آموزش براساس بسته خدمات پایه سلامت به خانواده ها در اولویت مراقبت های بهداشتی
بازدید مدیر منطقه خاورمیانه و شمال افریقا (منا) صندوق سازمان ملل متحد در راستای آشنایی با خدمات اولیه سلامت از مرکز خدمات جامع سلامت باغ فیض در اسلامشهر
دکتر تد چایبان ضمن ابراز خرسندی از حضور در شهرستان اسلامشهر از پایگاه ضمیمه مرکز خدمات جامع سلامت باغ فیض بازدید و از نزدیک با نحوه ارائه خدمات و ثبت این خدمات در سامانه سیب آشنا شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر، این بازدید با حضور تد چایبان، مدیر منطقه خاورمیانه و شمال افریقا (منا) صندوق سازمان ملل متحد؛ ژیل شوالیه، معاون دفتر نمایندگی یونیسف در ایران؛ دکتر محمدتقی چراغچی باشی، مشاور معاون بهداشت در امور بینالملل و جلب مشارکت سازمانهای مردمنهاد بهداشتی؛ دکتر علیرضا مقیسی، معاون دفتر بیماریهای غیر واگیر، دکتر زهرا عبدالهی، مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه؛ دکتر مریم ابوالقاسمی از دفتر اداره سلامت کودکان؛ دکتر مینای مینایی، کارشناس دفتر بهبود تغذیه، دکتر نغمه لشگری، کارشناس دفتر اداره سلامت کودکان؛ الهام عبادی، رئیس اداره سازمان های بین المللی؛ دکتر فاطمه تاجیک، مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان و دکتر نرجس توکل کیا، مدیر گروه واحد سلامت خانواده معاونت بهداشت سهشنبه ۱۸ آبان ۱۴۰۰ در راستای آشنایی با خدمات اولیه سلامت بهویژه در گروه سنی کودکان برگزار شد.
در ابتدا دکتر چراغچی باشی ضمن خیرمقدم به معرفی حاضرین در جلسه، دانشگاههای علوم پزشکی استان تهران، مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران و شبکه بهداشت و درمان شهرستان اسلامشهر و مدیریت این شبکه پرداخت.
در ادامه دکتر تاجیک نیز خیرمقدم به میهمانان در خصوص شبکه بهداشت و درمان گفت: این شبکه در جنوب غربی استان تهران حدود ۷۰۰ هزار جمعیت را تحت پوشش دارد و با ۱۹ مرکز خدمات جامع سلامت، ۳۸ پایگاه بهداشت و ۱۳ خانه بهداشت، خدمات سلامت را به عموم مردم ارائه میکند.
خدمات سلامت اولیه در خانههای بهداشت و پایگاههای سلامت به جمعیت تحت پوشش ارائه و در صورت نیاز به مراقبتها در سطوح بالاتر به مراکز خدمات جامع سلامت و دو بیمارستان بهارلو و ضیائیان از مجموعه بیمارستانهای دانشگاه ارجاع میشوند.
این شبکه با حدود ۴۵۶۴۰ کودک در منطقه تحت پوشش بیش از ۹۵ این کودکان را تحت پوشش مراقبتهای بهداشتی قرار داده و بیش از 90 درصد نیز ازنظر واکسیناسیون تحت پوشش قرارگرفتهاند.
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان در ادامه از پایین وضعیت اقتصادی مردم منطقه و نیازها به حمایتهای تغذیهای مردم گفت.
در این جلسه در خصوص آموزشهای موردنیاز درزمینه رشد و تکامل کودکان، واکسیناسیون، تغذیه و سایر آموزش ها در سطح خانههای بهداشت و پایگاههای سلامت و ارائه خدمات پزشکی و مشاورههای تغذیهای و سلامت روان در مراکز خدمات جامع سلامت صحبت شد.
یکی از مهمترین خدمات قابل ارائه به گروههای سنی مختلف، ارائه آموزش های موردنیاز است که بر ارائه این آموزشها از دوران قبل از دوران بارداری و باداری تأکید شد. تهیه بستههای آموزشی موردنیاز برای گروههای سنی مختلف بهویژه کودکان زیر دو سال ازجمله تغذیه کودکان، پیشگیری از سوانح و حوادث و ... نیز از دیگر اقداماتی بود که وزارت بهداشت با توجه به شیوع بیماری کرونا در طی دو سال اخیر انجام داده است و این بستهها و فایلهای آموزشی در اختیار خانوادهها قرارگرفته است.
برگزاری دورههای آموزشی برای مادران باردار با عنوان دورههای آموزشی آمادگی برای زایمان و شیردهی و اجرای طرح ECD (توسعه همه جانبه رشد و تکامل دوران ابتدایی کودکی) در شهرستان برای بیش از ۲ هزار کودک با مشارکت و همراهی ۶۰ داوطلب سلامت، تشکیل بیش از ۴۲۰ گروه مجازی برای ارائه آموزش ها برای گروههای هدف مختلف با توجه به شیوع بیماری کرونا و اجرای برنامه هر خانه، یک پایگاه سلامت با اولویت جذب سفیر سلامت برای خانواده از دیگر مطالبی بود که موردبحث و گفتگو قرار گرفت.
در ادامه بازدید دکتر تد چایبان ضمن ابراز خرسندی از حضور در این شهرستان و توضیحات کامل ارائهشده با هیئت همراه از پایگاه ضمیمه مرکز خدمات جامع سلامت باغ فیض بازدید و از نزدیک با نحوه ارائه خدمات و ثبت این خدمات در سامانه سیب آشنا شد. بازدید از واحدهای تغذیه، خدمات پرستاری و سلامت روان نیز در ادامه انجام و نحوه فعالیت این واحدها نیز ارائه شد.
نظر دهید