• تاریخ انتشار : 1400/12/03 - 11:45
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 485
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

بازدید اعضای کارگروه آسیب های اجتماعی استان تهران از مرکز تخصصی سامان شهرستان ری

با حضور دکتر آرمان مدرس معاون شبکه بهداشت ری، دکتر فرحناز رجایی، کارشناس مسئول سلامت روان،دکتر شهرام خرازی‌ها،کارشناس سلامت روان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، سهیلا پناهی، کارشناس مسئول سلامت روان اجتماعی و اعتیاد شبکه‌ی بهداشت ری، اعضای کارگروه آسیب های اجتماعی استان تهران از مرکز تخصصی سلامت روان جامعه نگر شهرستان ری بازدید کردند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری، روز دوشنبه دوم اسفند ماه 1400با حضور دکتر آرمان مدرس معاون شبکه بهداشت ری، دکتر فرحناز رجایی کارشناس مسئول سلامت روان، دکتر شهرام خرازی‌ها کارشناس سلامت روان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، سهیلا پناهی، کارشناس مسئول سلامت روان اجتماعی و اعتیاد شبکه‌ی بهداشت ری، اعضای کارگروه آسیب های اجتماعی استان تهران از مرکز تخصصی سلامت روان جامعه نگر  شهرستان ری بازدید کردند.

دکتر آرمان مدرس معاون شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری گفت: مرکز خدمات جامع سلامت عظیم آباد از مراکز مهم شبکه بهداشت ری بوده که علاوه بر خدمات بهداشتی اولیه، مرکز مشاوره بیماری های رفتاری، مرکز تجمیعی دندانپزشکی، مرکز طب کار و مرکز تخصصی سلامت روان جامعه نگر (سامان) در آن مستقر می باشد.

دکتر شهرام خرازی‌ها،کارشناس سلامت روان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران و مسئول امور اداری کارگروه آسیب‌های روانی و اجتماعی استان تهران گفت: جلسه و بازدید امروز در مرکز خدمات جامع سلامت عظیم آباد شبکه بهداشت و درمان ری که مرکز سامان در آن مستقر است با حضور سازمان‌های متعدد برون‌بخشی مانند کمیته امداد، بهزیستی، دادگستری، نیروی انتظامی، دانشگاه‌های علوم‌پزشکی، اداره رفاه کار و تعاون اجتماعی شهرداری، پزشک قانونی و سایر سازمان‌ و اداره های مرتبط با کارگروه انجام شده است.

دکتر خرازی ها ادامه داد:  هدف امروز ما از این اقدام آشنا کردن نمایندگان سازمان ها و اداره های مرتبط با موضوع آسیب‌های روانی و اجتماعی استان تهران با خدمات مراکز خدمات جامع سلامت و مراکز سامان بوده و این افراد به صورت حضوری روند پذیرش، غربالگری، درمان، پیشگیری، ارجاع و پیگیری مراجعین و بیماران را از نزدیک ملاحظه کرده، آموزش می‌بینند تا اینکه در ارتباط و تعامل بین سازمانی بتوانند از این از آموخته‌های استفاده و منجر به همکاری و خدمت موثرتری به بیماران و مردم شود.

مسئول امور اداری کارگروه آسیب‌های روانی و اجتماعی استان تهران گفت: پیگیری امور بیماران و ارباب رجوع مراکز بهداشتی درمانی دانشگاه‌های علوم پزشکی یک کار تک سازمانی و تنها مربوط به دانشگاه های علوم پزشکی نبوده و نیازمند مداخله‌، همکاری و مشارکت کامل همه‌ی سازمان‌های دولتی مرتبط با این خدمات می باشد.

دکتر فرحناز رجایی، کارشناس مسئول سلامت روان معاونت بهداشت در خصوص برنامه سراج و سامان گفت:  برنامه‌ی سراج و سامان به معنی و مفهوم الگوی توزیع خدمات سلامت روانی و مراقبت اجتماعی است.

 این برنامه از سال 1398 در منطقه هفده شهرداری تهران و در سال 1399 در سه مرکز شهرری، اسلامشهر و منطقه 10 تهران شروع شده است، فعالیتی که در این مراکز انجام می شود در سه سطح یا بسته تعریف ‌شده، سطح اول یا پایه، همان مراکز خدمات جامع سلامت است که کار شناسایی بیمار و فرد دارای اختلال روان در آن توسط مراقب سلامت و با غربالگری مراجعین انجام می شود و بعد توسط پزشک تشخیص داده شده و توسط روانشناس کارهای روانشناختی برای فرد انجام می شود.

دکتر رجایی ادامه داد: مرحله بعد فعالیت، ارجاع به سطح تخصصی است که در این سطح یک روانپزشک سه روان‌شناس و یک مددکار اجتماعی و پزشک عمومی برای ویزیت در منزل ارائه خدمت می کنند. اقدامات تخصصی‌تری برای بیمار توسط روانپزشک و روانشناسان این مرکز انجام می شود. همچنین برای اقدام جامعه مددکار این مرکز روزهایی را در فرمانداری حاضر و پیگیر حمایت مراجعین است، در فرمانداری مطالبات و اقدام های موثری که برای حمایت اجتماعی فرد انجام می شود.

کارشناس مسئول سلامت روان معاونت بهداشت دانشگاه گفت: قسمت دیگر کار در سطح خانه‌ی مشارکت مردم بوده که مطالبات سلامت محور آنها از این طریق به سیاستگزاران سلامت رسانده می شود. بخش دیگری هم بعنوان رابطین سلامت ادارات در نظر گرفته شده است و درکمیته ای در فرمانداری با حضور نمایندگان تمام ادارات تشکیل می شود، مقوله‌ها و محتواهای سلامت روان در اختیارشان گذاشته شده و نمایندگان به همان پیام گذار سلامت در و اداره‌ی شان خواهند شد و همه‌ی این مجموعه اقدامات سطح سواد سلامت روان در جامعه را افزایش می دهد.

سهیلا پناهی، کارشناس مسئول سلامت روان اجتماعی و اعتیاد شبکه‌ی بهداشت و درمان شهرستان ری گفت: در راستای عملیاتی کردن طرح تقسیم کار برای کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی جلسه‌ای در یکی از مراکز خدمات جامع سلامت شهرستان شبکه‌ی بهداشت ری به نام مرکز عظیم آباد برگزار شد.در این برنامه اعضای کارگروه آسیب های اجتماعی استان تهران حضور داشتند، معرفی خدمات مراکز خدمات جامع سلامت و برنامه‌ی سامان یا الگوی خدمات یکپارچه و جامع سلامت روانی و مراقبت‌های اجتماعی ایرانیان بعنوان دستور جلسه در نظر گرفته شده بود.مرکز خدمات جامع عظیم آباد واقع شده و حدود سی و چهار هزار نفر را تحت پوشش قرار میدهد. در این مرکز، پزشک، مراقب سلامت، تغذیه، روانشناس و دندانپزشک و واحدهای دیگر به مردم منطقه ارائه خدمت می کنند.

وی ادامه داد: مرکز سامان علاوه بر مرکز عظیم آباد، پنج مرکز خدمات جامع سلامت دیگر شامل، بدر، صالح‌آباد، یغمایی، نیک‌نژاد و مبارکی که جمعیتی حدود دویست و بیست هزار نفر را پوشش می‌دهد، مراجعین، همه از طرف این مراکز با ارجاع پزشک به این مرکز تخصصی معرفی می شوند.

کارشناس مسئول سلامت روان اجتماعی و اعتیاد شبکه‌ی بهداشت و درمان شهرستان ری گفت: در مرکز سامان یک روانپزشک، سه روانشناس زبده در سطح تخصصی، یک روانشناس در سطح پایه و یک مددکار اجتماعی مددکار اجتماعی که با فرمانداری ری در ارتباط است، ما با حضور دکتر رجایی و دکتر خرازی ها از واحد سلامت روان معاونت بهداشت با مراجعه به بخش های مختلف، تمام خدمات مرکز و به طور ویژه مرکز سامان را به اعضای این کارگروه معرفی کردیم.

  • گروه خبری : شبکه بهداشت و درمان ری
  • کد خبر : 208801
حسین حاجی رضایی
تهیه کننده:

حسین حاجی رضایی

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *