افتتاحیه نخستین کنگره دیجیتال مدیریت و درمان کووید 19 با حضور مدیران حوزه سلامت کشور
دکتر کریمی: معرفی رشادت ها و قدردانی از خدمات صادقانه سطوح مختلف نظام سلامت وظیفه همگان است
با حضور معاون درمان وزیر بهداشت، رئیس ستاد مقابله با کرونا کلانشهر تهران و رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران نخستین کنگره دیجیتال مدیریت و درمان کووید 19 باهدف به اشتراکگذاری تجربیات دانشگاههای علوم پزشکی کشور طی یک سال اخیر برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، پنجشنبه 14 اسفند 1399 به میزبانی دکتر عباسعلی کریمی رئیس دانشگاه و همت دکتر سید فرشاد علامه معاون درمان دانشگاه و با حضور مدیران حوزه سلامت کشور، اولین کنگره دیجیتال مدیریت و درمان کووید 19 در تالار دکتر قریب دانشکده پزشکی از طریق شبکه اجتماعی تخصصی درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران (tritapp) برگزار شد.
حفاظت از کادر درمان اولویت دانشگاه
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با قدردانی از زحمات شبانهروزی و خستگیناپذیر همه همکاران دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور در یک سال اخیر گفت: میخواهم به یک سال و 15 روز پیش، پنجشنبه اول اسفند 98 درست پس از زمان اعلام رسمی پاندمی کرونا از سوی وزارت بهداشت و جلسهای که در وزارتخانه داشتیم برگردم تقریباً همه، کارمان را از همان روز شروع کردیم. در دانشگاه علوم پزشکی تهران فردای آن روز عصر جمعه 2 اسفند 98 روز انتخابات مجلس، جلسهای با حضور اعضای هیئترئیسه، معاونان و تمامی روسای بیمارستانها در سالن حکیم برگزار شد که منجر به صدور بیانیه 12 مادهای دانشگاه شد که در بند اول اعلام کردیم با یک اپیدمی مواجهیم و حفاظت کارکنان بیمارستانها اولویت اول دانشگاه است. در خصوص انتخاب بیمارستتان تک تخصصی خیلی زود متوجه شدیم که این کار صحیح نیست و ظرف دو هفته باانتقال بیماران به بیمارستانهای جنرال، همه بیمارستانهای بزرگ دانشگاه را وارد صحنه خدمت به بیماران کووید 19 کردیم. در آن زمان مهمترین سیاست دانشگاه تأمین تجهیزات حفاظتی خط مقدم خدمت بود و این اتفاق باتدبیر مناسب معاونت توسعه و غذا و داروی دانشگاه بهخوبی رقم خورد.
وقتی همه میترسیدند آنها آمدند
دکتر کریمی با اشاره به اینکه فرمانده اصلی در بیمارستان رئیس بیمارستان است افزود: در همان جلسه دوم اسفند 98 خطاب به روسای بیمارستانها گفتم شما از امروز 14 فرمانده دانشگاه در 14 بیمارستان هستید و از معاونت توسعه خواستم پشتیبانی و حمایت لازم را نسبت به تأمین فوری نیازهای بیمارستانها انجام دهد. بااین رویکرد مدیریتی یعنی استقرار فرماندهی در بیمارستان ها و پشتیبانی ستاد در عین این که گاه خود مسئولان ستادی هم به ویروس کرونا مبتلا می شدند هیچ خللی در ارائه خدمات و مدیریت بحران در مراکز دانشگاه رخ نداد و این مؤید حضور در صحنه و تعامل خوب همکاران محیطی و ستادی است. حتی به یاد دارم وقتی بیمارستانهای امام خمینی (ره)، شریعتی، سینا، بهارلو، ضیائیان را برای خدمت به کرونا اعلام کردیم رئیس بیمارستان امیراعلم خودش برای ارائه خدمت به مردم داوطلب شد و بیمارستانش را آماده پذیرش بیماران کووید کرد. آنهم در روزهایی که بسیاری از مردم میترسیدند و تا حدی که حتی دریکی از خاطراتم هم اشاره کردم، یکی از پرستاران ما هنگام آمدن به بیمارستان وقتی راننده فهمید کادر درمان است بین راه او را از ترس کرونا از ماشین پیاده کرد. ولی آنها بازهم برای خدمت به مردم آمدند و ایستادند.
درمان بیماران غیر کرونا را جدی بگیریم
وی در ادامه یکی از مهمترین چالشهای بحران کرونا را ترس بیماران غیر کرونا از مراجعه به مراکز درمانی برای ادامه فرایند درمانشان عنوان کرد و گفت: ما بهخصوص در مرکز قلب تهران و مرکز طبی کودکان بیمارانی داشتیم که نیازمند دریافت خدمات فوری بودند ولی به دلیل شرایط کووید 19 به بیمارستان نمیآمدند و جانشان درخطر بود. ازاینرو غیر از جداسازی فضاهای بیمارستانی و پروتکلهای درمانی در فواصل موجهای کرونا و بازدیدهایم بهشدت تلاش میکردم مسئولان بیمارستانها برای پذیرش بیماران غیر کرونا تبلیغ کنند. قطعاً در ادامه مسیر باید برای این موضوع مهم تمهیداتی بچینیم. مطمئناً بیمارستان clean نخواهیم داشت ولی باید برای جداسازی بخشها راهکارهای مناسبی پیدا کنیم. این موضوع در شهرهای بزرگی مثل تهران، شیراز، اصفهان و ... که مراکز خصوصی فعالی دارد ممکن است تا حدودی رفع شود ولی در شهرستانهای کوچک بسیار نگرانکننده است.
احترام به سربازان جبهه سلامت
رئیس دانشگاه با تاکید بر حفظ سلامتی و احترام سربازان خط مقدم جبهه سلامت در مقابله با ویروس کرونا تصریح کرد: باید با این سربازان هم درست مثل سربازان زمان جنگ رفتار شود بهطوریکه تنها دغدغه این عزیزان خدمترسانی به مردم باشد. گاهی از روی ناآگاهی برخی افراد، شاهد هجمهها و تهاجماتی به این زحمت کشان بهداشت و درمان کشور هستیم، درحالیکه در دوران جنگ هیچکس اجازه نداشت به سربازان خط مقدم توهینی کند امروز هم باید همانگونه باشد. من در برابر خدمات صادقانه همه افرادی که در سطوح مختلف نظام سلامت در تمامی شهرها و روستاها، بیمارستانها، مراکز بهداشتی و خانههای بهداشت تلاش می کنند، سر تعظیم فرود میآورم و به همه خدا قوت و خسته نباشید میگویم.
وی افزود: باید برای سلامت روان کادر درمان و خانوادههایشان هم کاری کرد. ما در حوزه سلامت افرادی راداریم که ماهها است زندگی خانوادگیشان به مخاطره افتاده است آنها هم فرزندانی دارند که با مسائل و چالشهای آموزشی روز کشور درگیرند. ببینیم کادر بهداشت و درمان چه فشاری را دارند تحمل میکنند. اینها مسائلی است که نظام بهداشت و درمان نمی تواند به تنهایی پاسخگوی آن باشد.
اهداف و برنامه های کنگره
دکتر علامه هدف از برگزاری این کنگره را استفاده از خرد جمعی و گردآوری تجربیات فعالان نظام سلامت در بحران کرونا و انتقال آن به نسلهای بعدی این حوزه خواند و توضیح داد: این کنگره مجازی طی دو روز و با محوریت الگوی مدیریت موفق، مدیریت بیمارستانی، روشهای تشخیصی-درمانی، کنترل و پیشگیری، کاربرد فناوریهای سلامت دیجیتال و نقش نوآوریهای شرکتهای دانشبنیان در کنترل کووید 19 در حال برگزاری است.
دکتر نادر توکلی معاون درمان ستاد مقابله با کرونای شهر تهران و دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز در خصوص بحث قرنطینه، مزایا، معایب و تجربیات سایر کشورهای جهان توضیحاتی داد.
در ادامه دکتر نسیم خواجوی راد دبیر علمی گنگره به معرفی بخشهای مختلف آن پرداخت و افزود: 90 مقاله از سراسر کشور به دبیرخانه کنگره ارسال شد و از این میان 54 مقاله در بخش پوستر و 8 مقاله در بخش سخنرانی پذیرفتهشده است. وی همچنین از افتتاحیه نمایشگاه شرکتهای دانشبنیان حوزه سلامت در ادامه این کنگره (16 اسفند 99) در راستای رفع نیازهای مراکز درمانی خبر داد.
توضیح اینکه پس از اتمام کنگره نیز، دانشگاههای علوم پزشکی کشور میتوانند تجربیات خود را از طریق دبیرخانه کنگره در گروهی که به همین نام در شبکه tritapp نامگذاری شده به اشتراک بگذارند.
نظر دهید