برگزاری سومین جلسه همکاری بین بخشی با عنوان سیگار
سومین جلسه از همکاری بین بخشی معاونت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی تهران، اداره کانون سلامت شهرداری، معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران و مرکز تحقیقات اعتیاد برگزار شد.
گالری عکس
به گزارش روابط عمومی معاونت اجتماعی فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران، جلسه همکاری بین بخشی معاونت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی تهران ، اداره کانون سلامت شهرداری، معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران و مرکز تحقیقات اعتیاد روز چهارشنبه 12 دی 97 در دفتر معاونت اجتماعی فرهنگی، با حضور دکتر رستمیان معاون اجتماعی فرهنگی، دکتر صدرایی مدیر بهداشت محیط حرفهای معاونت بهداشت، دکتر نوروزی مدیر مرکز ملی تحقیقات اعتیاد، گل باطن کارشناس ادارات سلامت شهرداری و سایر کارشناسان دانشگاه برگزار شد.
در ابتدا نجمه امینی کارشناس مسئول آموزش و ارتقاء سلامت دانشگاه گزارشی از هماندیشی درونسازمانی داد و گفت: نتایج جلسات مقدماتی درونسازمانی، ما را بر آن داشت که با همکاری بین بخشی و مطالبه گری با هدف افزایش بر مالیات سیگار و متناسب با هفته ملی مبارزه با سرطان که از هشتم تا پانزدهم بهمنماه میباشد و یکی از ریسک فاکتورهای مهم سرطان، سیگار است، همایشی در مورخ دهم بهمنماه بانام سیگار و سیاستگذاری سلامتمحور برگزار نماییم.
دکتر صدرایی مدیر بهداشت محیط حرفهای که یکی از شاخصهای مهم این گروه پیشگیری و کنترل دخانیات است گفت: بر طبق شعار سازمان جهانی که مبارزه با دخانیات با افزایش مالیات صورت میپذیرد ولی متأسفانه تاکنون موفقیتی در کشور ما صورت نپذیرفته است زیرا مسئولان دخانیات توجیه میکنند که دراین صورت قاچاق سیگار زیاد میشود که ازنظر جامعه پزشکی و دانشگاه علوم پزشکی قابل تائید نیست و در مقالات این توجیه رد شده است.
وی افزود: امروزه مصرف دخانیات فقط سیگار نیست بلکه قلیان مضراتش بیشتر است زیرا در کنار آن ترکیبات افزودنی وجود دارد که بهمراتب ضرر آن بیشتر از خود نیکوتین است و این طعمدهندههای مختلف مشکلات عدیدهای را به وجود میآورد. از قوانین دخانیات یکی مالیات است و دیگری بحث قلیان که استنصاریه به مجلس داده شد که درواقع سفرهخانهها جزو اماکن عمومی نباشند و مکان ارائه قلیان قانونی باشد که با برنامه سلامت مشکلدار است.
دکتر رستمیان گفت: در وضعیت مالیات دخانیات کشورهای منطقه مدیترانه سازمان جهانی بهداشت، کشور ایران در جایگاه مناسبی قرار ندارد. در این همایش، قاطعانه عوارض سیگار را بیان خواهیم کرد و اثربخشی آن رسیدن صدای مردم به مجلس باشد و درآمد حاصله ناشی از عوارض برای ارتقاء سلامت آموزشوپرورش و سلامت دانش آموزان و افزایش فضای ورزشی است.
در ادامه معاون اجتماعی فرهنگی گفت: این همایش، مؤثر بر مشکلات مردم خواهد شد اگر تأثیر بودجهای هم نداشته باشد، سطح اطلاعات مردم را بالا میبرد که از طریق این همایش پیام خود مراقبتی و پیام سبک سلامت زندگی ارسال خواهد شد.
دکتر نوروزی مدیر مرکز ملی تحقیقات اعتیاد گفت: مشاهدات و مشکلات سیگار بسیار زیاد است ولی لزوماً فقط مصرف آن نیست و مراجعین از مدارس هم داریم که ناس مصرف میکنند و این نیز به دلیل داشتن نیکوتین جزو دخانیات محسوب میشود .درمان سیگار، محدود و گران است مثل آدامس و چیپس مخصوص ترک سیگار.
در پایان دکتر نوروزی گفت: شیوع سیگار در ایران 11% است و از عمدهترین مشکلات، در دسترس بودن سیگار در همه دکههای مطبوعاتی و سوپرمارکتها میباشد. گرایش جمعیت باسواد به دخانیات کم ولی در جمعیت آسیبپذیر( معتادان،بیماران روحی و حاشیهنشینان) بسیار بالا است.
گزارش و عکس : اسلامی نیا
ارسال به دوستان