• تاریخ انتشار : 1400/11/10 - 13:05
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 240
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

بیست و نهمین کارگاه مجازی پژوهش برگزار شد

بیست و نهمین کارگاه مجازی پژوهش با محوریت "وب" برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دفتر امور ایثارگران، به همت مرکز تحقیقات آسیب دیدگان جنگ بیست و نهمین کارگاه مجازی پژوهش با موضوع "وب" برگزار شد.
در این کارگاه که جمعه هشتم بهمن 1400 با شرکت تعدای از اعضای هیئت علمی دانشگاه و کارکنان برگزار شد. دکتر حجت الله سلیمانی، عضو هیئت علمی دانشگاه وب را منبع بی انتهای حجم عظیم اطلاعات دانست و تاریخچه شکل گیری و توسعه آن را بیان کرد و گفت: اکثر دانش امروزی ما درباره شبکه سال 1957 بطور مستقیم از طرح «آرپانت  ARPPA NET» امریکا گرفته شده است؛ که به دنبال احتمال حمله موشک های اتمی  با هدف تقویت دفاعی امریکا راه اندازی شد. 1959 رایانه های نسل اول فقط اعمال ریاضی انجام می دادند. بزرگترین جهش محیط وب در 1993 اتفاق افتاد که در آن با کلیک روی واژه های زیرخط دار امکان دسترسی بیشتر به اطلاعات در مورد آن واژه میسر شد. 
وی ادامه داد: در دانشگاه های ایران سال 1992 یکسال پس از بکارگیری وب در دنیا مورد استفاده قرار گرفت. رایانه های نسل پنجم که در ژاپن اختراع شدند توانایی استنباط، سخن گفتن، تصمیم گیری در شرایط خاص، یادگیری و استدلال را پیدا کردند.دانشمندان تلاش می کنند با هوشمندسازی رایانه های نسل ششم قدرت اندیشیدن، تحلیل کردن و حتی خواب دیدن را در آنها ایجاد کنند. مهمترین چالش در این زمینه صرف انرژی بسیار بالای رایانه ها (100MB) نسبت به انسان (20B) است.
دکتر سلیمانی اینترنت را سیستمی جهانی و گسترده شامل مردم، رایانه و اطلاعات تعریف کرد و گفت: با استفاده از قوانین و پروتکل های خاصی که به آن TCP/IP می گویند و از طریق خطوط تلفنی، ماهواره ای و غیره به یکدیگر وصل شده اند، تا اطلاعات و داده ها بتواند به سرعت از یک کامپیوتر به کامپیوتری دیگر در هر کجای گیتی انتقال یابد. اینترنت به قدری بزرگ و گسترده است که در محدوده درک یک فرد نمی گنجد.
وی اهداف جستجوی اطلاعات در محیط وب را نام برد: دسترسی به اطلاعات چند رسانه ای، روزآمدی، رایگان بودن، سهولت جستجو و ارزیابی اطلاعات، منحصر به فرد بودن، دسترسی همزمان کربران در سراسر دنیا به اطلاعات، حجم وسیع اطلاعات و فرا پیوند
دکتر سلیمانی ضمن اشاره به مبحث روشهای مختلف جستجو در جلسه گذشته، ابزارهای جستجوی حال و اینده محیط وب را در قالب یک هرم از قاعده هرم به بالا شامل انواع سایت های اطلاع رسانی، موتورهای جستجوگر و فهرست ها، موتورهای فرا جستجوگر، موتورهای جستجوگر زبان طبیعی، ابرموتورهای فرا جستجوگر و فرم های تعاملی عنوان کرد.
در پایان کارگاه دکتر سلیمانی ضمن پاسخ به سوالات حاضرین در کارگاه ادامه مبحث وب را به جلسه آینده موکول کرد.
توضیح اینکه کارگاه افزایش کیفیت زندگی یکشنبه‌ها، کارگاه دانشگاه نسل سوم و چهارم و نقش آن در اشتغال در روزهای پنج شنبه و کارگاه موضوعات در ارتباط با پژوهش در روزهای جمعه از ساعت ۲۰ تا ۲۱ برگزار می شود. علاقه‌مندان می‌توانند در فضای اسکای روم هر هفته این مباحث را پیگیری نمایند و برای شرکت در کارگاه از طریق لینک به‌ عنوان میهمان وارد شوند.
  • گروه خبری : دفتر امور ایثارگران
  • کد خبر : 206550
حمیده شفاعی
تهیه کننده:

حمیده شفاعی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *