بیش از 75 درصد جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران از لحاظ کووید 19 غربالگری شدند

قائم مقام معاون بهداشتی دانشگاه، از همکاری و فعالیت 200 پایگاه سلامت و 670 مراقب سلامت در طرح غربالگری بیماری کرونا کووید 19 خبر داد.

دکتر سعید تاملی، قائم مقام و معاون فنی معاون بهداشتی دانشگاه گفت: تا کنون یک میلیون و 843 هزار و 767 نفر از جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران در 3 شبکه بهداشت و درمان ری (692 هزار و 319 نفر)، اسلامشهر (441 هزار و 515 نفر) و جنوب تهران (709 هزار و 933 نفر)، تحت غربالگری بیماری کرونا- کووید 19 قرار گرفته اند.

وی با معرفی سامانه salamat.gov.ir، به منظور خود ارزیابی شهروندان و تکمیل پرسش نامه کرونا گفت: تا کنون 511 هزارو 720 نفر در این سامانه اطلاعات خود را به صورت خود اظهاری وارد کرده اند که وضعیت سلامت آنها از طریق مراقبین سلامت در حال پیگیری است.

قائم مقام معاون بهداشتی دانشگاه، افزود: تمامی افرادی که بر اساس پرسشنامه در وضعیت خطر قرار می گیرند، می توانند به 13 مرکز خدمات جامع سلامت منتخب که به صورت 16 ساعته و یا 24 ساعته مشغول خدمت رسانی هستند (6 مرکز در جنوب تهران، 4 مرکز در شهرستان ری و 3 مرکز در اسلامشهر)، مراجعه و خدمات سرپایی دریافت نمایند.

دکتر تاملی، همچنین از خدمت رسانی 78 مرکز جامع سلامت در ساعات اداری خبر داد و تصریح کرد: در حال حاضر 2 هزارو 266 پرسنل در ستاد معاونت بهداشت و 3 شبکه بهداشتی و درمانی، برای ارائه خدمت به بیماران مبتلا به کرونا و خانواده های آنان بسیج شده اند.

وی با اشاره به توزیع داروی کرونا در مراکز 16 ساعته گفت: تا کنون 5 هزارو 997 بیمار یا فرد مشکوک به مراکز بهداشتی 16 ساعته مراجعه و خدمات لازم را دریافت کرده اند که از این تعداد 3 هزارو 106 مراجعه به مراکز بهداشت جنوب، هزارو 824 مراجعه به مراکز بهداشت شهرستان ری و هزارو 67 مراجعه به مرکز بهداشت اسلامشهر صورت گرفته است.

ناقلین فقط بیماران نیستند

دکتر جمشید معتمد، مدیر گسترش شبکه معاونت بهداشت دانشگاه، شناسایی بیماران و ناقلین و آگاهی بخشی به مردم را مهم ترین هدف از اجرای طرح غربالگری خواند و گفت: این طرح به منظور اطلاع رسانی جامع و کامل به مردم، کاهش ترددهای غیر ضرور مردم در سطح مراکز بیمارستانی، کاهش حجم کاری مراکز درمانی، شناسایی افراد بیمار و ناقل و پیگیری وضعیت سلامت آنها اجرایی شده است.

وی به اجرای لایه به لایه قرنطینه اشاره کرد و افزود: تا کنون بررسی و غربالگری افراد نیز به صورت لایه به لایه انجام شده است و در این فاز مقرر شده در 10 مرکز 16 ساعته از افراد مشکوک نمونه گیری شود.

دکتر معتمد، منفی بودن نمونه آزمایشگاهی افراد را به معنی ایمنی کامل آنها ندانست و تاکید کرد: باید توجه کنیم که فقط افراد بیمار، ناقل نیستند بلکه افراد سالم نیز می توانند ناقل باشند. از این رو لازم است غربالگری و آزمایش انجام شود تا ناقلین (بیماران و افراد بی علامت با تست مثبت) شناسایی شوند.

مدیر گسترش شبکه معاونت بهداشت دانشگاه، روند غربالگری و شناسایی بیماران در سه منطقه تحت پوشش را مثبت ارزیابی کرد و گفت: در منطقه تحت پوشش ما، نقاط خاص و ویژه ای وجود دارد که حساسیت ما را برای مراقبت بیشتر می کند. از این رو نباید حجم جمعیت را مبنای کار قرار داد چرا که وجود مراکزی همچون پایگاه مراقبت مرزی ویژه فرودگاه امام خمینی (ره)، سرای سالمندان کهریزک، ندامتگاه ری، حرم شاه عبدالعظیم، ترمینال جنوب، ایستگاه راه آهن تهران و مراکزی از این قبیل، حساسیت ما را برای انجام صحیح کار افزایش می دهد.

چهار گروه برای پایش و غربالگری کرونا

رویا نقوی، کارشناس مسئول گروه گسترش شبکه، گفت: افرادی که از طریق سامانه salamat.gov.ir اقدام به تکمیل پرسشنامه کرده اند، پس از ارزیابی وضعیت سلامت آنها، در صورتی که جز گروه های در معرض خطر و یا اورژانس قرار بگیرند، سریعا به بیمارستان و یا مراکز 16 گانه ارجاع داده می شوند. چنانچه این افراد قبلا خدماتی را دریافت کرده باشند و پیشینه آنها در سامانه موجود باشد، بر اساس سوابق به همان محل و در غیر این صورت به نزدیک ترین مرکز درمانی ارجاع داده می شوند. از سوی دیگر از آنجا که اسامی آنها در لیست پیگیری فوری مراقبین سلامت قرار می گیرد، آنها ظرف 12 تا 24 ساعت موظف به پیگیری و تعیین تکلیف هستند.

وی مرحله بعدی را پیگیری افراد بهبود یافته عنوان کرد و افزود: افرادی که از بیمارستان ترخیص شده اند باید خود و خانواده آنها از لحاظ وضعیت سلامت مورد ارزیابی مجدد قرار بگیرند.

نقوی، مرحله سوم را پیگیری افراد در معرض خطر و یا پرخطر دانست و تاکید کرد: افرادی که سیستم ایمنی آنها به دلیل دریافت کورتن و یا شیمی درمانی ضعیف شده، افراد مبتلا به دیابت و فشارخون بالا، زنان باردار و سالمندان به عنوان گروه های پر خطر برای بیماری کووید 19 در نظر گرفته شده اند که از طریق سامانه سیب شناسایی و غربالگری می شوند.

کارشناس مسئول گروه گسترش شبکه معاونت بهداشت، به مرحله نهایی برای غربالگری کل جمعیت تحت پوشش (غیر از سه گروه فوق) اشاره کرد و افزود: در این مرحله تمامی افرادی که شامل سه مرحله قبل نشده اند و جز گروه های پرخطر نیستند، مورد ارزیابی و پایش قرار می گیرند و اطلاعات زمینه آنها از طریق مراقبین در سامانه سیب ثبت می شود.

نسیم  قرائیان
تهیه کننده:

نسیم قرائیان

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *