برگزاری جلسه بررسی علمی اجرایی طرح ارتقای رشد و تکامل همهجانبه دوران اولیه کودکی
جلسه بررسی علمی اجرایی طرح ارتقا رشد و تکامل همهجانبه دوران اولیه کودکی (ECD)در معاونت فرهنگی بهصورت حضوری و مجازی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت فرهنگی، جلسه بررسی علمی اجرایی طرح رشد و تکامل همهجانبه دوران اولیه کودکی سهشنبه اول تیر 1400 با حضور دکتر عبدالرحمان رستمیان معاون فرهنگی، دکتر علی ربانی رئیس مرکز تحقیقات رشد و تکامل بیمارستان طبی کودکان، دکتر علی محبی مدیر مرکز تحقیقات رشد و تکامل بیمارستان طبی کودکان و جمعی از اساتید و اعضای کمیته اجرایی و کمیته علمی برگزار شد.
در ابتدا دکتر رستمیان ضمن تبریک دهه کرامت و ولادت علی ابن موسیالرضا(ع) و خیرمقدم به اعضای کمیته اجرایی و کمیته علمی طرح رشد و تکامل همهجانبه دوران اولیه کودکی گفت: تجربیات سالهای ابتدایی کودکی زیربنای زندگی آینده هر انسانی خواهد بود، لذا اگر به نیازها و حیطههای تکاملی کودکان در طی این دوران پاسخ مناسبی داده شود، آنها سالمتر بوده، از قدرت تفکر و تعقل بیشتری برخوردار میگردند و مهارتهای عاطفی و اجتماعی بهتری خواهند داشت. تکامل ابتدای کودکی شامل حیطههای مختلفی از قبیل شناختی، تکلمی، احساسی، اجتماعی، جسمی، روانی و معنوی است که همگی قویاً بر یادگیری ابتدایی و پایهای فرد، موفقیت تحصیلی، خطر ابتلا به بیماریهای جسمی و روانی، مشارکت اقتصادی، نقش اجتماعی شهروندی و سلامت او تأثیر به سزایی خواهند داشت.
این طرح بهصورت پایلوت در چهاردانگه اسلامشهر به مدت سه سال است که در حال اجرا هست و این جلسه بنا بر نیازسنجی اقدامات صورت گرفته تشکیلشده و امید است با حمایت وزارت بهداشت بتوان این طرح را بهصورت ملی اجرا کرد.
در ادامه دکتر توکلی کیا گزارش سهساله طرح را ارائه کرد و گفت: با توجه به شیوع کووید 19 کلاسهای مجازی افراد بیشتری را که به دنبال آگاهی و آموزش بودند طلبید و ظرفیت حداکثری را برای آموزش رابطین و مادران ایجاد کرد و در طی این مدت، مشارکتهای بین بخشی و برون بخشی را داشتیم و با برگزاری شصت جلسه کلاس آموزشی توانستهایم در توانمندسازی مادران موفق باشیم.
دکتر الهام الهی عضو کمیته علمی پروژه و کارشناس امور اجتماعی و آسیبهای سلامت ارائه بخش علمی پروژه را بر عهده داشت و گفت: تدوین کتاب ارتقای رشد و تکامل کودک در مهرومومهای اولیه زندگی کار ارزشمندی است که انجامشده است و در دست انتشار میباشد. این کتاب مطالب ارزشمندی در ارتباط با ابعاد پنجگانه رشد و تکامل کودک و نحوه تعامل مراقبین سلامت و رابطین بهداشت با مادران و همچنین استفاده از ابزار بینالمللی و بومیشده ASQ برای اندازهگیری ابعاد پنجگانه رشد و تکامل کودک توسط مادران در اختیار میگذارد.
وی افزود: انجام مداخلات ارتقایی و شناسایی 8 مورد از مداخلات تکاملی تخصصی و زودهنگام و ارجاع آنان به بیمارستان ضیائیان در این مدت انجامشده است و تشکیل کمیته علمی و تهیه مقالات علمی از دیتاهای غنی جمعآوریشده صورت گرفته است.
در ادامه دکتر ربانی ضمن تشکر از همکاران مشارکتکننده در طرح و ابراز رضایت از پیشرفت و نتایج اولیه آن گفت: با توجه به ارزش اقدامات انجامشده و آموزشهای ارائهشده به مادران لازم است طرح ادامه یابد تا بتوان اثرات آن را بر روی کودکان دید و از نتایج حاصله در اجرای ملی طرح بهره جست.
دکتر ربانی گفت: با توجه به شرایط جامعه باید آموزشهای ارائهشده را در قالب پکیجهای غیرحضوری از طریق فضای مجازی در اختیار مادران قرارداد و این طرحی است که با استفاده از ظرفیت و امکانات موجود در کشور قابلاجرا است و کمک شایانی به ارتقاء رشد و تکامل کودکان و درنتیجه گیری از آسیبهای بیشتر به خانوادهها و کاهش هزینه بسیاری از بیماریها را به همراه خواهد داشت.
در پایان دکتر رستمیان ضمن تشکر از دکتر حسین ملک افضلی و همکارانی که به هر نحوی در این پروژه شرکت داشتند گفت: در این پروژه در کنار توانمندسازی کارکنان واحدهای بهداشتی و همچنین آموزش داوطلبین مردمی رابطین و مادران بهمنظور حل مشکلات اقتصادی و اجتماعی خانواده ها و بهمنظور تقویت همکاریهای بین بخشی شورای راهبردی زیر نظر فرماندار اسلامشهر با حضور سازمانها و نهادهای ذینفع تشکیلشده است تا در صورت نیاز از خانوادههای مددجو حمایت شود.
نظر دهید