• تاریخ انتشار : 1399/12/14 - 13:27
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 665
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه

چهارمین سمینار (مجازی) تعهدحرفه ای در خدمات سلامت

دکتر کریمی: رشد فضای مجازی و تسهیل مسائل ارتباطی در ایام شیوع کرونا یکی از مسائل مهم روز محسوب می‌شود که در پیشرفت علم پزشکی نقش بسزایی داشته است

رئیس دانشگاه، ضمن ابراز خرسندی از روند کار کادر درمان در ایام شیوع کرونا، فضای مجازی را فرصتی برای رشد و توسعه علوم پزشکی دانست و برگزاری وبینارهای مختلف را نمونه‌هایی از این فرصت‌های ایجاد شده برشمرد.

بنا بر گزارش روابط عمومی دانشگاه دفتر ارتباط با دانش آموختگان، دکتر عباسعلی کریمی، رئیس دانشگاه در چهارمین سمینار تعهد حرفه ای در خدمات سلامت که روز پنج شنبه 14 اسفند 99 به مدت 2 روز در حال برگزاری است، گفت: به همه همکاران عزیزم در جای جای دانشگاه که در چهارمین سمینار تعهدحرفه ای که به همت دفتر ارتباط با دانش آموختگان به خصوص استاد دکتر بهادری برگزار شده، شرکت می‌کنند خسته نباشید  و خدا قوت می‌گویم.
وی افزود: با توجه به شیوع کرونا، بحث تعهدحرفه ای و حواشی آن فرصت بسیار مناسبی برای اقشار مختلف به خصوص جامعه‌ی پزشکی، نظام سلامت و جامعه‌ی پرستاری هم به صورت فردی، هم به صورت جمعی، ایجاد کرده و موجب شده عکس العمل های مختلفی از خود نشان دهند.
دکتر کریمی با بیان اینکه، در این اپیدمی و پاندمی که تمام دنیا را  فرا گرفته هر یک از ما واکنش‌هایی داشته‌ایم که قابل تامل است، تصریح کرد: تعهد حرفه ای نه فقط در نظام سلامت بلکه از روزهای نخست اپیدمی کرونا در تمامی مشاغل مشاهده شد، در ابتدا اطلاعات همه در حد صفر بود و هیچ کس از عمق حادثه خبر دقیقی نداشت، اصناف مختلف به این اپیدمی عکس العمل های متفاوتی نشان دادند و نخستین قشری که با بیماران آلوده به ویروس کویید 19 مواجه شدند، جامعه‌ی پرستاری و پزشکی بودند و تا به امروز که یک سال ازشیوع آن گذشته نسبتاً خوب عمل کرده‌اند.
وی با اشاره به وحشت ایجاد شده در روزهای نخست شیوع بیماری کرونا در جامعه گفت: یکی از همکاران پرستار می‌گفت وقتی پس از شیفت کاری برای رفتن به منزل سوار ماشینی می‌شدم  و معلوم می‌شد که کجا کار می‌کنم  راننده من را بین راه پیاده می‌کرد. خوب این رفتار حاکی از وحشت مردم بود. چون یک راننده سواری هم به شغلش تعهد دارد  و در قبال سلامتی افرادی که سوار می‌کند متعهد است.
دکتر کریمی ادامه داد: البته این حرف به معنی تعمیم آن به همه مشاغل نیست. در نخستین روزها،  اکثریت پرستاران و پزشکان در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی ماندند و حتی بسیاری از آنها شهید شدند (هفت یا هشت نفر از همکاران در رده‌های مختلف  در دانشگاه علوم پزشکی تهران).  در این بین، منشی بخش icu بیمارستان امام خمینی را هم داشتیم که می‌گفت، مادرم گفته شیرم را حلالت نمی‌کنم اگر محیط کار را ترک کنی. این یعنی اوج تعهد حرفه ای یک منشی، تأسیساتی ، نگهبان و خدمات در خدمات عمومی بیمارستان‌ها که جا دارد از این رفتارها تقدیر کنیم.
رئیس دانشگاه درباره‌ بازدید خود از بیمارستان‌ها در نخستین روزهای کرونایی یادآور شد: در بازدیدی که از بیمارستان سینا داشتم با یکی از کارگران که در ICU کار می‌کرد روبرو شدم که از پول خود یک ماسک خیلی خوب خریده بود و می‌گفت من برای اینکه ساعت‌های طولانی در ICU کار می‌کنم نباید آسیب ببینم و بتوانم به بیماران رسیدگی کنم. این ماسک را تهیه کرده‌ام. این یعنی تعهد حرفه ای که به منصه ظهور گذاشته شده است.
وی ادامه داد: البته خانواده‌هایی هم بودند که از آمدن پرستار یا پزشک خود امتناع می‌کردند و همچنین شاید عده ای از همکاران ما هم متأسفانه گاهی رعایت اخلاق و اصول تعهدحرفه ای در اشاعه اسرار  بیماران، استفاده از داروهای مختلف، برخورد با مسائل درمانی و نحوه و نوع اطلاع رسانی در رابطه با کارشان را به خوبی انجام ندادند که جای گله و ابهام دارد.
دکتر کریمی افزود: امروزه عده‌ی زیادی از ورزشکاران، هنرمندان، سیاستمداران و مدیران در رده‌های مختلف کشوری گاهی  به راحتی اظهار نظر می‌کنند، صحبت می‌کنند، قضاوت می‌کنند. به عنوان مثال کارگردان سینمایی یک حوزه‌ی هنری راجع به مسائل درمانی این بیماری شناخته شده که بعد از یک سال که جان بسیاری از همشهریان و شهروندان ما را گرفته به راحتی قضاوت می‌کند و این قضاوت در رسانه‌ی عمومی پخش می‌شود چون اصول تعهد حرفه ای در آن رشته وجود ندارد.
وی با طرح سوالاتی چون، آیا در سیاسیون اصول و تعهد حرفه ای نباید رعایت شود ؟ آیا یک پرستار به راحتی می‌تواند در مسائل سیاسی کشور قضاوت کند؟ خطاب به مخاطبین گفت: متاسفانه افرادی در رده‌های مختلف مدیریتی راجع به مسائل پرستاری و پزشکی قضاوت‌های تندی می‌کنند انگار که این افراد متخصص این رشته هستند و یا راجع به یک دارویی در رسانه‌ی عمومی صحبت می‌کنند و آن را برای درمان یک بیماری توصیه می‌کنند در حالی که ترکیبات آن دارو را نمی‌شناسند. به نظر من باید نسبت به تعهد حرفه ای دیدمان را جامع تر کنیم.
رئیس دانشگاه خاطر نشان کرد: بعضی از همکاران ما، ماه‌ها و شب‌های طولانی در بیمارستان‌ها، مراکز خدمات بهداشتی در روستاها و خانه‌های بهداشت با این بیماری مبارزه کردند.  در ابتدای شیوع کرونا در یکی از مراکز بهداشتی دانشگاه تهران یک نفر را دیدم که تا آن روز بیش از هزار تست PCR  گرفته بود و افتخار می‌کرد که تمام وقتش را برای این کار گذاشته است. این همان تعهد حرفه ای است.
وی ضمن ابراز خرسندی از عملکرد نظام سلامت در ایام کرونا؛ تاکید کرد: واقعیت این است که کادر نظام سلامت با تعهدی که به این حرفه داشتتند در مقایسه با صنوف و اقشار دیگر بسیار خوب عمل کردند. امروز بعد از یک سال کار طاقت فرسا و عبور از سه موج وحشتناک، تعهد عملی حرفه ای نظام سلامت به خوبی قابل مشاهده است.
امیدوارم نمونه‌هایی که در این یک سال اتفاق افتاد برای نظام کشور به طور کلی و همچنین نظام سلامت به عنوان الگویی تاثیر گذار باشد.
رئیس دانشگاه با اشاره به تاریخ صد و هفتاد ساله دانشگاه تهران و بهره مندی دانشگاه  از الگوهای اخلاق محور تصریح کرد: با توجه به شیوع کرونا و مسائلی که حوزه بهداشت و درمان داشته دوستان در هر کدام از بیمارستان‌ها و دانشکده‌ها، الگوهایی در رده‌های مختلف انتخاب کردند که در چهارمین سمینار تعهد حرفه ای از پنج نفر از همکاران Role model دانشگاه تقدیر مجازی به عمل آمد.
دکتر کریمی رشد فضای مجازی و تسهیل مسائل ارتباطی را یکی از مسائل مهم روز برشمرد و افزود: چهارمین سمینار تعهد حرفه ای از طریق فضای مجازی برگزار می‌شود از یافته‌های خوب دوران کرونا است که اگر به این صورت برگزار نمی‌شد شاید ماه‌ها طول می‌کشید. با این تفاسیر نتیجه می‌گیریم باید از تهدیدها فرصت‌ها را بسازیم که به نظرم در این حوزه نیز دانشگاه خوب عمل کرده است.
وی در پایان خاطر نشان کرد: ضمن آرزوی سلامتی برای استاد دکتر بهادری، که همیشه به عنوان یک Role model برای من مطرح بوده و همیشه خاطرات درسی کلاس ایشان را به یاد دارم و همچنین سایر دوستان در دفتر ارتباط با دانش آموختگان، برای همه‌یRole model  هایی که امسال انتخاب شده‌اند که البته در بینشان افرادی هستند که من افتخار شاگردی آن‌ها را داشته‌ام آرزوی سلامتی دارم و امیدوارم در این امتحانی که در مقابلمان قرار گرفته سربلند بیرون بیاییم.
توضیح اینکه، این سمینار همراه با برگزاری سه پنل تخصصی با موضوعات نقش سازمان مسئول در نظام سلامت (نظام پزشکی، کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، مجمع جهانی سلامت، جمعیت هلال‌احمر، دانشگاه علوم پزشکی و انجمن‌های علمی)، تبلیغات پزشکان، موافقان و مخالفان در بخش خصوصی، تمایزات تبلیغات از معرفی، چالش‌های رعایت رفتار حرفه‌ای و چالش‌های پیشبرد اهداف تعهد حرفه‌ای در سطح خرد و کلان برگزار می‌شود.
همزمان با این سمینار در بخش جشنواره بنیاد علمی فرهنگی استاد بهادری از دکتر یحیی عقیقی، دکتر بهادر اعلمی هرندی، دکتر پروین پاسالار، دکتر شهناز گلیان و زنده‌یاد دکتر اسماعیل یزدی و مرحوم علی‌اصغر هاشمیان (قدیمی‌ترین عضو کتابخانه دانشکده پزشکی) به‌عنوان الگوی عملی اخلاق و تعهد حرفه‌ای تقدیر به عمل آمد.



  • گروه خبری : دفتر ارتباط با دانش آموختگان,گروه خبری RSS,اخبار ,ماه نمای دانشگاه ,مراسم ها و همایش ها
  • کد خبر : 171135
کلمات کلیدی
فریبا  مقدم
تهیه کننده:

فریبا مقدم

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *