ویدئو کنفرانس معاون درمان وزیر بهداشت با معاونان درمان دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور

معاون درمان وزیر بهداشت: بر ما واجب است که از حقوق همکارانمان در بیمارستان ها دفاع کنیم

دکتر قاسم جان بابایی در ویدئو کنفرانس معاونان درمان دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور گفت: این حد از خودگذشتگی از هر کسی ساخته نیست از این رو یکی از وظائف ما این است که از خدمات کادر درمانی بیمارستان ها به درستی حمایت کنیم و نگذاریم تحت الشعاع مسائل دیگر قرار گیرد.

به گزارش روابط عمومی معاونت درمان دانشگاه، در این جلسه که دوشنبه ۱۱ فروردین ۱۳۹۹ برگزار شد، از دانشگاه علوم پزشکی تهران دکتر مهدی رضایی معاون درمان دانشگاه، دکتر خسرو صادق نیت رئیس و دکتر دهقان متخصص عفونی مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، دکتر حجت رحمانی مشاور اجرایی معاون درمان، دکتر جلال سعید پور مدیر هماهنگی امور بیمه تعرفه و استاندارد، دکتر مصطفی امینی مدیر تعالی بالینی و امور بیمارستان‌ها و مهناز هادیپور مسئول کنترل عفونت معاونت درمان با شرکت در این ویدئو کنفرانس، گزارش اقدامات و پیشنهادهای حوزه درمان دانشگاه را  اعلام کردند.  
جان بابایی- عید 99
دکتر قاسم جان بابایی  معاون درمان وزارت بهداشت در جلسه‌ایبا معاونان درمان دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد ضمن تبریک سال نو، اعیاد شعبانیه و گرامیداشت ۱۲ فروردین روز جمهوری اسلامی ایران گفت: این اجلاس قرار بود در اسفند ماه ۹۸ برگزار شود ولی به دلیل وقوع بحران کرونا به تاخیر افتاد و در این مدت هم عملا همه ما به صورت شبانه روزی درگیر مدیریت بیماری هستیم خوشبختانه در مراحلی هستیم که اضطراب و نگرانی‌های اولیه کمتر و از نظر دارو و تجهیزات حفاظتی نیز شرایطی بهتری فراهم شده است.
البته با اینکه بار مراجعات بیمارستانی نیز نسبت به قبل کمتر شده ولی با توجه به رفتار مردم، موج سفرهای نوروزی و بازگشایی ادارات ممکن است شرایطی را ایجاد کند که نمی‌شود به طور قطع قضاوت کنیم در کدام قسمت منحنی اپیدمی کرونا هستیم. از این رو موج دوم کرونا پیش بینی می‌شود.
وی در ادامه با تاکید بر حمایت از کادر درمانی بیمارستان‌ها گفت: آن چه در حوزه درمان موجب افتخار کشور شده خدماتی است که در بیمارستان‌ها چه در بخش اورژانس و چه در بخش‌های بستری کرونا به مردم داده شد و من از نزدیک شاهد از خودگذشتگی کادر درمانی بودم. این حد از خودگذشتگی از هر کسی ساخته نیست از این رو یکی از وظائف ما این است که از خدمات کادر درمانی بیمارستان‌ها به درستی حمایت کنیم و نگذاریم تحت الشعاع مسائل دیگر قرار گیرد. بر ما واجب است که از حقوق همکارانمان در بیمارستان‌ها دفاع کنیم.
وی با اشاره به نگرانی‌هایی که در بخش درمان بیماران کرونا هست گفت: این نگرانی‌ها همچنان جدی است. هر دانشگاهی که توانسته بیمارستان‌هایشرا برای خدمت دهی کرونا به درستی طراحی و کادر درمانی‌اشرا در این بخش به خوبی برنامه ریزی و هدایت کند نتایج بهتری هم در مدیریت بیماری کرونا داشته است و مردم آسیب کمتری دیده اند. نوع مراقبتی که در مراکز درمانی از بیماران کرونایی می‌کنید در میزان مورتالیتی شما موثر است. هر چه تیم درمانی شما با تجربه‌تر و ICU‌های شما قوی‌تر باشد موربیدیتی و مورتالیتی شما هم کمتر می‌شود. برای ادامه مسیر باید به گونه‌ایبرنامه ریزی کنید تا انرژی کادر درمانی ذخیره و از فرسودگی آنان جلوگیری شود.
معاون درمان وزیر بهداشت بر نظارت معاونان درمان دانشگاه‌ها بر دستورالعمل‌های ابلاغی وزارت متبوع در بیمارستان‌ها تاکید کرد و افزود: بحث نظارت بسیار مهم است از آن غفلت نشود. هر پزشکی که دارویی خارج از فارماکوپه دارویی کشور تجویز کند متخلف است. همچنین هر فردی که با سی تی درگیر و علائم کلینیکال کرونا به بیمارستان‌های خدمت دهنده کرونا مراجعه می‌کند به عنوان بیمار مبتلا به کووید ۱۹ باید تحت درمان قرار گیرد حتی اگر تستش مثبت نباشد. همچنین افرادی که از دوران نقاهتشان یک هفته بگذرد می‌توانند بازگشت به کار کنند و ضرورتی به انجام تست نیست.
دکتر جان بابایی بر جلوگیری از مصرف بی‌رویه IVIG تاکید کرد و گفت: در درمان بیماری کرونا قطعا باید طبق پروتکل وزارتی پیش بروید. و اگر درمان‌هاییخارج از پروتکل در بیمارستان‌ها بر روی بیماران کرونایی قرار است انجام شود باید حتما در قالب یک طرح تحقیقاتی زیر نظر معاون پژوهشی و با تایید کمیته اخلاق دانشگاه به کمیته علمی معاونت درمان وزارت بهداشت ارائه شود.
وی در خصوص ثبت اطلاعات بیماران در سامانه‌های کشوری گفت: متاسفانه هنوز ثبت اطلاعات بیماران در بیمارستان‌ها دارای مشکل اساسی است و این ما را در ارزیابی‌ها با مشکل مواجه می‌کند.
جان بابایی2
معاون درمان وزیر در پایان با ابراز نگرانی از بیماران سخت غیر کرونایی که درمانشان را به علت ترس از کرونا متوقف کرده‌انداز همه دانشگاه‌ها خواست تا بسته به میزان کاهش مراجعات بیماران کرونا نسبت به طراحی وتنظیم برنامه زمانبندی بازگشت به شرایط عادی و ارائه خدمات به بیماران غیرکرونایی برنامه ریزی کنند.  
در ادامه دکتر صفی خانی رئیس مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت با تاکید بر ثبت اطلاعات بیمارستان‌ها در سامانه‌های HIS بیمارستانی، MCMC و پذیرش بر خط گفت: ما در حوزه تصمیم گیری در بحث کرونا به شدت نیازمند به تصمیمات مبتنی بر داده‌های صحیح هستیم. بیمارستان‌ها دقت کنند تا اطلاعات بیماران را بر اساس کدینگ اعلام شده وزات بهداشت در HIS وارد کنند. ما اطلاعات پذیرش بیمار را از طریق سامانه MCMC چک می‌کنیم ولی باید توجه شود طبق دستورالعمل ظرف ۱۲ ساعت پس از ترخیص بیماران اطلاعات ترخیص بیمار حتما در سامانه سپاس ثبت شود. برای این که بی‌عدالتی در توزیع امکانات رخ ندهد باید مبتنی بر ثبت داده‌های درست کمک کنید تا اطلاعات تکمیل شود.
وی همچنین بر طراحی داشبوردهایی در معاونت‌های درمان دانشگاه‌ها برای سنجش وضعیت ثبت اطلاعات بیمارستان‌ها در سامانه‌های یاد شده تاکید کرد.
دکتر شادنوش رئیس مرکز پیوند وفراهم آوری آوری اعضای پیوندی وزارت بهداشت نیز با اشاره به شرایط حساس بیماران خاص گفت: بنا به صلاح سلامت مردم و کشور با اینکه در بهمن ۹۸ در حوزه اهدای عضو توانستیم سه پله ترقی کنیم و به PMP چهارده برسیم ولی طی یک بررسی کارشناسی با آغاز بحران کرونا پیوند عضو را در کشور متوقف کردیم و آن را تنها در شرایط خاص آنهم در یک بیمارستان کشور و تحت پروتکل‌های سخت گیرانه پیگیری می‌کنیم. بعلاوه به صلاح نیست هیچ مرکز دیالیز در کشور به خدمت دیگری اختصاص یابد.
وی همچنین از توزیع یک دوره ماسک و محلول ضدعفونی کننده به بیماران خاص خبر داد و گفت: این وسایل با هماهنگی معاونت‌های درمان دانشگاه‌ها در اختیار بیماران خاص قرار خواهد گرفت. دغدغه شدید ما جداسازی داروخانه‌های بیماران خاص از بیماران کرونایی به ویژه در شهر تهران است. همچنین سامانه حواله الکترونیکی داروهای بیماران خاص راه اندازی شده که به سامانه ثبت احوال و نظام پزشکی وصل است. از این طریق همه رصدهای کافی انجام می‌شود تا مسئله سواستفاده از داروی بیماران خاص به حداقل تنزل یابد. از ابتدای خرداد ماه سال جاری مبنای تخصیص و توزیع دارو ی بیماران خاص بر اساس مستندات ثبت اطلاعات در این سامانه است.
جان بابایی 1
در ادامه دکتر مهدی رضایی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران در خصوص ثبت اطلاعات بیمارستان‌های تابعه در سامانه‌های یاد شده گفت: با تلاش‌های بیمارستان‌ها و ستاد معاونت درمان ثبت بیماران در سامانه MCMC به روز در حال انجام است. همچنین اطلاعات بیماران در HIS نیز از ۲۰ اسفند ۹۸ که اعلام شد در مراکز تابعه در حال انجام است. به همت مدیریت آی تی دانشگاه داشبوردی هم برای نظارت مستمر بر ثبت اطلاعات مراکز در سامانه‌های مربوطه طراحی شد. اما خواهش ما از معاونت درمان وزارت متبوع این است که پایش داده‌ها را در دستور کار قرار دهد تا توزیع دارو و تجهیزات بر مبنای اطلاعات صحیح انجام شود.
وی در خصوص داروی بیماران کرونا گفت: وقتی پروتکلی مبنی بر استفاده از داروی خاصی ابلاغ می‌شود لازم است از معاونت درمان وزارت بهداشت با سازمان غذا و دارو هماهنگی‌هاییانجام شود تا این دارو در اختیار بیمارستان‌ها قرار گیرد.
دکتر رضایی با اشاره به جلسه اخیر هیئت رئیسه و روسای بیمارستان‌های تابعه دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: در این نشست بحث ارائه خدمات موازی به بیماران کرونا و غیر کرونا مطرح و قرار شد بیمارستان‌های جنرال منتخب کرونا به گونه‌ایبرنامه ریزی کنند که بازگشت تدریجی به سوی ارائه خدمات الکتیو میسر شود و با حداکثر تفکیک در واحدهای اورژانس، درمانگاه و بستری خدمات درمانی همزمان با بیماران کرونایی و غیر کرونایی فراهم شود. بیمارستان‌های تک تخصصی نیز با دو سوم ظرفیت و حفظ ظرفیت احتیاطی به خدمات عادی بازگردند تا در صورت نیاز بتوانند به عنوان پشتیبان از بیمارستان‌های خدمت دهنده کرونا وارد عمل شوند.  
معاون درمان دانشگاه در پایان میانگین مدت بستری بیماران کرونای دانشگاه را بین سه و نیم تا ۶ روز اعلام کرد و افزود: این عدد مبتنی بر آمار مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) که بزرگترین مرکز خدمت دهنده کرونا در تهران است محاسبه شده است.
دکتر خسرو صادق نیت رئیس مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) در بحث نحوه استفاده از تجهیزات حفاظت فردی کادر درمانی گفت: در حال حاضر مشکل جدی در این خصوص عدم هماهنگی لازم بین بیمارستانهای سطح تهران و کشور است. نگرانی ما بابت باورهای باغلطی است که می‌تواند اثرات معکوسی بر کارکنان بگذارد که در ارائه خدمات به بیماران هم موثر خواهد بود.
وی با تاکید بر رعایت استانداردهایی سازمان جهانی بهداشت در استفاده از تجهیزات حفاظت فردی کادر درمانی برای مواجهه با بیمار کرونا افزود: در این مورد بحث هزینه‌ای اصلا مطرح نیست و حفاظت کادر درمان موضوع بسیار مهم‌تری است که باید به آن توجه شود. پیشروی از استانداردهای WHO  و استفاده نادرست از لباس‌های سرهمی وماسک N۹۵ حتی می‌تواند موجب افزایش احتمال آلودگی کرونا در افراد شود.  

نجمه باهو
تهیه کننده:

نجمه باهو

1 نظر برای این مقاله وجود دارد

 م آ

م آ

99/01/14 - 10:30

با سلام با صحبتهای دکتر صادق نیت کاملا موافقم . چون اگر با پروتکلهای کمیته های کنتر ل عفونت پیش برویم نیازی به این لباسها نیست . وقتی ایزوله از نوع دراپلت است . ماسک و شستن دست و گان و حتی ماسک جراحی هم کفایت میکند . مهمترین عامل در پیشگیری این ویروس شستن دست در پنج موقعیت شستن دست است . اتفاقا ماسکها جراحی بدلیل اینکه ود به زود عوض می شوند در پیشگیری موثرترند

پاسخ

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *