«افق سلامت در پساکرونا»
دکتر سید محمود اسحاق حسینی: مردم ضمن رعایت بهداشت فردی بدانند که ویروس کرونا جزئی از زندگی آنها محسوب میشود
رئیس بخش داخلی مجتمع بیمارستانی امیراعلم در گفت وگو با مستندسازان «افق سلامت در پساکرونا» در دانشگاه علوم پزشکي تهران گفت: باعث افتخار است که بیمارستان امیراعلم جزو بیمارستان های پیشتاز در ارائه خدمات به بیماران درگیر کرونا بوده است. در حال حاضر بیمارستان ها حالت نظام یافته تری در مقايسه با ابتدای بحران دارند و این امر موجب کاهش اتلاف نیرو و منابع می شود. آگاهی عمومی جامعه باید بالا برود و مردم با رعایت بهداشت فردی بدانند که این ویروس جزئی از زندگی آن ها محسوب می شود. دانشگاه علوم پزشکی تهران در بحران کووید هر چه داشت در طبق اخلاص گذاشت و در تمامی سطوح زحمات فراوانی کشیده شد. تلاش کادر درمان قابل تقدیر است و عزیزانی که در این راه به فیض شهادت نايل آمدند دارای اجری عظیم در پیشگاه خداوند هستند. مستندسازی هم به عنوان تجربیاتی ارزشمند برای آیندگان به جا می ماند و هم می توان از آن برای برنامه ریزی های آتی استفاده کرد. در این شرایط باید به فکر یکدیگر باشیم و با همکاری و همدلی بتوانیم وضعیت بهتری را بسازیم.
مستند «افق سلامت در پساکرونا»
آرزو چراغی: تغذیه مناسب اثر مستقیمی بر روی سیستم ایمنی بدن دارد
کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت جنوب تهران در گفت وگو با مستندسازان «افق سلامت در پساکرونا» در دانشگاه درباره نقش تغذیه در دوران کرونا و عوامل تقویت سیستم ایمنی بدن توضیح داد و گفت: اولین فاکتور برای تقویت سیستم ایمنی بدن، خواب است و ما در شبانه روز باید بین 6 تا 8 ساعت خواب شبانه داشته باشیم. دومین عاملی که باعث تقویت سیستم ایمنی می شود، انجام فعالیت های ورزشی است و باید در طول یک هفته حدود 150 دقیقه فعالیت بدنی داشته باشیم. بیماری های زمینه ای و صعب العلاج باعث کاهش سیستم ایمنی بدن می شود. مهمترین فاکتور برای تقویت سیستم ایمنی بدن، بحث تغذیه مناسب است. استفاده از چهار گروه اصلی مواد غذایی به صورت روزانه در وعده های غذایی باعث می شود که تغذیه ما مناسب بوده و سیستم ایمنی بدنمان تقویت شود. استفاده از غذاهای سرخ کرده بیرون و فست فودها در دوران کرونا اصلا مناسب بدن نیست. از گرفتن رژیم های سرخود پرهیز کنید و حتما در این زمینه از مشاوره کارشناسان مربوطه استفاده کنید. امیدوارم با رعایت شیوه نامه های بهداشتی و یاری رساندن به کادر درمان بتوانیم در مدت زمان کوتاهی بر این بیماری غلبه کنیم.
مستند «افق سلامت در پساکرونا»
دکتر هاشم شریفیان: بیماران نباید از مراجعه به بیمارستانها به علت ابتلا به کووید 19 بترسند
متخصص رادیولوژی مجتمع بیمارستانی امیراعلم دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت وگو با مستندسازان « افق سلامت در پساکرونا » در دانشگاه گفت: مردم سعی کنند که با رعایت اصول بهداشتی مراقب سلامتی خودشان باشند و کمتر بیمار شوند تا فشاری که روی کادر درمان وجود دارد کاهش یابد. ملاقات هایی که فقط جنبه بازدید از بیمار را دارد، به علت خطرات زیاد برای بیمار و همراه بیمار ممنوع است. از ابتدا مشخص شد که سی تی اسکن بیماران در بیماری کرونا از نظر تشخیصی بسیار با ارزش است.
مستند «افق سلامت در پساکرونا»
دکتر عباس کبریاییزاده: نظام سلامت باید بتواند برای بیماران اعتماد ایجاد کند تا برای ویزیتهای دورهای با آرامش خیال بیشتری به مراکز درمانی مراجعه کنند
استاد دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتوگو با مستندسازان «افق سلامت در پساکرونا» در دانشگاه گفت: خوشبختانه در زمان بسیار کوتاهی توانستیم ازنظر مواد ضدعفونیکننده و ماسک به تولید انبوه برسیم بنابراین به واحدهای پشتیبانی نظام سلامت نمره قابل قبولی میدهم. ما تنها کشوری در دنیا هستیم که دانش داروسازی در داخل کشور صنعتی شده است. یکی از اولویتهای جدی دانشگاه باید در بازپروری ذهنی همکاران گروه پزشک و پرستار باشد. کرونا از تمام جهات میتواند برای انسان آموختنیهای اخلاقی و مدیریتی و اقتصادی به همراه داشته باشد. کرونا یک بلا محسوب میشود ولی بلای آموختنی. الکترونیک کردن سیستم سلامت و ایجاد ساختاری برای رعایت نکات بهداشتی در مراکز درمان از مهمترین راهها برای کنترل بیماری است
مستند «افق سلامت در پساکرونا»
دکتر میثم اسماعیلی: بیمارانی که بیماریهای زمینهای دارند باید به بیمارستانها اعتماد کنند
معاون تدارکات مجموعه داروخانه های دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت وگو با مستندسازان «افق سلامت در پساکرونا» در دانشگاه گفت: مجموعه داروخانه های شهری به عنوان همکار و همچنین عضوی از تیم داروخانه های بیمارستانی محسوب می شوند. در بحران کرونا داروخانه های شهری با دو چالش، یکی تهیه داروها و اقلام حفاظتی برای بیمارستان ها و دیگری تهیه داروها و اقلام حفاظتی برای عموم مردم مواجه بودند. یک همبستگی بین همکاران ایجاد شد تا بتوانیم به هر شکلی که شده داروها و تجهیزات تهیه شده را به دست بیماران برسانیم. تلاش و ایثار تمام همکاران در بحران کرونا به نوعی تداعی کننده دوران جنگ بود و این جنگ به نوعی جنگ سلامت بود. بیمارانی که بیماری های زمینه ای دارند باید به بیمارستان ها اعتماد کنند و با رعایت شیوه نامه های بهداشتی برای درمان و تشخیص بیماری به بیمارستان ها مراجعه کنند. ما از فضاهای مجازی می توانیم برای اطلاع رسانی و آموزش به بیماران استفاده کنیم.
مستند «افق سلامت در پساکرونا»
دکتر علیرضا فروغی: رها کردن درمان بیماریهای زمینهای به علت ترس از ابتلا به کرونا خطرناک است
متخصص رادیولوژی بیمارستان بهارلو در گفت وگو با مستندسازان « افق سلامت در پساکرونا» در دانشگاه دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: بسیاری از بیمارانی که بیماری زمینه ای دارند و یا بیمارانی که پیوند کلیه و ... انجام داده اند، به جای ترس از ابتلا به کووید 19 لازم است که از عود بیماری خودشان بترسند. بیماران با رعایت اصول بهداشتی و استفاده از ماسک و پرهیز از تجمعات، می توانند بدون هیچ مشکلی برای پیگیری و درمان بیماری به بیمارستان ها مراجعه کنند. مردم باید به سیستم بهداشتی درمانی و کادر درمان که مشغول خدمات رسانی به بیماران هستند، اعتماد داشته باشند تا با پیدایش داروهای جدید این بیماری هر چه زودتر خاتمه پیدا کند. با توجه به استرس و اضطرابی که به علت بیماری کرونا در جامعه وجود دارد، لازم است که تعدادی از همکاران روانپزشک و روانشناس حتما در بیمارستان ها حضور داشته باشند. کرونا درس ایثار و فداکاری به ما داد.
دکتر مهران فرزادنژاد: پیگیری نکردن و به تاخیر انداختن درمان بیماری می تواند ضربه بیشتری را به بیمار وارد کند
معاون اجرایی داروخانههای بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتوگو با مستندسازان «افق سلامت در پساکرونا» گفت: در پساکرونا باید به سلامت کادر درمانی بیشتر توجه کنیم. با رعایت اصول بهداشتی مثل زدن ماسک و رعایت فاصلهگذاری اجتماعی میتوانیم برای پیگیری درمان به مراکز درمانی مراجعه کنیم. در مرحله اول ما بیشتر بر روی تأمین وسایل حفاظت فردی کادر درمان و کارکنان و تهیه و خرید اقلام موردنیاز تمرکز کرده بودیم. شرایط همانند زمان جنگ بود و کارکنان داروخانهها و بیمارستانها و همچنین مدیران بهصورت شبانهروزی درصحنه حضور داشتند. ممکن است کمبودها باعث کاهش سطح کیفیت کار ما شده باشد ولی ما از همان روز اول برنامه خودمان را میدانستیم، بنابراین غافلگیر نشدیم. سابقه داروخانههای بیمارستانی در دانشگاه علوم پزشکی تهران به زمان جنگ برمیگردد و درگذشته نیز توانسته بودیم چندین بحران را بگذرانیم. بزرگترین دستاورد کرونا، تجربه همدلی بسیار بالا بین کارکنان بود.
دکتر محمدجواد حسین زاده: اگر عادات غذایی مناسبی داشته باشیم می توانیم هم از بیماری های واگیر و هم از بیماری های غیرواگیر در امان باشیم
رئیس دانشکده علوم تغذیه و رژیمشناسی در گفتوگو با مستندسازان «افق سلامت در پساکرونا» در دانشگاه گفت: تعیین نقش تغذیه در تقویت سیستم ایمنی در بیمارانی که مبتلا به بیماری شدهاند، یکی از پژوهشهای علمی در مورد کووید 19 بود. تلاش بسیار زیادی در دانشکده صورت گرفت تا در قبال سؤالاتی که در جامعه مطرح میشود، جوابهای جامع و مبتنی بر شواهد داده شود. در مقابل هر بحرانی نیاز هست که آمادگیهای لازم وجود داشته باشد. کادر درمان ازجمله کسانی بودند که بهطور مستقیم با بیماری درگیر بودند و بهنوعی رزمندگان سختکوش مقابله با بیماری محسوب میشوند. اگر اعتماد جامعه حفظ شود و افراد به توصیههای علمی عمل کنند، بزرگترین پشتوانه برای هر سیاستگذار و هر جامعهای است.
مستند «افق سلامت در پساکرونا»/
دکتر مهدی ابراهیمی: مردم بیماریهای زمینهای خود را جدی بگیرند
معاون درمان بیمارستان سینا در گفتوگو با مستندسازان «افق سلامت در پساکرونا» در دانشگاه گفت: آمار نشان می دهدکه مرگومیر در بیماریهای قلبی و عروقی در چند ماه گذشته بیشتر از سالهای قبل بوده که یکی از علل آن مراجعه نکردن بیماران به بیمارستانها است. در حال حاضر بسیاری از مردم به علت ترس از بیماری کرونا، بیماریهای زمینهای خودشان را فراموش کردهاند و برای درمان پیگیریهای لازم را انجام نمیدهند و این موضوع میتواند زمینه را برای بیماری کرونا مستعدتر کند. با رعایت کردن بهداشت و زدن ماسک و شستن دستها و رعایت فاصلهگذاری اجتماعی در جامعه و بیمارستانها از افزایش شیوع بیماری میتوانیم جلوگیری کنیم.
مستند «افق سلامت در پساکرونا»/
دکتر عباس سلیمانی: از چاله ترس کووید-19 به چاه خطرات ناشی از درمان نکردن بیماریهای دیگر نیفتید
استادیار بیماریهای قلب و عروق بیمارستان سینا در گفتوگو با مستندسازان «افق سلامت در پساکرونا» در دانشگاه گفت: در همه بیماریها قطع درمان و مراجعه نکردن به بیمارستانها میتواند خطرساز باشد و به بهای از دست رفتن جان بیماران تمام شود. به دلیل ترس از ابتلا به کرونا، بیمارانی که دچار سکته حاد قلبی شدهاند از مراجعه به بیمارستانها خودداری کردهاند درنتیجه مرگ و میر سکته حاد قلبی که در بیمارستان و تحت درمان اورژانسی 3 تا 4 درصد است اگر بیماران در خانه بمانند، مرگومیر آن حدود 30 درصد میشود. اصلیترین اقدام محافظتی در برابر کرونا، زدن ماسک و رعایت فاصله اجتماعی است. پیگیر درمان مناسب نبودن و مراجعه نکردن برای درمان این خطر را دارد که بیماران به دلیل ترس از چاله کووید 19 در چاه خطرات ناشی از درمان نکردن مناسب میافتند. بههیچعنوان و در هیچ شرایطی بدون مجوز پزشک بیماران نباید مصرف دارو را قطع کنند. مردم با رعایت کردن دستورالعملهای بهداشتی که برای پیشگیری و مراقبت از ابتلا به کووید 19 تنظیمشده، لطف بزرگی هم به خودشان و هم به کادر پزشکی میکنند.