نشست هیئت رئیسه و روسای بخش های بیمارستان سینا برگزار شد

دکتر محمد طالب پور، رئیس بیمارستان سینا عنوان کرد؛ بر طبق آمار منتشر شده دانشگاه علوم پزشکی تهران، کمترین درصد مرگ و میر بیماران مبتلا به کرونا متعلق به بیمارستان سینا بوده است.

به گزارش روابط عمومی بیمارستان سینا، اولین نشست هیئت رئیسه و روسای بخش‌های بیمارستان سینا در سال جدید با رعایت فاصله گذاری اجتماعی با حضور دکتر محمد طالب پور، رئیس بیمارستان، دکتر سید کاظم آقامیر، قائم مقام این مرکز، دکتر مهدی ابراهیمی، معاون درمان، دکتر شاهرخ کربلایی صالح، معاون آموزشی، دکتر محمدرضا خاجوی، سرپرست مدیریت، مهندس هادی مخبر، مشاور رئیس و سوریا بابایی، مدیر دفتر پرستاری بیمارستان چهارشنبه ۳ اردیبهشت ماه سال ۹۹ در تالار امام حسین (ع) این مرکز برگزار شد.
دکتر طالب پور در قسمت اول صحبت‌های خود به بیان گزارشی اجمالی از فعالیت‌های بیمارستان سینا در زمینه مقابله با کرونا ویروس در ۲ ماه گذشته پرداخت و گفت: آنچه که در بیمارستان سینا در مقابله با بیماری کرونا ویروس مفید و راه گشا واقع شد تشکیل کمیته کووید با ۳۳ عضو از گروه‌های مختلف بود که روزانه تشکیل جلسه می‌دادند و در خصوص اتفاقات جاری تصمیم گیری می‌شد.
در اولین روزی که بیمارستان سینا پذیرای بیماران کووید بود ۲ تخت در اورژانس به ویزیت بیماران مبتلا اختصاص پیدا کرد و بعد از گذشت کمتر از یک ماه تعداد تخت‌های ویژه بیماران مبتلا به کووید به ۲۱۰ تخت افزایش یافت و ۷ بخش بستری و ۴ بخش‌ایسی یو پذیرای بیماران مبتلا بودند. البته خوشبختانه تمامی تخت‌ها پر نشد اما این تدابیر با کمک، همدلی و همیاری استادان، مدیریت و دفتر پرستاری میسر شد و اینک نیز با افول تعداد بیماران مبتلا به کرونا تعداد بخش‌ها نیز کاهش یافته و در حال حاضر ۱ بخش و ۱‌ایسی یو و همچنین نیمی از اورژانس به صورت جداگانه به بیماران مبتلا به کووید اختصاص یافته است که به زودی این تعداد نیز کاهش پیدا خواهد کرد.
رئیس بیمارستان سینا تصریح کرد، البته بخش‌هاییکه مختص بیماران کووید بوده‌اندو اینک پذیرای بیماران غیر کرونایی هستند همگی ایزوله و ضد عفونی شده‌اندو می‌توان با خیال راحت و با رعایت اصول فاصله گذاری و بهداشت عمومی از آنها بهره برداری کرد.
وی همچنین به بیان آماری از میزان مراجعات بیماران مبتلا به بیمارستان پرداخت و گفت: در طی ۲ ماه گذشته در بیمارستان سینا ۸۴۶۰ بیمار مبتلا به کووید ویزیت شدند که از این میزان ۱۳۰۰ نفر در اورژانس کووید به صورت کوتاه مدت و یا بلند مدت در بخش‌های کووید و‌ایسی یو بستری و مورد درمان قرار گرفتند و اگر به تفکیک بیشتر بخواهیم بیان کنیم می‌توان گفت تعداد ۷۰۰ بیمار در بخش‌های کووید و‌ایسی یو پذیرش شدند و از این میزان متاسفانه تعداد ۹۹ نفر فوت کردند.
وی در ادامه افزود؛ اوج این بیماری در این مرکز در هفته اول فروردین ماه بود و سپس بعد از آن با افول مواجه شد البته این فرآیند اختصاصی بیمارستان سینا نیست بلکه یک فرآیند یکسان در شهر تهران است.
تعداد CT‌هاییکه در بیمارستان انجام شد با حمایت گروه رادیولوژی یک افتخار محسوب می‌شود به کمک ریاست بخش و دستیاران رادیولوژی به صورت آنلاین پاسخ CT‌های انجام شده ارسال می‌شد و این امر سبب شد تصمیم گیری درباره بیماران بسیار سرعت بخشیده شود. همزمان تست PCR نیز از بیماران انجام می‌شد و در کل ۳۵ درصد تست PCR در بیمارستان انجام و از لحاظ دقت در حدود ۴۷ درصد بود که می‌توان گفت از لحاظ تصمیم گیری سریع، این تست زیاد راه گشا نبود.
دکتر طالب پور همچنین میزان شیوع بیماری در مراجعان بیمارستان را در سنین میانسالی ۴۰ تا ۵۰ خواند اما میزان مرگ و میر را بیشتر متوجه افرادی با سنین بالای ۶۰ سال در بیمارستان بر طبق آمار به دست آمده عنوان کرد.
و افزود: در تمامی این مدت گروه داخلی و به ویژه همکاران ریه و عفونی و گروه طب اورژانس با تمام قوا و رشادت‌های وصف ناپذیر بار سنگین مراقبت از بیماران را بر دوش کشیدند که از آنها با عنوان قهرمانان سینا در ذهن آیندگان به نیکی یاد خواهد شد و گروه‌ایسی یو بیمارستان سینا در درمان بیمارن مبتلا به کرونا بسیار هوشمندانه و فعال عمل کرد و این جای تشکر و قدرانی از این عزیزان را دارد. در کل این تلاش‌ها و رشادت‌ها سبب شد کمترین در صد مرگ و میر بیماران کرونایی طبق آمار منتشر شده در ۳ هفته گذشته در دانشگاه علوم پزشکی تهران با احتساب ۲.۶ دهم درصد از آن بیمارستان سینا باشد.
رئیس بیمارستان سینا همچنین اشاره کرد بعد از گذشته ۱ هفته از شیوع بیماری کرونا، کمیته پژوهشی کووید با دعوت از مراکز تحقیقاتی بیمارستان دایر و تمامی فعالیت‌های تحقیقاتی کنترل شده و تحت نظارت این کمیته در حال انجام است. و در حال حاضر نزدیک ۶۰ پروپزال با توزیع منطقی میان استادان که در حال تلاش در این زمینه هستند، تصویب شده است.
دکتر طالب پور در قسمت دوم صحبت‌های خود بیان داشت بعد از گذشت ۲ ماه کرونا افول پیدا کرده اما باید با رعایت مسائل ایمنی و بهداشتی و محدودیت‌های ایجاد شده را پذیرفت و به زندگی عادی بازگشت و در قالب بیمارستان تلاش این است که مراکز آموزشی و دانشگاهی از کرونا دور شود در فاز اول مبارزه با کرونا بیمارستان‌های آموزشی کمک کردند و در فاز دوم ۱ بخش برای بیماران مبتلا به کرونا در نظر گرفته می‌شود و مابقی بیمارستان به فعالیت‌های معمول خود با رعایت نکات بهداشتی خواهد پرداخت.
و از ابتدای اردیبهشت ماه درمانگاه‌ها گسترش پیدا کرده است و کم کم به صورت عادی به فعالیت خود ادامه خواهد داد و همه اتاق عمل‌ها فعال شده و بخش‌ها هم بر اساس نیاز باز خواهد شد و در حال حاضر کمبود تخت برای بستری بیماران وجود ندارد و به محض اینکه احساس نیاز به تخت بیشتر باشد بخش بعدی افتتاح خواهد شد. حضور گرم استادن مختلف سبب سرعت بخشیدن به بازگشت به روال عادی سازی می‌شود و امیدوارم هر چه زودتر این فرآیند انجام پذیرد.
در ادامه دکتر هادی احمدی آملی، رئیس بخش‌ایپی دی، بر نوشتن گایدلاین ویژه اعمال جراحی در این شرایط تاکید کرد.
دکتر جواد سلیمی، فوق تخصص جراحی عروق ضمن تشکر از رشادت‌های انجام شده در مقابله با کرونا، بیان داشت: انجمن جراحان عروق یک الگوریتم در این زمینه نوشته که بر اساس آن بیمارستان‌ها به ۳ دسته مرکز مختص بیماران مبتلا به کرونا که تنها بیماران کرونایی را پذیرش می‌دهد و دیگری مرکز بیماران پذیرای کرونایی که در آن در کنار انجام دیگر فعالیت ها، بیماران کرونایی هم پذیرفته می‌شود و سومی مرکز پاک که در سیاست آن پذیرش بیماران کرونایی نیست تقسیم می‌شود. وی همچنین بر نوشتن گایدلاین برای وحدت رویه میان جراحان تاکید کرد.
  دکتر رضا شریعت محرری، رئیس بخش بیهوشی، موافقت خود را برای نگارش گایدلاین در این زمینه اعلام کرد.
دکتر حسین حیدر، متخصص جراحی فک و صورت نیز بر عادی سازی بیمارستان سینا برای درمان بیماران غیر کرونایی تاکید کرد.
دکتر احمد سلیم زاده، رئیس بخش داخلی نیز بیان داشت: در حال حاضر بیماران تمایلی برای بستری شدن در بخش ندارند و حل این مساله به استادان باز می‌گردد که بیماران را توجیه و شرایط را فراهم کنیم.
دکتر عباس سلیمانی، رئیس بخش قلب و عروق نیز ضمن قدردانی از زحمات انجام شده، خواستار تهیه چک لیستی از وضعیت کارکنان در خصوص میزان رعایت استانداردها محافظتی و همچنین میزان برخورد با بیماران کرونایی شد.
دکتر عفت رازقی، رئیس بخش دیالیز، نیز خواستار نوشتن گایدلاین برای کارکنان و بخش‌های ویژه همچون دیالیز شد و حضور اعضای هیئت علمی رشته‌های ذیربط را در جلسه نگارش گایدلاین اساسی دانست.

رضا  آسیابی
تهیه کننده:

رضا آسیابی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *