• تاریخ انتشار : 1399/02/23 - 11:12
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 2201
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

کارشناس مسئول واحد سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد مرکز بهداشت جنوب تهران: مشاوره بیماران کووید 19 و سوگ ناشی از آن بسیار ضروری است

زهرا مرتضوی، کارشناس مسئول واحد سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد مرکز بهداشت جنوب تهران، ارائه خدمات بهداشتی به بازماندگان فوت‌شدگان بیماری کووید 19 برای بازگشت آنان به زندگی عادی را مهم دانست.

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت جنوب تهران، زهرا مرتضوی، کارشناس مسئول واحد سلامت روانی، اجتماعی واعتیاد این مرکز گفت: اولین مرکز تخصصی مشاوره و مداخلات روان‌شناختی و روان‌پزشکی ویژه بیماران کرونا و خانواده افراد فوت‌شده از سه شنبه 26 اردیبهشت 99 به منظور ارزیابی اختلالات روانپزشکی برای افراد کرونا و سوگ ناشی از کرونا در خانواده ی متوفاییان این بیماری آغاز به کار کرده است.
وی افزود: ارایه خدمات در این مرکز با حضور روانپزشک به عنوان مسئول تیم و 10 روان شناس بالینی در مقطع دکتری و ارشد و مددکاری اجتماعی در حال انجام است و کادر تخصصی برنامه سراج ابتدا آمار بیماران کرونا و موارد فوت ناشی از این بیماری را از لیست های محرمانه ارسالی بیمارستانهای تحت پوشش مرکز بهداشت جنوب تهران دریافت و پس از تماس تلفنی و ارزیابی اولیه روان شناختی با بیماران و خانواده افراد متوفی ارتباط برقرار میکنند.
مرتضوی با بیان اینکه تا امروز 661  تماس تلفنی گرفته شده و از این تماس ها 19درصد با خانواده متوفی و 81درصد موارد بیماران کرونا بوده است، 352  تن از آنها مورد ارزیابی اولیه روان شناختی قرارگرفته که از این تعداد 69 تن از آنها دارای یکی از اختلالات روانپزشکی هستند.
 
کارشناس مسئول واحد سلامت روانی اجتماعی و اعتیاد این مرکز افزود: نکته قابل توجه در این ارزیابی ها نشان می دهد که سوگ های پیچیده ناشی از این بیماری در افراد خانواده متوفی به دلیل نوع خاص "تطهیر" ، تدفین و سوگواری بوده که علاوه بر سوگ پیچیده، اختلالات روانپزشکی از قبیل اضطراب و افسردگی نیز در این خانواده ها بوجود آورده است.
وی به نکته قابل توجه ی دیگر اشاره کرد و گفت: در این بررسی ها و ارزیابی های اولیه نشان داده شده که 62درصد بیماران کرونا،  دارای اختلالات روانپزشکی بودند و این امر نشان می دهد که علاوه برخانواده افراد متوفی باید به خود افراد مبتلا نیز توجه ویژه ای داشته باشیم و به ارائه خدمات بهداشتی برای این بیماران بپردازیم.
مرتضوی بر توجه ویژه ای به انگ ناشی از این بیماری اشاره کرد و گفت: در این مرکز علاوه بر خدمات روانشناسی و روانپزشکی، حمایتهای اجتماعی برای افراد مذکور با حضور تیم مددکاری اجتماعی انجام می دهیم.
وی ابراز امیدواری کرد که مددکاران اجتماعی در این طرح به فعایت هایی مانند تهیه دارو، ارسال نسخ روانپزشکی، توزیع بسته های ضد عفونی کننده فردی از قبیل ماسک، مایع ضد عفونی کننده دست و سطوح، توزیع بسته های معیشتی برای خانواده های کم برخوردارپرداختند.
وی در پایان گفت: درمواردی که این افراد دارای افکار خودکشی با سطح خطر بالا بودند به بیمارستان روانپزشکی روزبه ارجاع داده میشوند.

  • گروه خبری : مرکز بهداشت جنوب تهران ,گروه خبری RSS,اخبار ,مصاحبه
  • کد خبر : 156169
نگار  دیوبندی
تهیه کننده:

نگار دیوبندی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *