• تاریخ انتشار : 1399/05/25 - 09:20
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 2144
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

ندای تندرستی

پاسخ به پرسش آیا احتمال آلوده بودن مواد غذایی وارداتی به ویروس کرونا وجود دارد

دانشکده بهداشت و موسسه ملی تحقیقات سلامت دانشگاه راهنمای (پاسخ به پرسش آیا احتمال آلوده بودن مواد غذایی وارداتی به ویروس کرونا وجود دارد) را منتشر کردند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشکده بهداشت، ویروسی که كوويد-١٩را ایجاد می کند عمدتا از طریق قطرات کوچک تنفسی، هنگام عطسه یا سرفه یا حتی صحبت کردن شخص بیمار و همچنین از طريق لمس سطوح آلوده منتقل می شود. با ضدعفوني كردن مرتب دستها و سطوح آلوده می توان از انتقال بيماري جلوگیری کرد. يك سري از مواد غذايي براي تامين نياز مردم از كشورهاي مختلف وارد مي شوند. حال سوال این است که آیا در زمان شيوع بيماري كوويد-١٩، احتمال آلوده بودن مواد غذایی وارداتی به ویروس کرونا وجود دارد؟
ویروس کرونا نمی تواند در غذا تکثیر شود. این ویروس برای تکثیر و زنده ماندن به یک حیوان زنده یا یک میزبان انسانی نیاز دارد؛ همچنين می تواند روی سطوح یا اشیا مدتی زنده بماند. مطالعات نشان می دهد که ممکن است ماندگاری ویروس از چند ساعت تا چند روز طول بکشد که به سطح، دما و رطوبت محیط بستگی دارد. مرکز کنترل بیماری های امریکا می گوید اگر فرد پس از لمس یک سطح آلوده، چشم و دهان خود را لمس کند، می تواند مبتلا شود اما به نظر می رسد این مسیر منبع اصلی انتقال نباشد.
بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، مرکز کنترل بیماری ها و سازمان غذا و دارو، هنوز شواهدی که نشان دهد ویروس کرونا از طریق مواد غذایی و یا بسته بندی مواد غذایی قابل انتقال باشد، وجود ندارد. اگر یک کارگر آشپزخانه یا پیشخدمت که بیمار و یا ناقل ویروس است، غذا را لمس کند ممکن است ویروس از طریق غذای تازه مانند گوشت و ماهی منتقل شود اما با رعایت دستورالعمل های تهیه مواد غذایی، خطر انتقال بیماری از غذای منجمد بسیار کم می شود. همچنین توصیه می شود میوه و سبزیجات تازه، قبل از مصرف زیر آب جاری شسته شوند و برای شستن مواد غذایی از صابون، ضد عفونی کننده یا مواد شوینده استفاده نشود.
سازمان غذا و دارو اشاره مي كند كه این ویروس همچنین قادر به زندگی روی بسته بندی مواد غذایی وارداتی نیست و صرفا برای مدت کوتاهی بر روی یک سطح زنده می ماند ولی برای ایمنی غذا پیشنهاد می شود که بسته بندی سطحی ماده غذایی ترجیحا شسته، ضدعفونی و یا دور انداخته شود و قبل از خوردن غذا، حداقل 20 ثانیه دستها با آب و صابون شسته شوند. 
كوويد-١٩یک بیماری تنفسی است که از فرد بیمار به فرد دیگری گسترش می یابد. این یک بیماری ناشی از غذا نیست و شواهد زیادی مبنی بر انتقال کروناویروس جدید از طریق غذا، ظروف غذا یا بسته بندی مواد غذایی وجود ندارد. بر اساس موارد ذکر شده، این ویروس همچنین نمی تواند روی بسته بندی مواد غذایی وارداتی زندگی کند و صرفا برای مدت کوتاهی بر روی یک سطح زنده می ماند و اکثریت قریب به اتفاق عفونت ها به دلیل تماس نزدیک با بیماران عفونی رخ می دهد. در شرایط اپیدمی بیماری، به منظور ایمنی غذا پیشنهاد می شود بسته بندی سطحی ماده غذایی ترجیحا شسته، ضدعفونی و یا دور انداخته شود و قبل از خوردن غذا حداقل 20 ثانیه دست ها  با آب و صابون شسته شوند.

 

  • گروه خبری : دانشکده بهداشت,گروه خبری RSS,بهداشت,تغذیه,پزشکی خانواده,اخبار ,روشنگری و پاسخ به شایعات,راهنما و دستورالعمل‌ها
  • کد خبر : 159831
نسیبه  جلالوند
تهیه کننده:

نسیبه جلالوند

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *