• تاریخ انتشار : 1401/10/25 - 11:23
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 737
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

نشست مشترک هیئت رئیسه و روسای بیمارستان ها و دانشکده ها برگزارشد

دکتر قناعتی: برای پیشبرد اهداف شجاعت و پیگیری مداوم لازم است

گزارش پیشرفت یک ساله عملکرد بیمارستان فارابی و بهارلو در نشست مشترک هیئت رئیسه و روسای بیمارستانها و دانشکده های دانشگاه علوم پزشکی تهران مطرح شد.

نشست مشترک هیات رییسه و روسای بیمارستانها و دانشکده ها

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در این نشست که 25 دی ماه 1401 در سالن حکیم برگزار شد، دکتر حسین قناعتی، رئیس دانشگاه، یکی از ریشه ها و موانع حکم رانی صحیح را عدم برخورد با فساد خواند و گفت: شفافیت، عدالت، مشی الهی، شایسته سالاری، کرسی های آزاد اندیشی، مطبوعات و فضای مجازی درست و قانونمند، ضامن دستاوردهای زیادی در کشور است.

وی بر دستیابی به اهداف، از مسیر مناسب تاکید کرد و گفت: همه برای خدمت رسانی آمده ایم و باید برای پیشبرد اهداف شجاعت و پیگیری مداوم داشته باشیم. برای نگاه داشتن یک صندلی نباید از وظایف خود عدول کنیم.

رئیس دانشگاه، مهم ترین موانع عملکرد مناسب نظام سلامت را نقص در قانونگذاری صحیح دانست و تاکید کرد: اکنون قوانین قوت کافی را ندارد و باید برای پوشش سلامت به صورت جامع، قوانین مناسبی وضع شود. همچنین از افراد و ابزارهای خود به درستی استفاده نمی کنیم. نهادهای قدرت برای کارهای مهم باید جایگاه مناسب داشته باشند به عنوان مثال مرکز مبارزه با بیماری های واگیر (CDC) در موضوع کرونا به دلیل جایگاه نامناسب نتوانست با قدرت عمل کند در حالی که می توانست بسیار تاثیر گذار باشد.

دکتر قناعتی افزود: موسسه ملی تحقیقات سلامت مرکزی با محققین عالی رتبه است که می تواند در حکم رانی صحیح نظام سلامت، بازوی کمکی بسیار مقتدری باشد.

وی برخی تصمیم گیری های کلان در مواردی در دولت و مجلس را ناشی از تضاد منافع خواند و یادآور شد: توجه به منافع ملی و پیشرفت کلی کشور، نیازمند تقواست. تضاد منافع در برخی از موارد موجب می شود تا افراد برای دریافت امکانات برای یک نقطه در کشور به دور از منافع ملی، اصرار کنند.

رئیس دانشگاه، در ادامه به اخلاق مسلمانی و ویژگی های آن اشاره کرد و گفت: در غرب، افراد از امکانات مناسب برخوردار هستند اما تا به خدا و مبدا عالم وصل نباشند از آرامش درونی برخوردار نخواهند بود. زندگی معنوی از اهمیت زیادی برخوردار است و کشور امکان و الگوی بالایی در فرهنگ ایرانی - اسلامی دارد که باید از آن استفاده کند. باید زندگی مسلمانی و اخلاقیات آن را مرور کنیم تا بدانیم ویژگی های مسلمان باید چه باشد.

دکتر قناعتی، توزیع عادلانه منابع در دانشگاه را موجب رشد برخی از مراکز خواند و اظهار داشت: مادامی که تصمیم گرفتیم قدری تغییرات در دانشگاه ایجاد کنیم و با خلوص نیت و وجدان اقدام به اصلاح امور کردیم، در همین مدت فعالیت بیمارستان ها 30 تا 35 درصد رشد داشته است. باید هر روز با خود مشارطه، مراقبه، محاسبه و معاتبه داشته باشید و اهداف مشخصی برای خود تعریف و در پایان روز آن را ارزیابی کنید. اگر این چرخه خوب را نداشته باشیم از مسیر مسلمانی به دور هستیم.

وی برای حکمرانی صحیح در سیستم سلامت ابراز امیدواری کرد و افزود: اجرای صحیح اصلاحات سیاسی و اجتماعی، ضامن رفع مشکلات خواهد بود. ما بهترین و پیشرفته ترین الگوهایی که در اختیار بشر قرار دارد در اختیار داریم و اگر از آن استفاده نکنیم ظلم کرده ایم.

رشد درآمدهای اختصاصی فارابی

در ادامه دکتر خداپرست، رییس بیمارستان فارابی، گزارش عملکرد یکساله بیمارستان را مطرح کرد و گفت: بیمارستان فارابی دومین بیمارستان فرسوده است که در سال 1313 تاسیس شده است. این بیمارستان دارای 25 درمانگاه، 9 بخش، 5 اتاق عمل و 221 تخت فعال است.  

وی مهم ترین چالش بیمارستان را کمبود فضای فیزیکی دانست و افزود: اگر این مشکل رفع شود، جهش بزرگی در ارائه خدمت به بیماران ایجاد می شود.

رئیس بیمارستان فارابی، از رشد 17 درصدی مراجعه به درمانگاه در شش ماهه نخست سال خبر داد و گفت: بر این اساس، تعداد مراجعه به اورژانس 25 درصد، تعداد کل جراحی 15 درصد و تعداد کل بستری بیمارستان 2 درصد رشد داشته است. همچنین بیمارستان فارابی توانسته  به صد در صد تعهدات خود در تفاهم نامه دست یابد و 48 درصد رشد در درآمدهای اختصاصی داشته باشد. همچنین در بخش جذب کمک های مردمی توانستیم 15 درصد رشد داشته باشیم.

وی در پایان خاطر نشان کرد: بیمارستان فارابی امکان تبدیل شدن به بیمارستانی هوشمند و الکترونیک را داراست.

شایسته سالاری و بکارگیری نخبگان در رفع چالش ها

دکتر حکمت، رییس بیمارستان بهارلو نیز، با ارائه گزارش عملکرد یکساله خود در بیمارستان گفت: این مرکز دارای 99 پزشک درمانی و 42 عضو هیات علمی است و خوشبختانه از لحاظ آموزشی برای دانشجویان در سطح خوبی قرار دارد.

وی ارتقای کیفیت خدمات درمانی با دستیابی به استانداردهای اعتبار بخشی از اهداف کلان بیمارستان خواند و گفت: توسعه کمی و کیفی آموزش و پژوهش، دستیابی به مرزهای دانش در حوزه علمی مسمومیت ها، طب کار و اختلالات خواب و همچنین ارتقای مدیریت سرمایه های انسانی و منابع مالی و تجهیزاتی در بیمارستان از دیگر اهداف این بیمارستان است.

رئیس بیمارستان بهارلو، کاهش انگیزه پزشکان و فراگیران را مهم ترین چالش در بیمارستان دانست و گفت: مهم ترین ابزار ما برای رشد یک مرکز، نیروی انسانی خوب است اما اکنون نیروی انسانی به دلایل مختلف دچار کاهش انگیزه شده است. باید درک درستی از این مسئله ایجاد شود چرا که نخبگان می توانند جامعه را از رکود خارج کنند.

وی کمبود فضای درمانگاهی را از معضلات بیمارستان عنوان کرد و گفت: از لحاظ تجهیزات پزشکی نیز کمبودهایی وجود دارد. همچنین مراجعه بیماران بی بضاعت و اتباع خارجی، هزینه های بسیاری برای بیمارستان ایجاد کرده است.

دکتر حکمت، بر شایسته سالاری و انتخاب افراد توانمند تاکید کرد و گفت: هر کدام وظیفه داریم که جهاد را از خود شروع کنیم و با خود صادق باشیم اگر اینگونه باشد، تمام جامعه اصلاح می شود. نخبگان کشور در دانشگاه علوم پزشکی تهران گردهم آمده اند و انتظار می رود از نخبگان کشور به نحو شایسته ای استفاده شود.

در این نشست همچنین حجت الاسلام والمسلمین سیدمجید میر قریشی، مسئول نمایندگی دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه، طبق روال گذشته، بخش هایی از نامه حضرت امیرالمومنین(ع) به مالک اشتر را قرائت کرد.

  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی
  • کد خبر : 224771
نسیم  قرائیان
تهیه کننده:

نسیم قرائیان

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *