گفت و گوی کوتاه با دکتر پویا علی بخشی در زمینه مقابله با بیماری کرونا

دکتر علی بخشی از مردم خواست در خانه بمانند و توصیه های بهداشتی را جدی بگیرند تا به زودی زنجیره انتقال بیماری شکسته شود.

به گزارش روابط عمومی معاونت دانشجویی فرهنگی، معاونت دانشجویی فرهنگی دانشگاه از هر فرصتی برای انعکاس تلاش دانشجویان در زمینه مقابله با بیماری کرونا استقبال می کند تا اطلاع رسانی مناسبی در این زمینه صورت گیرد. متن گفت و گویی که در ادامه می خوانید باوجود محدودیت زمانی دکتر پویا علی بخشی و شیفت های کاری فشرده وی تهیه شده است و به صورت مجازی به دست ما رسیده که از این بابت از او تشکر می کنیم.

در ابتدا لطفا خودتان را معرفی کنید؟
پویا علی بخشی، رزیدنت سال سوم و چیف رزیدنت گروه داخلی بیمارستان شریعتی دانشگاه علوم پزشکی تهران هستم.

از چه زمانی به گروه های درمانی کرونا پیوستید؟

از ابتدای شروع بحران بیماری کرونا در کشور، به عنوان عضوی از گروه داخلی بیمارستان شریعتی با تمام قوا، برنامه ریزی و اقدامات لازم به منظور درمان بیماران مبتلا به کرونا را در دستور کار قرار دادیم.

از اقدامات خود در زمینه کرونا بگویید؟
در ابتدا بیمارستان شریعتی مرکز معین بیماری کرونا نبود و به همین دلیل تعداد بیماران مبتلا به کرونا در بیمارستان شریعتی محدود بود، اما همین تعداد محدود بیماران با کمک دستیاران و اساتید به خوبی در روند درمان قرار داشتند. در ابتدای شروع بحران، بیمارستان یاس مرکز معین بود که باوجود اینکه دستیاران داخلی در بیمارستان شریعتی مشغول به فعالیت بودندف برای پوشش کشیک های بیمارستان یاس نیز در برنامه قرار گرفتند، ولی به موجب تصمیمات مدیریتی، بیمارستان یاس تخلیه شد و بیمارستان شریعتی نیز در لیست بیمارستان های معین قرار گرفت و بخش های بیمارستان یکی پس از دیگری به منظور بستری بیماران کرونا تخصیص یافت، شایان ذکر است برای افزایش کیفیت عملکرد، بخش هایی نیز در این بازه زمانی افتتاح و با توجه به اینکه در فاصله های زمانی کوتاه بخش جدیدی برای بیماران کرونا باز می شد، باید برای پوشش کشیک ها برنامه ریزی های جدیدی صورت می گرفت. این در حالی بود که تعداد دستیاران محدود و روند شیوع، بیش از پیش سرعت گرفته بود ولی با توجه به موارد مطرح شده و مشکلات استفاده از وسایل حفاظت شخصی با همکاری اساتید و دستیاران اقدامات لازم برای بیماران به خوبی انجام شد.

محیط های درمانی دانشگاه از نظر تجهیزات حفاظتی و دارویی در چه شرایطی است؟

در مورد وسایل حفاظت شخصی واقعیت این است که در شروع بحران و کمبودهای گسترده در کشور، مشکلات زیادی داشتیم و در حال حاضر نیز قطعا بدون مشکل نیستیم. اما گروه داخلی از ابتدای شروع بحران منتظر حل مشکل از طرف بیمارستان یا دانشگاه نماند و به هر نحوی که بود در حداقل زمان ممکن، امکانات مطلوبی همچون ماسک
3m  برای همه رزیدنت های داخلی تهیه کرد و در اختیارشان قرار داد. قطعا استفاده دائم از ماسک 3m سختی های زیادی هم دارد و برای تمام شرایط حضور در بیمارستان نیاز نیست؛ گاهی به ماسک های n95 نیاز هست که با کمبود آن مواجه هستیم. وجود پوشش های امن و در دسترس نه تنها ایمنی کادر درمان را بالا می برد بلکه در بحران موجود، آرامش روانی همکاران را نیز به همراه خواهد داشت.

شرایط بیماری و مراجعه بیماران به بیمارستان چگونه است؟
در حال حاضر به نظر می رسد روند رو به رشد تعداد بیماران متوقف شده و تعداد مراجعه کنندگان ثابت مانده است، اما با توجه به شروع فعالیت های اجتماعی، نگرانی بازگشت روند رو به رشد تعداد بیماران هستیم.

چه توصیه ای برای مردم دارید؟
از مردم خواهش می کنیم که در خانه بمانند و توصیه های بهداشتی را جدی بگیرند تا به زودی زنجیره انتقال بیماری شکسته شود. متاسفانه در صورتی که این زنجیره همچنان ادامه داشته باشد، به طور یقین کادر درمان نیز نسبت به قبل بیشتر مبتلا خواهند شد و در این حالت قطعاً خدمت رسانی به بیماران نیز با مشکلات بیشتری روبرو خواهد بود.

کلام آخر؟
روزهایی که بر دستیاران داخلی گذشت، روزهای خیلی سختی بود. سنگینی کشیک ها، تحمل ساعت های طولانی، استفاده از ماسک و وسایل حفاظت شخصی، مبتلا شدن همکاران و دوستانمان به بیماری کرونا و ...، اما در کنار همه سختی ها حضور عزیزانی همچون استاد جمشیدی مدیر گروه داخلی و استاد سیما مسئول دستیاری گروه داخلی بیمارستان شریعتی که همیشه دستیاران گروه داخلی را حمایت می کنند و در همه روزها و ساعات شبانه روز پیگیر امور مربوط به دستیاران هستند برای ما دلگرمی بوده و خواهد بود و ما همیشه قدردان زحمات این عزیزان خواهیم بود.

کامران محمدیان
تهیه کننده:

کامران محمدیان

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *