• تاریخ انتشار : 1399/06/25 - 11:36
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1019
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

ندای تندرستی

پاسخ به پرسش مبتلایان به دیابت در زمان همه گیری کووید 19 چه نکاتی را باید رعایت کنند

دانشکده بهداشت و موسسه ملی تحقیقات سلامت دانشگاه راهنمای (پاسخ به پرسش مبتلایان به دیابت در زمان همه گیری کووید 19 چه نکاتی را باید رعایت کنند) را منتشر کردند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده بهداشت، به نظر می رسد افراد مسن و افراد مبتلا به بیماری های مزمن مانند دیابت در مقایسه با افراد دیگر، در مقابل بیماری کووید 19 آسیب پذیرتر باشند. بطور کلی زمانی که مبتلایان به دیابت، دچار عفونت ویروسی می شوند، به دلیل تغییرات سطح قند خون در بدن و احتمالاً وجود عوارض دیابت، درمان سخت تر خواهد بود. با ابتلا به دیابت، سیستم ایمنی بدن به خطر می افتد و بیماری را سخت تر می کند و می تواند دوره بهبودی را طولانی‌تر کند. حال پرسش این است که بیماران مبتلا به دیابت در هنگام همه گیری بیماری کرونا چه نکاتی را باید رعایت کنند؟
شواهد اخیر نشان داده اند که دیابت یکی از شایع ترین بیماری های همراه در میان بیماران مبتلا به کووید 19 بوده که در بخش مراقبت های ویژه بستری بوده اند. بنابراین برای مبتلایان به دیابت و افرادی که در تماس نزدیک با افراد مبتلا به دیابت هستند، رعایت توصیه های عمومی (مانند شستشوی دست ها، اجتناب از تماس دست ها با صورت و بینی، ضدعفونی کردن سطوح، عدم استفاده از غذا، لیوان و حوله و وسایل مشترک، گرفتن جلوی دهان و بینی هنگام عطسه و سرفه با دستمال، اجتناب از تماس با افراد دارای علائم تنفسی بیماری مانند سرفه، اجتناب از سفرهای غیرضروری، عدم استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی و حضور در محل های شلوغ و پرازدحام) بسیار مهم است. بیماران مبتلا به دیابت علاوه بر رعایت توصیه های عمومی، بایستی نکات زیر را در نظر داشته باشند:
توجه بیشتر به کنترل منظم قندخون خود به منظور جلوگیری از عوارض ناشی از افزایش سطح قند خون یا افت آن. 
تماس سریع به مراکز درمانی در صورت وجود علائم تنفسی مثل سرفه و تب بالای 38 درجه که می تواند نشان دهنده عفونت باشد. 
مصرف کافی مایعات در صورت ابتلا به عفونت، چرا که ابتلا به هر عفونتی می تواند سطح قندخون را افزایش داده و نیاز شما به مصرف مایعات را افزایش دهد. 
اطمینان از داشتن مقدار کافی داروهای دیابت و سایر وسایل مورد نیاز برای شرایطی مثل قرنطینه خانگی به مدت چند هفته. 
اطمینان از دسترسی به مواد غذایی کافی. 
اطمینان از کنترل سطح قندخون خود در صورت افت ناگهانی آن (داشتن دستگاه گلوکومتر در منزل جهت تست میزان قند خون و هم چنین آشنایی با نحوه کار آن).  
وجود فردی که از ابتلای شما به دیابت مطلع است و در صورت بیماری می تواند به شما کمک کند.    
داشتن یک برنامه منظم، اجتناب از کار و فعالیت بیش از حد و داشتن خواب کافی در شب. 
داشتن رژیم غذایی متنوع و متعادل به منظور ثابت نگه داشتن سطح قند خون و تقویت سیستم ایمنی بدن با اولویت دادن به غذاهایی با شاخص گلوکز (قند) پایین (مانند سبزیجات)، اجتناب از مصرف زیاد غذاهای سرخ شده، محدود کردن مصرف غذاهای شیرین و چرب، مصرف مواد غذایی حاوی پروتئین (مانند ماهی، گوشت، تخم مرغ، شیر، لوبیا بعد از پخته شدن کامل)، مصرف سبزیجات سبز و برگ دار مانند کاهو، کرفس، کلم، سبزی و مصرف میوه‌ها در دو یا سه وعده در روز.  
با توجه به عوارض احتمالی کووید 19 در بیماران مبتلا به دیابت و آسیب پذیری بیشتر این افراد، رعایت توصیه های بهداشتی مانند شستشوی دست ها، اجتناب از تماس دست ها با صورت و بینی، ضدعفونی سطوح، حفظ فاصله از سایر افراد و همچنین سایر توصیه های متناسب با شرایط دیابت نظیر رعایت اصول تغذیه و کنترل قندخون، در همه‌گیری کووید 19 حائز اهمیت است.    

 

  • گروه خبری : دانشکده بهداشت,دیابت,بیماری های عفونی,پزشکی خانواده,روشنگری و پاسخ به شایعات,راهنما و دستورالعمل‌ها,گزارش تفصیلی
  • کد خبر : 161500
نسیبه  جلالوند
تهیه کننده:

نسیبه جلالوند

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *