• تاریخ انتشار : 1401/04/26 - 11:05
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 356
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

برگزاری نشست هم اندیشی تعیین اولویت های تحقیقات مساله محور در حوزه بیماری دیابت

نشست هم اندیشی تعیین اولویت های تحقیقات مساله محور در حوزه بیماری های غدد و متابولیسم با محوریت دیابت با حضور صاحبنظران این حوزه از دانشگاه های علوم پزشکی کشور به میزبانی پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران چهارشنبه 22 تیرماه 1401 برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم، در بخش آغازین این جلسه، دکتر افشین استوار، رئیس پژوهشگاه، ضمن ابراز خرسندی از میزبانی این جلسه که به سفارش معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار شد، گفت: ما امروز در راستای تحقق فرآیند واگذاری ماموریت‌های تحقیقاتی در حوزه دیابت به دانشگاه‌های های علوم پزشکی کشور دور هم جمع شده ایم.

دکتر استوار با بیان اینکه متاسفانه به نظر می رسد در دستیابی به هدف توسعه پایدار درخصوص توقف رشد دیابت ناکام مانده ایم، گفت: نتایج پیمایش های اخیر ملی نشان داده اند که در سال های اخیر رشد حدود 4 درصدی شیوع دیابت در کشور را تجربه کرده ایم.

وی بخشی از این افزایش را قابل انتساب به افزایش جمعیت رو به سالمندی کشور و همچنین بخشی دیگر را مرتبط با افزایش شیوع عوامل خطر خواند.

رئیس پژوهشگاه ادامه داد: جدا از مسئله نگران کننده افزایش شیوع دیابت، کیفیت مراقبت دیابت در همه سطوح نیز با اهمیت است که باید به آن پرداخته شود.

دکتر استوار با تاکید بر اینکه در کشور ما نسبت قابل توجهی از افراد مبتلا به دیابت، تقریبا همتراز با میانگین های جهانی، شناسایی می شوند، گفت: اما نکته قابل تامل این است که تعداد قابل توجهی از این بیماران درمان به موقع را شروع نمی کنند و یا اینکه تبعیت از درمان ندارند که این موضوع هم تحت تاثیر عوامل فردی و هم  زنجیره تامین دارو و تکنولوژی های اساسی در حوزه کنترل دیابت است.

رئیس پژوهشگاه افزود: خوشبختانه در کشور مراکز تحقیقاتی زیادی در حوزه های مختلف کنترل بیماری دیابت کار میکنند و شواهد زیادی در خصوص جنبه های مختلف این بیماری موجود است  و  برنامه اخیر وزارت بهداشت در خصوص استفاده از همه ظرفیت های موجود و محول‌ کردن ماموریت‌های تحقیقاتی به دانشگاه‌های علوم پزشکی میتواند شرایطی را فراهم کند تا شواهد مورد نیاز برای پاسخ به این  نیاز ملی گردآوری ، مشکلات و چالش ها احصا و حداقل همپوشانی در مسیر انجام تحقیقات در زمینه این بیماری در سطح مراکز تحقیقاتی میسر شود.

در بخش دیگری از این نشست، دکتر انسیه نسلی، رئیس مرکز تحقیقات دیابت پژوهشگاه نیز به تشریح برخی شواهد و یافته های حاصل از طرح های تحقیقاتی ملی در این مرکز پرداخت.

دکتر نسلی با بیان اینکه مرکز تحقیقات دیابت با تدوین نقشه راه دیابت و تعیین اولویت های پژوهشی منطبق با نقشه راه دیابت در کشور در راستای توسعه تحقیقات هدفمند و پیشبرد مطالعات مرتبط با دیابت گام بر می دارد،  افزود: این مرکز در مراحل مختلف طراحی و اجرای تحقیقات بنیادی و کاربردی کلان کشوری در رشته های مختلف علوم پایه، بالینی و اپیدمیولوژیک در حیطه دیابت با شبکه تحقیقات دیابت کشور همکاری نزدیک دارد.

این نشست تخصصی با بحث و تبادل نظر در خصوص چالش های احصا شده سلامت در حوزه بیماری دیابت و تشکیل گروه های هم فکری با هدایت دکتر فرشید علاالدینی، نماینده معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت ادامه پیدا کرد.

توضیح این که این نشست به منظور تحقق اهداف مورد انتظار با رویکردی مشارکتی و هم افزا و تقویت تحقیقات مساله محور مشارکتی، جهت تعیین نیازها و الویت های حیطه ماموریت، پیش نویس رسالت اهداف کلان و عینی 3 ساله و فعالیت های حاصله برگزار شد.

  • گروه خبری : پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم
  • کد خبر : 215384
فیروزه  حاجی پور
تهیه کننده:

فیروزه حاجی پور

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *