• تاریخ انتشار : 1398/11/08 - 08:57
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 5071
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه

بانوان نامی دانشگاه

دکتر فرزانه آقاحسینی: زنان باید خودشان را باور کنند و از موانع نهراسند، تنها راه پیشرفت افزایش سطح آگاهی‌های علمی و پشتکار است

دفتر مشاور امور زنان و خانواده با همکاری روابط عمومی دانشگاه در سلسله گفت‌وگوهایی، بانوان موفق دانشگاه را به خوانندگان سایت معرفی می‌کند. مصاحبه دکتر فرزانه آقا حسینی متخصص بیماری‌های دهان و فک و صورت و فلوشیپ بیولوژی و استاد تمام دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران را در ادامه بخوانید.

راست‌گویی، صداقت، صبر زیاد، پیگیری و پشتکار برای رسیدن به هدف‌ها از مهم‌ترین ویژگی‌های شخصیتی اوست. به یاد دارد که در دروس ریاضیات، فیزیک و هندسه به‌شدت قوی بوده و حتی محاسبات ریاضی را بدون قلم و کاغذ و به‌صورت ذهنی سریع انجام می‌داده است و در درس‌های حفظی هم همیشه نمره بالا می‌گرفته و حتی یک کلمه را جا نمی‌انداخته به همین دلیل به در دوران تحصیل به او لقب ضبط‌صوت داده بودند.  ازنظر او دندانپزشکی شغلی است که علم و هنر در آن باهم آمیخته است. دانشجویانش را همیشه تشویق به انجام کارهای پژوهشی می کند و نکات اخلاق پزشکی را پابه‌پای کسب دانش به آن‌ها گوشزد می‌کند. انتخاب به عنوان «بانوی برگزیده کشوری توسط معاونت زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری» بخشی از کارنامه موفق اوست.
 
 
در ابتدا خودتان را بیشتر برای خوانندگان ما معرفی بفرمایید؟
فرزانه آقاحسینی، متخصص بیماری‌های دهان و فک و صورت و فلوشیپ بیولوژی و استاد تمام دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران هستم.

از خانواده خود برای ما بفرمایید؟
در شهر تهران در منطقه شاه‌آباد در خانواده‌ای اصیل تهرانی متولد شدم. خانواده ما ازنظر مالی متوسط بود. یک برادر و شش خواهر بودیم، فرزند ششم خانواده هستم. پدرم از همان زمان کودکی روی تحصیلات و یادگیری علم تأکید داشت و خودش هم جز تحصیل‌کرده‌های زمان خود بود. همیشه دوست داشت فرزندانش معلم شوند و خوشبختانه به آرزویش رسید و تمام فرزندانش معلم یا استاد دانشگاه شدند.
سه تا دختردارم یکی از آن‌ها پزشک عمومی است و مشغول گذراندن طرح دوساله‌اش است، یکی کارشناسی ارشد ژنتیک مولکولی دارد و دیگری هم هم‌زمان در رشته مهندسی برق مخابرات و مهندسی صنایع تحصیل‌کرده و فارغ‌التحصیل در مقطع کارشناسی ارشد مهندسی صنایع است.

از دوران کودکی و نوجوانی و تحصیلات خود بگویید؟
دوران کودکی و ابتدایی را در دبستان سعدی گذراندم و دوران دبیرستان از مدرسه هدف تهران فارغ‌التحصیل شدم و با رتبه بالا وارد دانشکده دندانپزشکی تهران شدم. در تمام دوران تحصیل همواره شاگرد ممتازی بودم به یاد دارم یک روز یکی از همکلاسی‌های دبیرستانم باحالت جدی به من گفت آقاحسینی من مطمئنم که تو یک روز استاد دانشگاه می‌شوی و من آن موقع فقط لبخند زدم. در درس‌های ریاضیات، فیزیک و هندسه به‌شدت قوی بودم و به یاد دارم که حتی محاسبات ریاضی را بدون قلم و کاغذ و به‌صورت ذهنی سریع انجام می‌دادم. در درس‌های حفظی هم همیشه نمره بالا می‌گرفتم جوری درس‌های حفظی را به خاطر می‌سپردم که حتی یک کلمه را جا نمی‌انداختم در کلاس به همین خاطر به من لقب ضبط‌صوت داده بودند.

طرح خود را کجا و چگونه گذرانده‌اید؟
طرح دکترای عمومی خود را در استان مرکزی شهرستان ساوه و طرح تخصصی خودم را در دانشگاه علوم پزشکی تهران گذراندم.

از ویژگی‌های شخصیتی خود برای ما صحبت کنید؟
راست‌گویی و صداقت مهم‌ترین ویژگی است که هم خودم به آن اذعان دارم و هم دیگران آن را تائید می‌کنند. صبر زیاد و پیگیری و پشتکار برای رسیدن به هدف هم جزو ویژگی‌هایی است که همیشه به آن ملزم بودم.
  
برای کمک به ارتقا رشته دندانپزشکی در کشور چه خدماتی توسط شما انجام‌گرفته است؟
ارتقای پایه پزشکی رشته دندانپزشکی، نوشتن کوریکولوم فلوشیپ بیولوژی و با مساعدت سه نفر از همکاران، نوشتن کوریکولوم فلوشیپ درد، فلوشیپ سالمندان و فلوشیپ بیمارستانی که دو مورد آخر به دلیل شرایط خاص حاکم بر وزارتخانه علیرغم نیاز شدیدی که به وجود آن احساس می‌شود تاکنون به مرحله نهایی نرسیده است.

 
چه مشکلاتی برای رشته دندانپزشکی وجود داشت؟
در حال حاضر وجود سهمیه‌های زیاد و مختلف در این رشته به عقیده من از ورود افراد نخبه در این رشته به طرز محسوسی کاسته است. یکی دیگر از مشکلات افزایش قیمت تجهیزات و مواد مصرفی دندانپزشکی است که دندان‌پزشکان را دچار مشکل ساخته است. افزایش قیمت مواد مصرفی، مشکلاتی را هم برای مردم و هم دندان‌پزشکان ایجاد کرده است؛ طبعاً با افزایش قیمت مواد و تجهیزات دندانپزشکی بایستی میزان تعرفه‌های دندانپزشکی هم افزایش یابد اما برخی از دندان‌پزشکان که خود را در مقابل سلامت بیماران و جامعه متعهد می‌بینند با همان تعرفه‌های سابق به درمان بیماران می‌پردازند و از جیب خود این افزایش قیمت را پرداخت می‌کنند همچنین افزایش قیمت مواد و تجهیزات دندانپزشکی میزان مراجعات به مراکز دندانپزشکی را کم کرده و این شرایط برای بیماران مشکلاتی را ایجاد کرده است. بیمه نبودن هزینه‌های درمان در این رشته هم از دیگر مشکلات است و به نظرم ورود بیمه در حوزه بهداشت و درمان می‌تواند از گسترش بیماری‌های دهان و دندان در سطح جامعه جلوگیری کند.

برای ادامه فعالیت‌های رشته دندانپزشکی چه فرایندهایی را دنبال کردید؟
در رشته بیماری‌های دهان و فک و صورت تغییرات کوریکولوم، ارتقا کمی و کیفی این رشته و اضافه کردن فلوشیپ های موردنیاز در آن ازجمله کارهایی بوده که انجام داده یا در حال انجام است.

از مهم‌ترین فعالیت‌های اجرایی که بر عهده داشتید برای ما بفرمایید؟
معاونت پژوهشی و معاونت آموزشی گروه بیماری‌های دهان و فک و صورت، سرپرست تخصصی، مدیر گروه و دبیر کوریکولوم بیماری‌های دهان در مقطع دکترا و پست دکترا را به عهده داشته‌ام.

در خصوص کسب افتخارات، جوایز و دستاوردهایی که تاکنون نصیب شما شده است، بفرمایید؟
دو بار کسب جایزه شهید احمد هدایت، دریافت جایزه ابن‌سینا، کسب جایزه زکریا رازی، کسب جایزه از فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی، انتخاب بانوی برگزیده کشوری توسط معاونت زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری، نگارش بیش از 100 مقاله در مجلات معتبر داخلی و خارجی، جز یک درصد دانشمندان جهان در پایگاه علمی اسکوپوس از افتخارات این‌جانب است.

از چه زمانی وارد دانشگاه علوم پزشکی تهران شدید؟
بلافاصله بعد از دریافت دیپلم و شرکت در کنکور و قبولی در آن وارد دانشگاه تهران شدم بعد از دکترا و ورود به تخصص از همان‌جا به‌عنوان دستیار مربی شروع به کارکردم بعدازآن استادیار سپس دانشیار و در آخر هم به‌عنوان استاد تمام در حال فعالیت هستم.

دلیل انتخاب شما به‌عنوان یک زن موفق در دانشگاه چیست؟
به‌روز بودن، فعال بودن، انجام کارهای پژوهشی مختلف و پیشرفته، کسب انواع جوایز و تقدیرنامه‌های مختلف که امکان دستیابی به آن‌ها در ایران ممکن است.

شغل دندانپزشکی چگونه شغلی هست؟
دندانپزشکی شغلی است که علم و هنر در آن باهم آمیخته است. دندان‌پزشک باید دارای تمرکز بالا و مهارت‌های ارتباطی خوب با بیماران باشد. فیزیک بدنی مناسب و صبر و حوصله‌ زیاد از دیگر ویژگی‌های یک دندان‌پزشک است. آشنایی با زبان انگلیسی برای آگاهی از آخرین دستاوردهای علمی و جدیدترین روش‌ها در حوزه دندانپزشکی از مهارت‌های یک دندان‌پزشک خوب است و اگر کسی بار علمی کار خودش را بالا ببرد و سعی کند پشتوانه علمی خوبی داشته باشد و به‌روز باشد در این شغل بازدهی خوبی خواهد داشت.
 
به‌عنوان یک عضو هیئت‌علمی چه وظیفه‌ای بر عهده شماست؟
تدریس کامل و به‌روز مطالب علمی به دانشجویان، تشویق دانشجویان به انجام کارهای پژوهشی و کمک برای انجام آن و گوشزد کردن نکات اخلاق پزشکی پابه‌پای کسب دانش ازجمله وظایف اعضای هیات علمی محسوب می‌شود.
 
 
نقش زنان در اجتماع را چه طور ارزیابی می‌کنید؟
به نظرم باوجود تلاش‌هایی که در طی سال‌ها برای ارتقا شخصیت فردی و جایگاه اجتماعی زنان صورت گرفته هنوز زنان به جایگاه مطلوبی که درخور آن‌ها باشد به‌طور کامل دست نیافته‌اند و درزمینهٔ های مختلف برای رسیدن به نقطه مطلوب هنوز راه زیادی در پیش داریم.

چه پیامی برای بانوانی که در عرصه اجتماع حضور دارند دارید؟
سعی کنند خودشان را به‌عنوان یک زن باور داشته باشند از موانع نهراسند و تا می‌توانند پشتوانه علمی خود را به‌روز و قوی کنند و بدانند که تنها راه پیشرفت افزایش سطح آگاهی‌های علمی و تلاش و پشتکار است.
 
چه فردی در زندگی و کار شما تأثیرگذار بوده است؟
پدر و مادرم، مخصوصاً پدرم که همیشه مشوق من در درس خواندن و پیشرفت‌های علمی بود.

اگر خاطره‌ای از دوران مسئولیت‌های مختلف خود دارید بفرمایید؟
به یاد دارم که در یک‌زمان هم مدیر گروه و سرپرست تخصصی بیماری‌های دهان و نماینده گروه در امور پژوهشی بودم، به همین خاطر می‌خواستم برای کم کردن مسئولیت‌هایم در جلسه گروه از یکی دو تا از سمت‌هایم استعفا بدهم یا آن‌ها را واگذار کنم، بااینکه ازنظر سنی از همه افراد گروه کوچک‌تر بودم تمام اعضا باکم کردن حتی یکی از مسئولیت‌هایم مخالفت کردند و خواهش می‌کردند که تمام آن‌ها را خودم انجام دهم و از انجام این مسئولیت‌ها توسط من رضایت کامل داشتند.
 
چه توصیه‌ای دارید برای کسانی که می‌خواهند رشته دندانپزشکی را انتخاب کنند؟
کسانی که وارد این رشته می‌شوند اگر دنبال خدمت به مردم هستند بیشتر روی پیشگیری از بیماری‌ها و بهداشت و سلامت دهان و دندان مردم کار کنند تا پیشگیری در کنار درمان باعث خواهد شد که کارهای درمانی که انجام می‌دهند پایدار باقی بماند چراکه درمان صرف، پایدار بودن آن را تضمین نخواهد کرد.

و اما سخن پایانی.
موفقیت و پیشرفت در تمام امور را برای تمام همکاران از خداوند متعال خواستار و آرزومندم.
خبرنگار و عکاس: حمیده ایزدی
 
 
  • گروه خبری : گروه های مطالب,دانشکده دندانپزشکی,گروه خبری RSS,زنان نامی دانشگاه
  • کد خبر : 95122
تهیه کننده: