• تاریخ انتشار : 1398/12/15 - 08:57
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 421
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

باهدف آموزش استفاده صحیح از وسایل حفاظت شخصی

نشست تازه‌های کرونا ویروس در مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) برگزار شد

دکتر دهقان در نشست آموزشی تازه‌های کرونا ویروس، مهم‌ترین راه شکستن چرخه انتقال ویروس کرونا را شستن دست‌ها دانست.

به گزارش روابط عمومی مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، در کلاس آموزشی تازه‌های کرونا ویروس که با تدریس دکتر سید علی دهقان منشادی متخصص عفونی و پزشک کنترل عفونت اورژانس، 14 اسفند 98 در تالار امام مجتمع برگزار شد، پرستاران بخش‌های مختلف در جریان تازه‌ترین دستورالعمل سازمان بهداشت جهانی در رابطه با استفاده منطقی از وسایل حفاظت شخصی در مواجهه با کرونا قرار گرفتند.
دکتر دهقان با اشاره به هدف این نشست آموزشی گفت: هدف از این جلسه آن است که در مورد استفاده از وسایل حفاظت شخصی در برابر کروناویروس به یک جمع‌بندی درست برسیم تا هم ایمنی خود را حفظ کنیم و هم این‌که به نحو مطلوب به بیماران خدمت‌رسانی کنیم.
وی افزود: از 30 بهمن که نخستین مورد از عفونت کووید 19 در کشور گزارش شد، جلسات کمیته بحران به‌صورت هرروزه و گاهی روزانه دومرتبه برگزار می‌شود و در این جلسات بروز در مورد کنترل بحران کرونا تصمیم‌گیری می‌شود. بر همین مبنا، تریاژ تنفسی جدا شد و به بیماران مشکوک به کرونا در سیستمی مستقل از بیمارستان خدمت‌رسانی شد.

نحوه انتقال کروناویروس

پزشک کنترل عفونت اورژانس با اشاره به نحوه انتقال کرونا ویروس گفت: ابتلا در این بیماری از طریق قطرات تنفسی است که از دهان شخص بیمار با عطسه و سرفه خارج می‌شود. این قطرات آئروسل نیستند بدین معنا که مانند میکروب سل برای چندین ساعت در فضا باقی نمی‌مانند.
وی بابیان این‌که کروناویروس بر روی سطوح مختلف می‌تواند قرارگرفته و به فرد سالم منتقل شود گفت: یکی از راههای انتقال آن است که در فاصله‌ای کمتر از یک متر از فرد بیمار قرار داشته باشیم و قطرات تنفسی وی به‌صورت، چشم و بینی ما منتقل شود. ولی راه انتقالی که به‌مراتب شایع‌تر است، سطوحی مانند میز یا صندلی است که بیمار آن‌ها را لمس کرده است. زمانی که فرد سالم این سطوح را لمس می‌کند و دستش را به‌صورت، چشم و بینی خود می‌مالد، ویروس به بدنش منتقل می‌شود.

موارد استفاده از ماسک N95

دکتر دهقان استفاده از ماسک N95 را به‌جز موارد خاص، در موقعیت‌های عادی غیرضروری دانست و گفت: مطابق باراهنمای WHO، استفاده نابجا از این ماسک، احساس کاذب ایمن بودن برای افراد ایجاد می‌کند و باعث می‌شود که آن‌ها از رعایت موارد مهم‌تری همچون شستن دست‌ها غافل شوند که همین امر خطر ابتلا را افزایش می‌دهد.
پزشک کنترل عفونت اورژانس افزود: استفاده از ماسک N95 محدود به زمانی است که برای بیمار مبتلابه کرونا خدمات درمانی همچون احیای قلبی، ریوی، تراکئوتومی و لوله‌گذاری انجام می‌شود چراکه در چنین مواقعی احتمال منتشر شدن قطرات آئروسل (Aerosol-generating) وجود دارد.

بهینه‌سازی دسترسی به وسایل حفاظت شخصی با پیروی از دستورالعمل WHO

وی با تأکید بر اهمیت پیروی از دستورالعمل سازمان جهانی بهداشت در استفاده از وسایل حفاظت شخصی گفت: دستورالعمل‌های این سازمان جهان‌شمول است و استناد به آن ضروری است. در این میان، عملکرد ما در مواجهه با بحران کرونا برجسته بوده و نباید فکر کنیم که در کنترل این بیماری از سایر کشورها عقب‌تر هستیم.
دکتر دهقان بابیان این‌که وسایل حفاظت فردی در همه دنیا ناکافی است گفت: علت این امر آن است که هیچ‌گاه تولید به‌اندازه نیاز مصرفی مردم نیست. به‌خصوص آن‌که در اپیدمی‌ها هم مصرف صحیح و هم مصرف غیر صحیح افزایش می‌یابد.
پزشک کنترل عفونت اورژانس افزود: با توجه به محدودیت وسایل حفاظت شخصی، لازم است استراتژی‌هایی به کار بریم که در دسترس بودن این وسایل را بهینه کنیم که مهم‌ترین آن‌ها استفاده صحیح و بجا از آن‌ها است.
وی با اشاره به اهمیت راه‌اندازی پزشکی از راه دور (telemedicine) و بیمارستان مجازی (Virtual Clinic) گفت: با استفاده ازاین‌روش‌ها، مراجعین و افراد مشکوک به کرونا می‌توانند پرسش‌های خود را بدون نیاز به حضور فیزیکی در بیمارستان‌ها، مطرح کنند. این در حالی است که حدود 80 درصد از مبتلایان به کرونا، نشانه‌های خفیف سرماخوردگی دارند و بدون نیاز به مراجعه به بیمارستان از این طریق می‌توان به آن‌ها توصیه کرد که در منازل خود بمانند و مراقبت‌های لازم را دریافت کنند.
دکتر دهقان افزود: از دیگر راه‌هایی که می‌توان برای استفاده بهینه از وسایل حفاظت شخصی به کار برد، آن است که میان تهیه‌کنندگان این وسایل و مصرف‌کنندگان آن حلقه اتصالی برقرار شود؛ مانند اقدامی که در مورد دستیاران ارشد انجام دادیم و مدیریت استفاده صحیح از این وسایل را به خود آن‌ها سپردیم.

بیماران مبتلا به کرونا و مراقبت از آن‌ها در منزل

وی در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به استفاده بی‌رویه و غیرضروری از ماسک در سطح جامعه گفت: طبق دستورالعمل WHO افرادی که دارای نشانه تنفسی نیستند، نیازی به استفاده از ماسک ندارند. در این میان، آنچه رعایت آن برای این افراد ضروری است، شستن صحیح و مرتب دست‌ها است و این‌که دست خود را به صورتشان نزنند. همچنین از روبوسی و دست دادن خودداری کنند و در مواجهه با افراد دارای نشانه‌های تنفسی فاصله یک متری را رعایت کنند.
پزشک کنترل عفونت اورژانس بابیان این‌که 80 درصد از بیماران مبتلابه کرونا نیازی به مراجعه به بیمارستان ندارند، نحوه مراقبت از این بیماران را توضیح داد: آن‌ها باید در اتاقی مجزا در خانه‌هایشان بمانند و اگر این امکان وجود ندارد، فاصله یک متری با بیمار رعایت شود. بیمار بایستی از ماسک طبی استفاده کند و اگر ماسک ندارد، دستمال‌کاغذی در دسترس داشته باشد. همچنین مراقبت‌کننده از بیمار به یک نفر محدود شود و موقع ورود به اتاق بیمار ماسک طبی استفاده کند و به‌محض خروج از اتاق ماسک را به دور انداخته و دستانش را بشوید.
وی افزود: سطوح اتاقی که بیمار مبتلابه کرونا در آن بستری است به‌ویژه سطوحی مانند دستگیره درب که بیمار بیشتر آن‌ها را لمس می‌کند، باید با آب و صابون شسته شود و پس‌ازآن ضدعفونی شود.

ضرورت مشارکت آحاد جامعه در کنترل بحران کرونا

دکتر دهقان با اشاره به اقدامات بیمارستان در راستای کنترل کرونا گفت: باوجود آن‌که تعداد موارد مرگ در اثر ابتلا به این بیماری در این بیمارستان بسیار کم بوده است ولی بدون شک همه این اقدامات بدون اشکال نیست ازاین‌رو ازهمه سرپرستاران بخش‌ها که از محیط بالین اطلاع بیشتری دارند می‌خواهیم به کمیته بحران بازخورد دهند تا اشکالات خود را رفع کنیم.
وی افزود: مطالعات متعدد نشان داده است که در مدیریت بحران هرچقدر هم که برنامه‌ریزی درست باشد، آنچه باعث گذشتن از بحران می‌شود، عملکرد برجسته افراد است. در چنین روزهایی، به کمک آحاد مردم بسیار نیاز داریم تا اگر هم نتوانیم چرخه را بشکنیم لااقل کمترش کنیم.
در پایان پرستاران بخش‌های مختلف مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) به طرح پرسش‌ها و ابهامات خود در ارتباط با بیماری کرونا در ابعاد مختلف و به‌ویژه استفاده از وسایل حفاظت فردی پرداختند و دکتر دهقان به این پرسش‌ها پاسخ داد.

  • گروه خبری : مجتمع بیمارستانی امام خمینی,گروه خبری RSS,اخبار
  • کد خبر : 151847
شهره  بیات
تهیه کننده:

شهره بیات

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *