روزه داری در دوره شیوع کرونا ویروس
اولین جلسه کارگاه آنلاین فرهنگی، ویژه اعضای هیئت علمی برگزار شد
اولین جلسه کارگاه آنلاین فرهنگی، ویژه اعضای هیئت علمی با حضور دکتر باقر لاریجانی رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران روز شنبه 13 اردیبهشت 99 برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت فرهنگی، با توجه به شیوع ویروس کرونا و تاکید بر اصل فاصله گذاری اجتماعی و در راستای دانش افزایی اعضای محترم هیات علمی، همزمان با ایام ماه مبارک رمضان، معاونت فرهنگی دانشگاه میزبان دکتر باقر لاریجانی بود.
در کارگاه دیابت، روزه داری و کرونا که با استقبال 80 نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه بر بستر فضای sky room برگزار شد رئیس و موسس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران با تبریک ماه مبارک رمضان و آرزوی قبولی طاعات و عبادات شرکت کنندگان در این ماه، هدف از برگزاری این کارگاه را بررسی روزه داری و ارتباط آن با بیماری های مختلف به خصوص دیابت دانست و با توجه به شیوع ویروس کرونا بخشی از جلسه را هم به این موضوع اختصاص می دهیم.
وی در ابتدا با بیان مقدمه ای به روزه داری در ادیان و آیین های گوناگون پرداخت و در ادامه به مقایسه اجمالی fasting در دین مبین اسلام با سایر آیین ها اشاره کرد و با تاکید بر این نکته که روزه داری در اسلام تنها محدود به پرهیز غذایی نیست بلکه بیداری سحر و رعایت تقوا و اصول اخلاقی نکته ممیزه روزه داری اسلامی است که همین امر در جهت تقویت سلامت معنوی است. وی با اشاره به پژوهش های صورت گرفته به تاثیرات روزه داری در سطح سلولی پرداخت که این امر منجر به مقاوت در برابر استرس، تنظیم سطح گلوکز خون شده و از سوی دیگر مطالعات نشان داده اند که روزه داری بر روی چاقی، دیابت، سرطان، بیماری های قلبی عروقی موثر است.
در بخش دیگر این کارگاه عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران به تاثیرات ویروس کرونا در ایام ماه مبارک رمضان پرداخت و افزود سوالی که در این ایام مطرح است که در چنینی شرایطی آیا می توان روزه گرفت یا خیر؟ در پاسخ به این سوال می توان گفت ما هنوز شواهد کافی علمی و بالینی در این باره نداریم، ولی باتوجه به دانش فعلی می توان گفت کسانی که بیماری خاصی ندارند و سالم هستند در شرایط شیوع covid-19 می توانند روزه بگیرند و کسانی که نشانه های بیماری covid-19 را دارند و حتی احساس بیماری می کنند باید روزه داری را قطع کنند و به سرعت به مراکز درمانی مراجعه کنند.
مساله بعدی در خصوص کرونا ویروس این است که اگر کسی به این بیماری دچار شد آیا پس از بهبودی می تواند روزه بگیرد؟ البته در این خصوص اختلاف نظر وجود دارد به این معنی که برخی از استاید معتقدند وقتی فردسالم شد می تواند روزه بگیرد، از سوی دیگر عده ایی از پزشکان معتقدند کسی که سیستم ایمنی اش دچار مشکل جدی شده و نتوانسته است پاسخ مناسبی به بیماری بدهد و دچار یک مشکل جدی شده بطوریکه تمام ارگان هایش را درگیر کرده، سطح آنتی بادی و میزان ماندگاری آنتی بادی در بدن مشخص نیست، همانطور که در فرهنگستان علوم پزشکی هم مطرح شد، معقول به نظر می رسد تا شش هفته پس از بهبودی فرد می تواند روزه بگیرد. بنابراین با توجه به تظاهرات گوناگون کووید-19 می توان گفت کسی که آلودگی شدیدی ندارد زودتر روزه داری شروع کند و کسانی که دارای علائم بالینی و شدیدتری هستند می توانند روزه داری را چند هفته به عقب بیاندازد.
در پایان این کارگاه دکتر لاریجانی به سوالات و اشکالات حاضرین بصورت آنلاین پاسخ داد.
جلسه دوم کارگاه آنلاین فرهنگی، ویژه اعضای هیات علمی با موضوع "تحلیل و مقایسه سیاست های مواجهه با کووید19 در ایران و سایر کشورها" با تدریس دکتر امیرحسین تکیان، عضو هیات علمی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، روز چهارشنبه 17 اردیبهشت ساعت 11 تا 13 از طریق فضای sky room برگزار خواهد شد.
آموزش آنلاین (Online Education) شیوهای نوین از آموزش مجازی است که با استفاده از جدیدترین ابزارهای ارتباطی مانند ایمیل، وبلاگ، وبسایت و نرمافزارها در بستر شبکههای کامپیوتری خصوصا اینترنت، محتوای آموزشی را در اختیار مخاطبان قرار میدهد.
در آموزش آنلاین، مدرسان و مخاطبان از طریق اینترنت و به صورت همزمان (Synchronous) با یکدیگر تعامل داشته و فرآیند آموزش و یادگیری را به انجام میرسانند.
المانهای این نوع آموزش انواع عناصر چند رسا نه ایی ازجمله گرافیک، صدا، تصویر و صفحات وب است که همه از طریق یک مرورگر اینترنتی قابلدسترس هستند و جایگزین اجزای کلاس درس سنتی شدهاند.
در این شیوه علاوه بر امکان ارائه محتوای دورهای، فرصت تعاملات زنده و دریافت بازخورد در جلساتی مانند آزمونها و آزمایشها برای مخاطبین این سبک از آموزش فراهم است. تعاملات بین مدرس و مخاطبین نیز از طریق ابزار چت امکانپذیر است.
آموزش آنلاین به طور معمول به تناسب نیازهای یادگیری خاص هر فرد قابل تنظیم است. بنابراین، این نوع آموزش تقریباً در هر زمان و هر مکان می تواند انجام شود؛ درصورتیکه دسترسی به یک رایانه و اینترنت با سرعت مناسب فراهم باشد.
این نوع آموزش را، آموزش مبتنی بر وب؛ در هر زمان و هر کجا میگویند. پیش از این شیوه های دیگری از آموزش مجازی مورد استفاده قرار میگرفت که با عنوآنهای آموزش مبتنی بر کامپیوتر، یادگیری از راه دور یا یادگیری الکترونیکی نیز شناخته میشدند.
توضیح اینکه پس از اتمام این کارگاه، آزمون آن به صورت آنلاین برگزار شد.
نظر دهید