اقدامات پیشگیری از کرونا

پاسخ به پرسش دوره نهفتگی بیماری کرونا چقدر است و ویروس کرونا در زمان نهفتگی هم قابل انتقال به دیگران است

دانشکده بهداشت و موسسه ملی تحقیقات سلامت دانشگاه راهنمای (پاسخ به پرسش دوره نهفتگی بیماری کرونا چقدر است و آیا ویروس کرونا در زمان نهفتگی هم قابل انتقال به دیگران است) را منتشر کردند.

به گزارش روابط عمومی دانشکده بهداشت، کرونا ویروس، خانواده بزرگی از ویروس ها هستند که عامل ایجاد بیماری های عفونی نظیر سارس، مرس و کووید-19 هستند. دوره‌ی نهفتگی به فاصله‌ی زمانی بین ورود ویروس به بدن و شروع علائم بالینی بیماری گفته می‌شود. دانستن دوره‌ی نهفتگی بیماری به مسؤولان بهداشتی و درمانی در کنترل کردن افراد حامل ویروس که علائم بالینی ندارند، کمک می‌کند تا از گسترش ویروس توسط این افراد به سایرین جلوگیری کنند. حال این سوال مطرح می شود که دوره نهفتگی بیماری چقدر است و آیا ویروس کرونا در دوره نهفتگی هم قابل انتقال به دیگران است؟ 
تحلیل داده‌های کشور چین نشان می دهد که افراد مبتلا به ویروس کرونا علایم بیماری را یک تا 14 روز بعد از مواجهه با عامل بیماری‌زا نشان می دهند. براساس این داده ها، 50 درصد افراد طی 5 روز بعد از مواجهه با ویروس، علایم بیماری را نشان دادند. برخی منابع دیگر، دوره احتمالی نهفتگی را بین 0 تا 27 روز ذکر کرده اند. سازمان جهانی بهداشت دوره نهفتگی را بین 2 تا 10 روز، کمیسیون بهداشت ملی چین 10 تا 14 روز و مرکز کنترل بیماری های امریکا 2 تا 14 روز اعلام کرده است. 
همچنین مطالعه ای در سنگاپور نشان داده است که در حدود نیمی از موارد (48 درصد)، سرایت بیماری از بیماران به افراد سالم زمانی بوده است که بیماران در مرحله نهفته و بدون علامت بیماری بوده اند. سازمان جهانی بهداشت هم گزارش کرده است که سرایت بیماری در مراحل اولیه بیماری بیشتر است. 
از آنجایی که احتمال انتقال ویروس توسط افراد بدون علامت و در دوره‌ی نهفتگی بیماری وجود دارد بهتر است افرادی که سابقه‌ی تماس محافظت نشده با بیماران قطعی مبتلا به کرونا دارند، حداقل تا 14 روز از تماس با دیگران خودداری نمایند (قرنطینه خانگی) و نکات بهداشتی نظیر شست و شوی دست ها و رعایت بهداشت فردی هنگام سرفه یا عطسه را رعایت کنند.
 
نسیبه  جلالوند
تهیه کننده:

نسیبه جلالوند

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *