برگزاری جشنواره ملی تجارب موفق بیمارستان ها در مدیریت منابع و مصارف و برپایی غرفه معاونت درمان دانشگاه
با حضور رییس مجلس شورای اسلامی و وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جشنواره ملی تجارب موفق بیمارستان ها در مدیریت منابع و مصارف در سالن همایش های رازی برگزار شد.
گالری عکس
گالری عکس وب دا
این جشنواره صبح روز شنبه 10 شهریور 97 در سالن همایش های رازی برگزار شد و در حاشیه آن نمایشگاهی از دستاوردها و تجربیات موفق بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفت.
معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران به نمایندگی از دانشگاه و بیمارستان های تحت پوشش در این نمایشگاه حضور داشت و بیمارستان های جامع بانوان آرش، سینا، مرکز طبی کودکان، بهرامی، فارابی، روزبه و بیمارستان خصوصی امام رضا(اسلامشهر) تجارب خود را در حوزه مدیریت منایع و مصارف ضمن ثبت در سامانه مربوطه در معاونت درمان وزارت بهداشت به نمایش گذاشتند.
دکتر لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی و دکتر هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با حضور در این جشنواره از نمایشگاه جانبی آن نیز دیدن کردند.
همچنین دکتر اصغری، معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو، دکتر حق دوست، معاون برنامه ریزی راهبردی وزارت بهداشت، روسا و معاونین سایر دانشگاه ها از غرفه معاونت درمان دانشگاه بازدید کردند.
دکتر کریمی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز ضمن حضور در همایش از غرفه معاونت درمان و سایر غرفه ها دیدن کرد.
دکتر رضایی معاون درمان دانشگاه با حضور در غرفه معاونت درمان گفت: لحاظ شدن مولفه های اقتصادی در ارائه خدمات درمانی یک ضرورت بوده و تلاش برای کاستن هزینه های درمانی مسئولیت کارگزاران نظام سلامت است.
توضیح اینکه جمعی از روسا و مدیران بیمارستان های تابعه نیز در غرفه معاونت درمان دانشگاه حضور یافتند.
خبرنگار و عکاس: نجمه باهو
رییس مجلس شورای اسلامی: بخش سلامت را ایمن خواهیم کرد
رییس مجلس شورای اسلامی گفت: باید اذعان کنیم که پس از پیروزی انقلاب اسلامی، حوزه پزشکی کشور، تلاش بسیار خوبی کرده و با احساس مسئولیت کار کردند و طراحی های آنها سنجیده بوده است.
به گزارش وبدا، دکتر علی لاریجانی در نخستین جشنواره ملی تجارب موفق بیمارستانی در مدیریت منابع و مصارف، اظهار داشت: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، از نظر تعداد پزشکان و خدمات بهداشتی و درمانی به ویژه برای مردمی که به این خدمات دسترسی نداشتند، وضعیت بسامانی نداشتیم و حرکت و تفکر عدالت خواهانه در انقلاب اسلامی، موجب شد، نیروهای پزشکی به وضعیت کشور سامان دادند و وزارت بهداشت را صاحب اختیاراتی کردند که آموزش و خدمات پزشکی، ادغام شدند.
وی تصریح کرد: خدمات پزشکی به خوبی در دسترس مردم کشور قرار گرفت و نیروهای متخصص پزشکی به قدری افزایش پیدا کرد که نیاز کشور به پزشکان بیگانه و هندی، برطرف شد و نیروهای بسیار مستعدی در دانشگاه های علوم پزشکی تربیت شدند و الگوی موفقی برای بخش های دیگر، ایجاد کرد.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: جامعه پزشکی در دوران دفاع مقدس، مسئولیتشناسانه عمل کردند و با درک شرایط سخت آن دوران، به ارائه خدمات با مسئولیت پرداختند و این رشد عقلانی سیاسی مهمی در بخش پزشکی کشور بود و بهترین پزشکان در جبهه حضور داشتند و از روی اخلاص به ارائه خدمات میپرداختند که نشان می دهد بخش پزشکی از فهم درست از شرایط کشور و مسئولیت اجتماعی، برخوارد هستند.
رییس مجلس شورای اسلامی گفت: پزشکان در سختترین شرایط همپای رزمندگان حضور داشتند و با شرایط نسبتا ناگواری از نظر تجهیزات با حس مسئولیتپذیری ارزشمند به ارائه خدمات میپرداختند و این سرمایه مهمی است که در 40 سال گذشته از خود نشان دادند.
دکتر لاریجانی در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد: در حوزه سلامت تجربه خوبی در حضور پزشکان در بخش های دولتی و خصوصی داشتیم، بیمارستان های خصوصی خوبی ایجاد، تجهیزات مناسبی وارد و بخش های تولید دارو نیز فعال شد که در این زمینه باید از وزیر بهداشت که با همت طرح تحول سلامت را اجرایی کرد، تشکر کنیم کما اینکه نتایج نظرسنجی ها هم در مورد دستگاه های دولتی و هم خصوصی بیانگر قدرشناسی و رضایتمندی مردم از نحوه ارائه خدمات این بخش است.
وی خاطرنشان کرد: این سطح از رضایتمندی از حوزه سلامت از روی حقیقت بیان شده و نشان می دهد مردم از بخش سلامت و امنیت رضایت دارند و نشان می دهد راه درستی را دنبال کردید و طرح تحول سلامت مورد حمایت مردم است.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی از بدهی بیمه ها به عنوان یکی از مشکلات بیمارستانها و داروخانه ها یاد کرذ و افزود: با درخواست رئیس کمیسیون بهداشت قرار بر این شده که در روزهای آینده نشستی برای رفع مشکلات این بخش برگزار شود ضمن اینکه باید به گونه ای تصمیم گیری شود که بودجه های تعیین شده تخصیص یابد و این روند همراه با اعمال شاقه نباشد چرا که این اقدام درستی نیست و وزیر بهداشت نباید برای دستیابی به این میزان اعتبارات کفش آهنی بپوشد همچنین برای سال آینده نیز نیاز به ابتکارات جدید وجود دارد.
دکتر لاریجانی اظهار کرد: فعال سازی بخش خصوصی یکی دیگر از مسائل مهمی است که باید به آن توجه شود ضمن اینکه باید حمایت ما از آن ها و بیمه ها بیشتر شود چرا که به این شیوه فشار کمتری بر مردم وارد می شود همچنین واگذاری بیمارستان های نیمه کاره به بخش خصوصی نیز باید مورد توجه قرار بگیرد کما اینکه در بودجه 97 ساز وکاری برای تحقق این مهم در نظر گرفتیم و این موضوع در شورای عالی قوا هم مطرح شد به گونه ای که قرار شد بخش خصوصی از معافیت 10 ساله مالیات برخوردار شوند.
رییس مجلس شورای اسلامی افزود: داشتن درآمد پایدار برای بخش سلامت گام دیگری بود که برداشتیم کما اینکه سهمی از مالیات بر ارزش افزوده بدان اختصاص داده شد ضمن اینکه باید در این خصوص تدابیری اندیشیده شود تا نگرانی این بخش کاهش یافته و آرامش روحی مردم فراهم شود از سوی دیگر بخشی از منابع انرژی برای تامین منابع این بخش تخصیص داده شده بود که رضایت چندانی به همراه نداشت.
وی تاکید کرد: استفاده از تولیدات داخلی یکی دیگر از مواردی است که همچون گذشته باید به آن توجه شود چرا که این امکان وجود دارد که شرکت های بزرگ خارجی با ما همکاری نکنند و بعد از توافق با اروپا نیز تنها شرکت های کوچک در این زمینه با ایران همکاری کنند بنابراین باید شرکت های مهندسی داخل برای رفع مشکلات این بخش وارد عمل شوند چرا که تمرین خوبی است که تاب آوری خوبی در حوزه فناوری افزایش یابد تا سال آینده روی پای خود بایستند.
دکتر لاریجانی یادآور شد: من تردید ندارم با همت و تجربه شما در شرایط سخت و فرزانگی که در کار و تجاربی که از ساماندهی امور پزشکی در 40 سال گذشته داشتید و حس مسئولیت پذیری که در شما وجود دارد این دوره هم سپری می شود و خدمات را به مردم عرضه می کنید همچنین ما نگرانی شما را مرتفع می کنیم و بخش سلامت را ایمن خواهیم کرد.
وزیر بهداشت: همه باید مراقبت کنیم که بیماران و خدمات موردنیاز آنها معطل نماند
وزیر بهداشت با بیان اینکه از سال جاری، کنترل هزینهها و مدیریت منابع و مصارف بدون کاستن از خدمت در دستور کار وزارت بهداشت قرارگرفته است، تصریح کرد: در عرصه مدیریت منابع و مصارف در حوزه سلامت، 250 راهنمای بالینی نوشته شده و در بخشی از کشور، پزشک خانواده، سیستم ارجاع و کنترل نسخ انجام میشود و خدمات غیرضروری در لیست انتظار قرارگرفته و برخی اقدامات درمانی مانند اعمال زیبایی نیز از پوشش بیمهای خارج شده است.
به گزارش وبدا، دکتر سید حسن هاشمی در نخستین جشنواره ملی تجارب موفق بیمارستانی در مدیریت منابع و مصارف با بیان اینکه مهمترین اتفاق در طرح تحول سلامت، کاهش هزینههای مردم در حوزه درمان بود، اظهار داشت: در طرح تحول سلامت، هزینههای بستری مردم در مراجعه به مراکز درمانی دولتی از 60 به 40 درصد و در سال 95 به 35 درصد کاهش یافت.
دکتر هاشمی ادامه داد: در طرح تحول سلامت، دو میلیون و 700 هزار متر مربع فضای درمانی نوسازی و بازسازی شده، 25 هزار تخت بیمارستانی جدید ساخته و 50 هزار تخت بیمارستانی تعویض شدند.
وزیر بهداشت با تاکید براینکه در این طرح، بیش از 57 هزار قلم تجهیزات پزشکی تامین شد تا دسترسی مردم به ویژه ساکنان مناطق محروم و مرزی به خدمات افزایش یابد، تصریح کرد: علاوه بر مردم، نمایندگان مجلس نیز طعم شیرین خدمات طرح تحول سلامت را چشیدند.
دکتر هاشمی با اشاره به رایگان شدن زایمان طبیعی در طرح تحول سلامت، عنوان کرد: در طرح تحول سلامت، زایمان طبیعی رایگان شد و 2000 واحد اختصاصی زایمان در کشور ایجاد و 15 هزار پزشک و متخصص برای افزایش عدالت در سلامت و دسترسی بیشتر مردم به خدمات بهداشتی و درمانی، توزیع شدند.
وزیر بهداشت به کنترل هزینهها و مدیریت منابع و مصارف اشاره کرد و افزود: از سال جاری، کنترل هزینهها و مدیریت منابع و مصارف بدون کاستن از خدمت در دستور کار وزارت بهداشت قرار گرفت، اما اگر شرایط کنونی ادامه داشته باشد، مجبور هستیم بسته خدمات را کوچک کنیم که در این صورت مردم آسیب می بینند.
به گفته دکتر هاشمی، در عرصه مدیریت منابع و مصارف در حوزه سلامت، 250 راهنمای بالینی نوشته شده و در بخشی از کشور، پزشک خانواده، سیستم ارجاع و کنترل نسخ انجام میشود و خدمات غیرضروری در لیست انتظار قرارگرفته و برخی اقدامات درمانی مانند اعمال زیبایی نیز از پوشش بیمهای خارج شده است.
وزیر بهداشت با بیان اینکه دفترچه دو میلیون نفر که همپوشانی داشته و تحت پوشش بیمه های دیگری نیز بوده اند، حذف شده است، اظهار داشت: در شرایط تحریم کشور، مشغول کنترل هزینههای حوزه سلامت هستیم، اما ممکن است مشکلاتی برای تهیه دارو و تجهیزات پزشکی موردنیاز کشور ایجاد شود.
دکتر هاشمی گفت: روسای دانشگاه ها علاوه بر توجه به بهداشت، درمان، کنترل بیماری های واگیر و غیر واگیر و استقرار نظام ارجاع، باید هزینهها را بدون وارد شدن آسیب به مردم کنترل کنند که نیازمند حمایت بیشتر دولت و مجلس است و از طرفی آمادگی داشته باشند تا کمبودهای احتمالی ناشی از تحریم، مشکلی را برای مردم ایجاد نکند.
وزیر بهداشت مشکل جدی و اصلی بیمارستان های کشور را کمبود نقدینگی عنوان کرد و گفت: مشکل جدی و اصلی بیمارستان های کشور کمبود نقدینگی است، چراکه خدمات را یک سال پیش فروخته اند، اما پول حاصل از آن را دریافت نکرده اند.
دکتر هاشمی در این خصوص افزود: درآمدهای بیمارستان ها باید صرف پرداخت حقوق 110 هزار نیروی قراردادی، کارانه پرسنل و مطالبات تامین کنندگان دارو و تجهیزات پزشکی شود و مدیریت بیمارستان ها، امری سخت و پیچیده است.
وزیر بهداشت با بیان اینکه بیمارستان ها به عنوان بنگاه های اقتصادی باید درآمد داشته باشند تا بتوانند هزینهها را تامین کنند، یادآور شد: زمانیکه خدمتی فروخته میشود و بهای آن بعد از یک سال هنوز دریافت نشده باشد، چرخه اقتصادی بیمارستان ها مختل میشود.
دکتر هاشمی در توضیح خرید خدمت در حوزه بهداشتی و درمانی و پرداخت بهای آنها، به قانون اشاره کرد و گفت: در قانون به صراحت اعلام شده که هر دستگاهی که درصدد خرید خدمات بهداشتی و درمانی است، باید 60 درصد بهای خدمات را ظرف دو هفته پس از تحویل اسناد و 40 درصد را ظرف 3 ماه پرداخت کند، اما در حال حاضر این رویه، وجود ندارد.
وزیر بهداشت با بیان اینکه یکی از مشکلات حوزه سلامت، تعرفه گذاری خدمات پزشکی توسط دولت است، تصریح کرد: چون دولت خریدار عمده خدمات پزشکی است، هیچ وقت قیمت واقعی تمام شده خدمات را مورد توجه قرار نمی دهد و در این شرایط که سازمان برنامه و بودجه، قیمت تمام شده خدمات را نمی پذیرد، تراز بیمارستانها منفی و ورشکسته می شوند.
دکتر هاشمی ادامه داد: اگر به فرمول و کارکرد صحیح سازمان حمایت از تولید کننده و مصرف کننده اعتقاد داریم، می توانیم تعرفه گذاری خدمات پزشکی را نیز در اختیار این سازمان قرار دهیم.
وزیر بهداشت یکی از دلایلی که برخلاف سایر کشورها، بخش خصوصی در ایران تمایلی به حضور و مشارکت در حوزه سلامت ندارد را انحصاری بودن خدمات بهداشتی و درمانی توسط دولت و نادیده گرفتن قیمت تمام شده خدمات تلقی کرد و گفت: امروز با توجه به تغییرات نرخ ارز، اگر از بخش خصوصی حمایت نکنیم، نابود میشود و مشکلات جدی برای مردم ایجاد میشود.
دکتر هاشمی بیان کرد: بخش خصوصی یک دستگاه را با قیمت 9 میلیارد تومان تهیه می کرده اما در شرایط کنونی کشور و وضعیت ارز، باید برای همان دستگاه، 24 میلیارد تومان پرداخت کند و با تعرفه مصوب هیات دولت که در سال گذشته 3 و در سال جاری 0 درصد افزایش داشته، باید خدمات را ارائه دهند که برای حمایت از بخش خصوصی در حوزه سلامت باید ارز موردنیاز آنها برای تهیه تجهیزات پزشکی، تامین و یا نظام تعرفه گذاری اصلاح شود.
وزیر بهداشت با اشاره به اینکه بهترین ارز کشور باید در اختیار دارو و تجهیزات پزشکی قرار بگیرد، تصریح کرد: رییس جمهور چندین بار در این زمینه دستور داده، اما هنوز عملیاتی و اجرایی نشده است.
دکتر هاشمی با بیان اینکه خوشبختانه 95 درصد از داروی موردنیاز کشور، تولید داخلی است، گفت: اما دراین حوزه تولید داروی داخلی نیز دغدغه تامین مواد اولیه و گردش نقدینگی وجود دارد.
وزیر بهد اشت بیان کرد: صرفه جویی بیمارستان های کشور از محل مدیریت منابع و مصارف، قابل توجه است و نگرانی دارند که با توجه به صرفه جویی های انجام شده، اعتبارات سال آینده آنها کاهش پیدا کند.
دکتر هاشمی با تاکید براینکه مدیریت منابع و مصارف باید حتما ادامه پیدا کند، افزود: شک ندارم که روسای دانشگاه ها و بیمارستان ها، منابع را ناشی از حقوق فرزندان یتیم و فرزندان روستایی می دانند که برای هر یک ریال از آن باید پاسخگو باشند و با رعایت صرفه جویی، هزینه کرد دقیقی خواهند داشت.
وزیر بهداشت در پایان گفت: همه باید مراقبت کنیم که بیماران و خدمات موردنیاز آنها معطل نماند و دچار اختلال نشود و مشکلی برای مردم به وجود نیاید.
ارسال به دوستان