• تاریخ انتشار : 1402/03/11 - 08:55
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 255
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

اولین جلسه کمیته بررسی علل مرگ‌ومیر مادران باردار مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) در سال 1402

جلسه کمیته مورتالیتی مادر باردار مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) باهدف کاهش مرگ‌ومیر و افزایش ایمنی مادران باردار برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، جلسه کمیته بیمارستانی تحلیل ریشه‌ای (RCA) مورتالیتی مادر باردار مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) چهارشنبه 11 اردیبهشت 1402 با حضور دکتر امیرحسین اورندی معاون درمان، دکتر فهیمه قطبی زاده رئیس کمیته، دکتر کسری کروندیان دبیر علمی کمیته مرگ‌ومیر و عوارض، دکتر مریم دلدار رئیس بخش زنان، دکتر فریناز موسوی مسئول درمانگاه پزشکی قانونی، طاهره زرعی چیان مدیر پرستاری، مژگان اکبری مسئول گروه زنان و مامایی دانشگاه، جمعی از اساتید گروه‌های زنان، روماتولوژی، بیهوشی، خون و رادیولوژی دانشگاه و مجتمع، نیکو رمکی مسئول ایمنی بیمار و سایر اعضا باهدف بررسی علمی ابعاد گوناگون پرونده  بیمار موردمطالعه در سالن شورای ریاست برگزار شد.

معاون درمان مجتمع بر اهمیت آگاهی پزشکان از مفاد قانونی اقدامات موردنیاز در تصمیم‌گیری برای ختم بارداری مادر باردار پرخطر به‌خصوص زمانی که با مقاومت بیمار و همراهانش مواجه‌اند تاکید کرد.
دکتر قطبی زاده این نشست تخصصی را با تبیین پرونده مادر باردار از بدو ورود به مجتمع و اقدامات درمانی صورت گرفته آغاز کرد و در توضیح آن گفت: بیمار از سال 1386 به نفریت لوپوسی مبتلا بود که پس از 12 سال به‌طور ناخواسته باردار شد و بنا به گفته بیمار با توجه به تحت کنترل بودن بیماری، پزشک معالج وی که از اساتید دانشگاه دیگری بود ادامه بارداری را بلامانع اعلام کرده بود. متاسفانه بیمار در طول بارداری بدلیل شعله ور شدن بیماری با مخاطرات جدی مواجه شد و مقاومت شدیدی در برابر تیم درمانگر برای انجام اقدامات تشخیصی درمانی داشت که کار درمان را بسیار سخت می‌کرد؛ به‌طوری‌که باوجود شرایط پیچیده و خطرناک بیمار و اعلام مخاطرات محتمل بازهم حاضر به همکاری با پزشکان برای ختم بارداری نبود.

وی در ادامه از کسب رتبه نخست دانشگاه علوم پزشکی تهران در کنترل مرگ‌ومیر مادران به علل بارداری و غیر بارداری در سطح کشور خبر داد و از زحمات تمامی فعالان این حوزه در ستاد و بیمارستان‌های دانشگاه قدردانی کرد.

دکتر حنطوش زاده در خصوص علائم بالینی و وضع کراتینین و فشارخون بیمار در طول بستری توضیحاتی داد.

دکتر سیده طاهره فائزی هیئت‌علمی گروه روماتولوژی بیمارستان شریعتی در خصوص بیماری زمینه‌ای بیمار گفت: در پروسه زایمان یک مادر باردار مبتلا به لوپوس، هم پزشک و هم بیمار در سختی هستند. این مادران در طول بارداری درخطر پره اکلامپسی، عود بیماری لوپوس و یا تلفیق این دو حالت قرار دارند؛ بنابراین توجه به علت ‌شناسی در تصمیم‌گیری برای ختم بارداری، نوع درمان و میزان داروهای استروئید مهم است.

دکتر موسوی بابیان این نکته که ختم بارداری بدون رضایت بیمار ممکن نیست گفت: تا پیش از 19 هفتگی بارداری اگر سه پزشک متخصص لزوم ختم بارداری را تایید کنند، قابل انجام است؛ اما پس از 19 هفته تنها زمانی که خطر قریب‌الوقوعی جان مادر را تهدید کند می‌توان برای پایان بارداری تصمیم‌گیری کرد. در چنین مواقعی بسیار مهم است که پزشک و تیم درمانی با زبانی ساده و قابل‌فهم، خطرات محتمل را برای بیمار و همراهانش به‌طور کامل توضیح دهند و آن‌ها را با دلایل علمی برای گرفتن تصمیم درست مجاب کنند. نکته آموزشی بسیار مهم این است که مستندسازی کامل این گفته‌ها به لحاظ قانونی ضروری است.

دکتر مسیبی هیئت‌علمی گروه نوزادان، حفظ جان نوزاد این مادر باردار را حاصل یک کار تیمی خوب دانست و از زحمات اساتید و همکاران تیم نوزادان مجتمع تشکر کرد.

 

  • گروه خبری : مجتمع بیمارستانی امام خمینی
  • کد خبر : 235863
نجمه باهو
تهیه کننده:

نجمه باهو

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *