• تاریخ انتشار : 1397/02/11 - 06:58
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 4123
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه

با شعار هرگز زود نیست، هرگز دیر نیست:در همه حال باید به فکر بیماریهای مجاری تنفسی بود

بیست و یکمین همایش سالانه روز جهانی آسم برگزار شد

دکتر معین، رئیس مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی در بیست و یکمین همایش روز جهانی آسم، میزان شیوع بیماری آسم در کودکان و نوجوانان کشور را 11 درصد اعلام کرد.

گالری عکس 1

گالری عکس 2

گالری عکس 3

گالری عکس 4

گالری عکس 5

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی روز دوشنبه 10 اردیبهشت 97 بیست و یکمین همایش سالانه روز جهانی آسم در تالار امام بیمارستان امام خمینی تهران برگزار شد،پس از تلاوت قرآن و پخش سرود جمهوری اسلامی  ایران، دکتر دل آرا بابایی، دبیر بیست و یکمین همایش سالانه روز جهانی آسم ،تاریخچه ای از سابقه بیماری آسم ارائه داد و سپس گفت: بر طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت  235  میلیون نفر در سراسر دنیا مبتلا به بیماری آسم هستند که این آمار رو به افزایش است،او علائمی که به عنوان بیماری آسم تلقی می شوند را خس خس سینه، تنگی نفس، احساس فشار روی قفسه سینه و سرفه دانست و اضافه کرد: هر چند بیماری آسم به طور کامل درمان نمی شود اما هدف کنترل بیماری آسم است.
او افزود: بیش از 55 درصد از کودکان دچار حملات آسم می شوند و بیماری آسم بیشترین و شایعترین بیماری مزمن در کودکان است که بارمالی زیادی به جامعه وارد می کند.
 متخصص ایمونولوژی و آلرژی بالینی دانشگاه شهید بهشتی گفت: خوشبختانه سازمان WHO  اعلام کرده که با توجه به برنامه های آموزشی اجرا شده، موفقیتهایی در کنترل آسم دیده شده است. دکتر دل آرا بابایی گفت: اولین سه شنبه ماه می هر سال (از سال1998) به عنوان روز جهانی آسم نامگذاری شده و از سال 2012 هر ساله پیامی برای آن سال درنظر گرفته شده که پیام امسال روز جهانی آسم: هرگز زود نیست، هرگز دیر نیست، در همه حال باید به فکر بیماریهای مجاری تنفسی بود، است.


چالش های اجتماعی پیشگیری و کنترل آسم


سپس دکتر مصطفی معین، رئیس همایش فوق و رئیس انجمن آسم و آلرژی ایران و کمیته بیماریهای مزمن تنفسی سخنرانی کرد، وی پس از خیر مقدم، تبریک اعیاد شعبانیه و تشکر از همکاران و سازمانهایی که به همت آنان این همایش برگزاری شده از جمله انجمن آسم آلرژی ایران، مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی، اداره بیماریهای غیر واگیر وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، کمیته کشوری آسم و بیماریهای مزمن تنفسی ، گفت: هر سال 4 میلیون نفر به علت بیماریهای مزمن تنفسی جان خود را از دست می دهند که آمار بالایی بوده و در راس آن بیماری آسم و بیماریهای COPD  است، وی ادامه داد: پیش بینی  می شود که در سال 2030، COPD چهارمین علت مرگ در بین بیماریها خواهد بود  و مصرف سیگار باعث مرگ 8 میلیون و سوختهای فسیلی نیز باعث  مرگ10  میلیون نفر خواهد شد و بیش از 50 درصد مردم در دنیا دچار آلرژی خواهند شد.
او گفت عوامل اجتماعی موثر بر سلامت بسیار مهم است زیرا در دوره انواع و اقسام بیماریهای مزمن و غیرواگیر از جمله آلرژی و آسم، بیماریهای قلب و عروق، بیماریهای مزمن تنفسی، دیابت، سرطانها، ام اس و اختلالات روان هستیم که 55 درصد عوامل این بیماریها سبک زندگی و عوامل اجتماعی است و چون زمینه ژنتیک دارد و در برخورد با عوامل محیطی بروز می کند نمی توان آنها را ریشه کن کرد پس باید با آموزش سبک زندگی و شرایط اجتماعی بتوانیم آنها کنترل بکنیم، بنابراین آموزش نقشی تعیین کننده دارد.
 رئیس مرکز تحقیقات ایمونولوژی،آسم و آلرژی عوامل خطر مشترک این بیماریها را مصرف سیگار، آلودگی هوای شهرها، رژیم های غذایی ناسالم، افزایش وزن و چاقی، عدم تحرک، مصرف الکل و هیجانات روحی دانست که به سبک زندگی و شرایط اجتماعی ما مربوط می شود.
وی گفت: با وجود اینکه بیماریهای غیرواگیر در جوامع پیشرفته و اقشار مرفه شیوع بیشتر داشته اما تلفات آن در جهان سوم و اقشار ضعیف جامعه بیشتر است.
 او عوامل اجتماعی مهم در بروز این بیماریها را پایین بودن سطح زندگی از لحاظ اجتماعی و اقتصادی، فقر و نابرابری، شرایط بد هوا، سوءتغدیه، سبک زندگی ناسالم و پرخطر و عدم دسترسی به خدمات سلامت دانست.
 وی گفت: برای تغییر شرایط زندگی و عوامل اجتماعی باید خودمان اقدام بکنیم و آن را فقط مختص به دولت ندانیم، سازمانهای جهانی  در این خصوص راهبردهااعلام می کنند،دولت ها باید سیاست گذاری و برنامه ریزی علمی کنند و  دانشگاه ها  با این موضوع تخصصی برخورد کرده و مردم نیز باید آگاهی شان را بالا ببرند.
او اهداف برگزاری روز جهانی آسم را: آموزش عمومی و افزایش آگاهی عمومی، آموزش و جلب همکاری بیماران، اطلاع رسانی درباره عوامل خطر،افزایش مهارت ها در تشخیص درمان و پیشگیری کادرهای پزشکی، روزآمدی علمی و پژوهش پزشکان، ارائه برنامه ها و هماهنگی در اجرا دانست.
شدت بیماری آسم در ایران کنترل شده است اما شیوع رو به افزایش است


 بر اساس آمارها در کشورهای پیشرفته درصد شیوع آسم دیگر افزایش پیدا نکرده است، اما در جهان سوم  هم شیوع و هم شدت افزایش داشته است، در  ایران شدت آسم کنترل شده اما شیوع روبه افزایش است که علت اصلی اش آلودگی شهرهای بزرگ است.
دکتر معین گفت: میزان شیوع آسم بر اساس تحقیقی که در مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی با همکاری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ،در سطح کشور انجام گرفته است در بزرگسالان 8.9 و در کودکان و نوجوانان 11 درصد است.
 وی چهارچوب کلی کنترل آسم را در سطح ملی: تشخیص درمان درست، کنترل عوامل خطر محیطی، ارزیابی مرتب نتایج برنامه ریزی که انجام گرفته، انجام پیگیری و مراقبت لازم و از همه مهتر آموزش در همه سطوح (:تخصصی، عمومی و مسئولان اجرایی سلامت) دانست.


 چهار بیماری غیر واگیر اصلی:بیماریهای قلبی و عروقی، سرطانها، دیابت و بیماریهای مزمن ریوی


سپس دکتر افشین استوار رئیس دفتر مدیریت بیماریهای غیر واگیر وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی سخنرانی کرد، وی در ابتدا گفت: بیش از 60 درصد علل مرگ در کشور بیماری های غیر واگیر است که 80 درصد این مرگها در کشورهای در حال توسعه در اتفاق می افتد.
 دکتر استوار گفت: چهار بیماری غیر واگیر اصلی: بیماریهای  قلبی و عروقی، سرطانها، دیابت و بیماریهای مزمن ریوی هستند که همه این بیماریها عوامل خطر مشترک دارند؛ چهار عامل رفتاری(مصرف سیگار و الکل و فعالیت فیزیکی ناکافی و تغدیه ناسالم) و چهار عامل خطر بیولوژیک (فشار خون بالا، چاقی، چربی بالا و قند خون بالا)
 او گفت: سالانه حدود 350 هزار نفر به دلیل آسم جان خود را از دست می دهند و آسم شایع ترین علت بستری کودکان و غیبت آنان از مدرسه است، رئیس دفتر مدیریت بیماریهای غیر واگیر وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت:مجموع هزینه های مستقیم و غیر مستقیم ناشی از بیماری آسم در یک کودک به طور متوسط سالانه حدود یک میلیون و پانصد هزار تومان و در یک فرد بزرگسال حدود دو میلیون تومان است که باتوجه به تورم حتما افزایش پیدا کرده است.
 وی  اعلام کرد: مجموع هزینه هایی که در یک سال بابت این بیماری به کشور تحمیل می شود هشت هزار میلیارد تومان تخمین زده شده که  در صورتی که بتوانیم به طور مناسب بیماری آسم را کنترل کنیم این هزینه ها به یک سوم کاهش پیدا خواهد کرد.
 او گفت: مهمترین عوامل خطر بیماری مزمن تنفسی:آلاینده های شغلی، آلرژنهای استنشاقی،مصرف سیگار، .بخارات و گازهای شیمیایی، آلاینده های داخل و خارج منزل هستند.

وی در ادامه اقداماتی که در اداره بیماریهای مزمن تنفسی  وزارت بهداشت انجام گرفته است از جمله  ایجاد سند راهبردی پیشگیری و کنترل آسم،ایجاد نظام ثبت و مراقبت آسم و COPD ، استانداردسازی خدمات تشخیص و درمان و مراقبت آسم و COPD ، همکاریهای بین بخشی و کنترل عوامل خطر اشاره  کرده و در خصوص هر کدام توضیحاتی ارائه داد.

سپس دکتر محمدرضا فضل الهی متخصص ایمونولوژی و آلرژی بالینی و عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات ایمونولوژی ؛ آسم و آلرژی در خصوص بار بیماری آسم سخنرانی کرد و در ادامه پس از نمایش فیلم  آموزشی آسم و انیمیشن دیرین دیرین در خصوص بیماری آسم به برندگان مسابقه نقاشی و عکاسی جوایزی اهدا شد.
پس از استراحتی کوتاه و پذیرایی قسمت دوم برنامه که میزگرد آسم و چالش های تشخیصی و درمانی با  بررسی 5 بیمار مبتلا به آسم و  حضور اساتید و پزشکان متخصص برگزار و به سوالات شرکت کنندگان پاسخ داده شد.


خبر: واحدی
عکس:لطفی
 

  • گروه خبری : مرکز تحقیقات ایمونولوژی آسم و آلرژی,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 76345
کلمات کلیدی
الناز واحدي
تهیه کننده:

الناز واحدي