان، شست و شوی دست، فاصله‌ گذاری فیزیکی و رعایت سایر نکات بهداشتی در بخش‌ های کرونا و غیر کرونا، هنوز هم با رفتارهای غیراستاندارد و نگرانی‌ های کادر درمانی در استفاده از PPE مواجهیم و این موجب مصرف بی‌ رویه تجهیزات حفاظت فردی در کارکنان بیمارستان‌ ها و هزینه گزافی است که برای تأمین آن بر کشور تحمیل می‌ شود.
معاون درمان دانشگاه در پایان گزارشی از عملکرد بیمارستان‌ های تابعه در کرونا ارائه و بر شرکت فعال کادر درمانی بیمارستان‌ های دولتی و خصوصی تابعه در مورنینگ‌های مجازی بیماران بستری کووید ۱۹ که روزهای پنج‌ شنبه هر هفته ساعت ۸ تا ۹ صبح از طریق شبکه اجتماعی اختصاصی درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار می‌ شود خبر داد و از معاونان درمان بیمارستان‌ ها خواست تا سؤالات خود را در این خصوص از دکتر جعفری مدیر اجرایی برنامه‌ های مورنینگ مجازی معاونت درمان بپرسند.

برای عضویت در شبکه اجتماعی اختصاصی معاونت درمان دانشگاه می‌توانید از طریق لینک https://www.ssn.tritapp.net/sn/tumstratment اقدام نمایید.

  • گروه خبری : معاونت درمان,گروه خبری RSS,اخبار
  • کد خبر : 160794
نجمه باهو
تهیه کننده:

نجمه باهو

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *