توصیه هایی برای همدردی و سوگواری در ایام قرنطینه

دکتر پانته آ آریا، روانپزشک بیمارستان سینا در گفتگو با روابط عمومی این مرکز توصیه هایی در خصوص همدردی و سوگواری در ایام قرنطینه را بیان کرد.

دکتر پانته آ آریا، روانپزشک بیمارستان سینا

به گزارش روابط عمومی بیمارستان سینا، کرونا، این روزها اکثر اقشار جامعه را خانه نشین کرده و برای حفظ سلامتی، فاصله گذاری اجتماعی و قرنطینه خانگی توصیه می‌شود. اما در این دوران خانواده‌هایی هستند که بر اثر ابتلا به بیماری کرونا و یا حوادث و بیمارهای دیگر یکی از عزیزان خود را از دست داده اند، سفر ابدی یکی از اعضای خانواده و تحمل این درد در سکوت، فشار مضاعفی را بر دوش این افراد تحمیل می‌کند در راستای این موضوع با دکتر پانته آ آریا، روانپزشک بیمارستان سینا هم صحبت شدیم که در زیر با هم می‌خوانیم.

دکتر آریا در این گفتگو با اشاره با محدودیت‌هاییکه شیوع کرونا برای مردم به وجود آورده است گفت: با شیوع بیماری کرونا تغییرات مهمی در مراسم سوگواری مردم ایران به وجود آمده، مانند عدم امکان حضور همه اعضا خانواده، دوستان و آشنایان در مراسم خاکسپاری و عزاداری، عدم امکان روش‌های معمول دلداری که در شرایط فعلی ممکن نیست. از طرف دیگر چون اغلب در برخی از خانواده‌ها عزادار، فرد یا افرادی نزدیک به متوفی ممکن است به بیماری کرونا مبتلا شده باشند و یا با شک به ابتلا بیماری نیاز به  قرنطینه خانگی حداقل به مدت دو هفته داشته باشند، این مسله در کنار غم از دست دادن عزیزشان، باعث احساس ترس، تنهایی و اضطراب بیشتری می‌شود که می تواند باعث افسردگی در فرد یا افراد بازمانده شود.   بعضی افراد ممکن است دچار احساس گناه شوند،   این نیز خطر افسردگی و سوگ طولانی مدت را بیشتر می‌کند.
با توجه به این موارد و این موضوع که سوگ و سوگواری طبیعی و منطبق بر عادات، رسوم و فرهنگ مردم عزیز کشور ما در این شرایط سخت، با دشواری‌هاییهمراه است و افراد را دچار سردرگمی می‌کند و نحوه انجام مراسم سوگواری نا معمول شده است. برای پیشگیری از عوارض مطرح شده راهکارهایی توصیه می‌شود که اولین و مهمترین آن، پذیرش و قبول این محدودیت است. همچنین توصیه می‌شود با خانواده‌های سوگوار به صورت مکرر از طریق تماس‌های تصویری همدلی کلامی انجام پذیرد. یکی دیگر از راهکارها برای کاهش بروز آسیب‌های احتمالی به خانواده متوفی، تهیه فیلم از مراسم تدفین توسط فرد یا افرادی است که در مراسم حضور دارند. همچنین اطرافیان می‌توانند در یک ساعت مشخص به یاد مرحوم تازه گذشته، در منزل خود، مثل مراسم عزاداری به تلاوت قرآن و ادعیه بپردازند. پیشنهاد می‌شود در صورت تمایل، هزینه‌های مراسم تشیع و سوگواری را به افرادی که در شرایط فعلی شغل خود را از دست داده‌انداهدا کنند.
روانپزشک بیمارستان سینا همچنین توصیه کرد: اطرافیان باید کمک کنند بازماندگان نزدیک متوفی دچار احساس گناه و سرزنش نشوند و در زمان تماس صوتی و تصویری با گریه‌های آنان همدلی کرده و مانع گریه کردن نشوند زیرا این عمل در واقع یک نوع تخلیه هیجانی است. همچنین به افرادی که عزیز خود را از دست داده‌اندتوصیه می‌شود در صورت وجود سابقه اختلالات روان پزشکی، داروهای خود را دقیق‌تر و منظم‌تر استفاده کنند و همچنین اگر دچار بی‌قراری و بی‌خوابی شده‌اندبه طور مجازی و یا حضوری به روانپزشک مراجعه کنند و همچنین لازم است اطرافیان حتما بر مصرف دقیق داروی قبلی بازماندگان مثل داروهای فشار خون، دیابت و داروهای قلبی و… توجه خاص داشته باشند.در انتها امیدواریم و باور داریم این روزهای سخت زودتر می‌گذرد و روزهای شاد و پرنشاط جایگزین آن شود.

رضا  آسیابی
تهیه کننده:

رضا آسیابی

1 نظر برای این مقاله وجود دارد

حسنا صفار

حسنا صفار

99/01/27 - 01:27

چقدر خوب که ایشون اینقدر ساده و روان به این مساله ی روز جامعه پرداخته اند. با آرزوی تن درستی و شادی

پاسخ

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *