برگزاری جلسه بررسی علل موثر در مرگ مادر باردار پرخطر در بیمارستان مفرح
با حضور مدیر گروه زنان و رییس گروه مامایی معاونت درمان دانشگاه، جلسه مورتالیتی مادر باردار پرخطر در بیمارستان مفرح برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت درمان دانشگاه، این جلسه چهارشنبه 23 بهمن 98 با حضور دکتر اشرف آل یاسین مدیر گروه زنان، دکتر افسانه تهرانیان رییس گروه مامایی، دکتر علی موافق متخصص بیهوشی و عضو هیئتعلمی دانشگاه، الهه خالو نظری کارشناس مسئول مامایی، مژگان اکبری کارشناس مرگ مادر معاونت درمان، معاون درمان، مسئول فنی، مترون، مسئول آزمایشگاه، متخصص بیهوشی، متخصص زنان، مترون، سوپروایزر آموزشی و کادر درمانی مرتبط با بیمار متوفی در سالن شورای این مرکز برگزار شد.
ابتدا توضیحاتی در خصوص پرونده بیمار، قبل و بعد از مراجعه به این مرکز و اقدامات درمانی انجامشده برای وی داده شد.
دکتر آل یاسین با تاکید بر ضرورت اجرای دستورالعملها و مصوبات مادر باردار در تمامی بیمارستانهای تابعه که بخش زنان فعال دارند، گفت: یکی از معضلات ما عدم حساسیت متخصصین زنان برای حضور در دورههای بازآموزی و کارگاههای تخصصی معاونت درمان دانشگاه است که در بهروزرسانی دانش و مهارتهای مامایی نقش بسزایی دارد، چراکه در آنها جدیدترین دستاوردهای علمی جهان و ایران و آخرین مصوبات وزارت بهداشت در حوزه زنان و مامایی بهسادگی از طریق استادان به نام این حوزه قابلدسترسی است. حقیقتاً شرکت متخصصین زنان مراکز تابعه در این کلاسها برای نجات جان مادران باردار جامعه یک نیاز اساسی است که باید به آن توجه شود.
وی بابیان این نکته که طبق قوانین موجود وزارت بهداشت حضور پزشک مقیم در بیمارستانها بهمنظور جلوگیری از کاهش مورتالیتی و مدیریت بحران است، افزود: طبق قانون، عمل سزارین به دلیل احتمال خونریزی حتما باید با حضور دو پزشک متخصص زنان و با اطمینان از تامین فرآوردههای خونی انجام شود. همچنین در مورد جفت قدامی باید رزرو خون حتما در نظر گرفته شود. ضمنا طبق مصوبه هموویژلانس استفاده از کیسه خون گرم در بیمارستانها ممنوع است.
دکتر تهرانیان نیز با اشاره به اینکه بیمارستان مفرح بیمارستان سطح یک است افزود: در این مرکز با توجه به محدودیت امکانات نمیتوان ریسک کرد. این موضوع را مسئولان بیمارستان باید به همه کادر درمانی توضیح دهند تا جلوی حوادث مشابه گرفته شود. پزشکی که در یک بیمارستان سطح یک کار میکند باید با توجه به وضعیت بیمار و امکانات موجود، در مواجهه با مادر باردار پرخطر بیدرنگ باید بیمار را برای ادامه فرآیند درمان با هماهنگی و راهنمایی ستاد هدایت و استاد معین دانشگاه به یک بیمارستان سطح سه ارجاع دهد.
وی بر اهمیت کار تیمی در مدیریت خونریزیهای مامایی و زنان تاکید کرد و گفت: هرچقدر هم جراح زنان به وضعیت بیمار آگاه و متخصص بیهوشی هم مسلط به کار باشد بازهم کافی نیست. بیمارستانهایی که بخش زنان دارند باید کادر درمانی مرتبط با بیمار (پزشک زنان، بیهوشی، گروه پرستاری و مامایی، گروه آزمایشگاه و ...) در درخواست خون و تامین بهنگام آن برای حفظ جان مادر باردار و نوزادش بسیار خوب باهم همکاری کنند.
دکتر موافق از مسئولان بیمارستان مفرح خواست تا در سیاست درخواست، رزرو، تهیه و ارسال خون این مرکز بازنگری کنند تا بهسرعت همه اقدامات ضروری برای بیمار اجرا شود.
در پایان دکتر وزیری معاون درمان بیمارستان مفرح در خصوص این پرونده گفت: پزشک در اتاق عمل باید استراتژی فرآیند یک جراحی را بر اساس وضعیت بیمار طراحی و اجرا کند. در مورد زنان همه موارد به نظر من باید اورژانسی دیده شود. باید در این مرکز الگوریتمی طراحی شود تا دیگر اتفاقاتی ازایندست تکرار نشود.
نظر دهید