• تاریخ انتشار : 1394/09/22 - 16:23
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 4100
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه

جلسه هیات رئیسه دانشگاه به میزبانی دانشکده مجازی برگزار شد

در پی برگزاری جلسه هیات رئیسه دانشگاه در دانشکده مجازی، بر ضرورت پیگیری مستمر ارتقای مجازی سازی توسط دانشکده مجازی و ارایه راهکارهایی مناسب جهت رفع چالش های مربوطه تاکید شد.

گالری عکس
در جلسه هیات رئیسه دانشگاه که صبح روز یکشنبه 22 آذر سال 94 در دانشکده مجازی برگزار شد، ابتدا دکتر فتوحی مشاور رییس دانشگاه در حوزه آکادمیک، با اشاره به اهمیت تعامل هیات رئیسه دانشگاه با حوزه های مختلف و از جمله دانشکده ها گفت: در این دوره بنا شد تا هیات رییسه در همه واحدهای ماژور دانشگاه اعم از معاونت ها، بیمارستان ها و دانشکده ها حضور یابند.

اولویت اجرایی کردن برنامه ها بر ایده پردازی جدید
دکتر فتوحی با اشاره به برگزاری جلسات هیات رییسه دانشگاه در معاونت ها، دانشکده ها و بیمارستان ها گفت: یکی از جنبه های مهم این جلسات، ابلاغ تصمیمات اخذ شده در این جلسات به واحد مورد نظر و پیگیری اجرای این گزارش مکتوب هر سه ماه یک بار است.   
در ادامه دکتر جعفریان رییس دانشگاه با بیان این که فرصتی برای طرح ایده های جدید در این دوره نداریم گفت: باید همه انرژی خود برای به بار نشاندن آنچه که تاکنون طراحی و برنامه ریزی کرده ایم متمرکز کنیم تا به نتیجه برسیم.
وی با اشاره به وجود محدودیت های اجرایی در دانشگاه گفت: خوشبختانه علی رغم تغییرات مدیریتی، برنامه های اصلی دانشگاه متوقف نشده است. در این دوره مدیریتی نیز که یک سال و نیم از آن باقی مانده است، بایستی ضمن دیدن افق بلندمدت، برنامه های خود را به نتیجه برسانیم.
دکتر جعفریان با بیان این که در اجرای ایده ها به اندازه ایده پردازی قوی نیستیم گفت: این مساله دلایل مختلفی دارد. در این میان، هر آنچه جایگاه درست خود را پیدا کرده است مسقر شده است. نمونه آن، برنامه شعاع است که زمانی مسقر شد که در مکانیسم ترفیع اعضای هیات علمی جایگاه خود را پیدا کرد.  
وی با اشاره به برگزاری جلسات هیات رییسه در واحدهای تابعه گفت: هدف از برگزاری این جلسات، پیگیری مصوبات قبلی و رفع موانعی است که در اجرای برنامه های واحد مورد نظر وجود دارد.

دستاوردها، چالش ها و برنامه های دانشکده مجازی
دکتر کاویانی رییس دانشکده مجازی، در گزارشی از وضعیت این دانشکده، تعداد اعضای هیات علمی این دانشکده را طی دو سال گذشته بدون تغییر خواند و در ادامه گفت: گروههای آموزشی، چالش بزرگ این دانشکده هستند. در این میان، گروه یادگیری الکترونیک در علوم پزشکی، از دیگر گروهها پیش تر است و گروه سلامت الکترونیک نیز شرایط خوبی دارد.
وی رشته های یادگیری الکترونیک در آموزش پزشکی در مقطع کارشناسی ارشد و دکترای کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی (مشترک با پیراپزشکی) را دو رشته مختص دانشکده مجازی دانست و گفت: رشته های کارشناسی ارشد رشته های کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی، آموزش پزشکی (مشترک با دانشکده پزشکی)، نظارت بر امور دارو (مشترک با دانشکده داروسازی) و دوره MPH پزشکی خانواده (مشترک با دانشکده پزشکی) از دیگر رشته هایی است که در این دانشکده ارایه می شود.
دکتر کاویانی با اشاره به دو هدف کلی از تاسیس دانشکده مجازی گفت: دانشکده مجازی در زمان تاسیس بنا شد تا در نقش دانشکده برای تربیت نیروی انسانی متخصص فعالیت کند. همچنین قرار شد تا بازوی دانشگاه در مجازی کردن فعالیت ها باشد.  
وی با بیان اقدامات ساختاری انجام شده در دانشکده مجازی، کمبود اعضای هیات علمی، پیشرفت ناکافی در حوزه مجازی سازی دانشگاه و کمبود بودجه و اعتبارات لازم برای فعالیت های مجازی سازی و همچنین پژوهشی را از جمله چالش های مهم این دانشکده خواند و افزود: متاسفانه در حوزه مجازی سازی دانشگاه نتوانستیم در حد مطلوب ظاهر شویم و شاید یکی از دلایل این امر آن باشد که مجازی سازی، اولویت دانشکده ها نیست. در این میان، رفع چالش های مختلف این دانشکده، نیازمند همت و تلاش جمعی است.   
دکتر کاویانی با اشاره به مشارکت اعضای هیات علمی دانشکده مجازی در راه اندازی دانشگاه مجازی علوم پزشکی، وجود این دانشگاه را برای دانشکده مجازی یک فرصت خواند و افزود: وجود این دانشگاه، می تواند منجر به سیاست گذاری واحد در فضای مجازی و ارتقای این فضا و رفع برخی از مشکلات آن باشد.
در ادامه دکتر محمدی معاون پژوهشی و فناوری دانشکده مجازی به ارایه گزارشی از پیشرفت برنامه های این دانشکده در حوزه مجازی سازی فعالیت ها پرداخت. پس از آن، دکتر مجتهدزاده معاون آموزشی دانشکده، در رابطه با نظام جامع ارزشیابی آموزشی، برنامه استقرار نظام جامع پشتیبانی از دانشجو، راه اندازی رشته های مشترک با سایر دانشکده های دانشگاه، توسعه رشته های تخصصی حوزه فضای مجازی و نحوه تدوین و پیگیری نقشه هیات علمی دانشکده توضیحاتی ارایه داد.
 در بخشی دیگر از این جلسه، دکتر سعادت معاون بین الملل دانشکده، ضمن ارایه گزارشی از فعالیت های این حوزه بر اساس سیاست های کلان معاونت بین الملل دانشگاه، به تشریح وضعیت جذب دانشجویان خارجی، بازاریابی بین المللی برای دروس دانشکده های مجازی و تعامل این دانشکده در پروژه های بین المللی پرداخت و در ادامه با طرح پیشنهاد ایجاد مرکز همایش های مجازی و مزایای آن در غلبه بر موانع زمانی و مکانی، ایجاد این مرکز را نیازمند تامین اعتبارات لازم دانست.
در ادامه دکتر میرمعینی معاون اداری و مالی، دکتر برجعلی لو معاون فرهنگی، دکتر ذوالفقاری مدیر گروه آموزشی یادگیری الکترونیکی در آموزش پزشکی و دکتر مهرداد مشاور رییس دانشکده مجازی در رابطه با میزان پیشرفت برنامه ها، اقدامات انجام شده و چالش های مختلف حوزه های خود توضیحاتی ارایه دادند.
پس از آن اعضای هیات رییسه دانشگاه، در رابطه با مسایل و چالش های مختلف دانشکده مجازی، به ارایه نقطه نظرات و راهکارهای خود برای ارتقای وضعیت این دانشکده پرداختند.

مجازی سازی، اولویت نخست دانشکده مجازی
دکتر جعفریان رییس دانشگاه با اشاره به گزارش مسئولین دانشکده مجازی، انطباق این گزارش با برنامه های مصوب دانشکده را نقطه قوت آن خواند و در ادامه مجازی سازی آموزش را هدف اصلی دانشکده مجازی در بدو تاسیس آن دانست.
وی افزود: پس از مجازی سازی که هدف اصلی ایجاد دانشکده مجازی بود، راه اندازی برخی از رشته های مورد نیاز در حوزه مجازی هدف دیگر این دانشکده به شمار می رفت.
رییس دانشگاه افزود: فعالیت هایی که در حوزه مجازی سازی از دانشکده مجازی انتظار می رود با تعریف مرسوم آن به عنوان دانشکده مطابقت ندارد که این از جمله چالش های آن است. در این میان، باید بتوانیم فرآیند و مدل کار را طوری طراحی و تبیین کنیم تا نتیجه (Outcome) مورد نظر حاصل شود.
وی با تاکید بر این که اولویت نخست دانشکده مجازی باید مجازی سازی باشد گفت: در حال حاضر سه گروه آموزشی در این دانشکده مشغول فعالیت است و لازم است ضمن تکمیل این گروهها، حداکثر تا سال 97، تعداد اعضای هیات علمی به نسبت گروههای این دانشکده به تعداد 9 تن افزایش پیدا کند. این در حالی است که در حوزه مجازی سازی، فعال (Proactive) بودن دانشکده، لازم است و پیگیری چالش ها و رفع آنها عامل تعیین کننده ای است.  
رییس دانشگاه با طرح راهکاری مناسب برای رفع مشکلات اعتباری دانشکده در زمینه فعالیت های مجازی سازی گفت: دانشکده مجازی می تواند قراردادی با معاونت آموزشی دانشگاه و طرف سوم قرارداد (واحد مربوطه) منعقد کند و در این قرارداد معاونت آموزشی تامین کننده اعتبارات لازم باشد. بدین ترتیب در چارچوبی کاملاً مشخص، برای مجازی سازی آنچه در حال حاضر به صورت حضوری ارایه می شود، تعامل مثبتی میان دانشکده مجازی و واحد مربوطه شکل می گیرد.  
وی افزود: مرکز تحقیق و توسعه سیاست های دانشگاه، می تواند بر مبنای گزارش معاونت آموزشی دانشگاه و دانشکده مجازی، برای رفع چالش های مجازی سازی، راهکارهای مناسبی را بررسی و ارایه کند.
دکتر جعفریان، برخی از مسایل مربوط به درآمدزایی دانشکده ها و دیگر چالش ها را مربوط به ارتباطات ناکارآمد میان فردی و میان سازمانی دانست و گفت: این یک مساله عمومی کشور است که نمی توانیم مخالفت ها و انتقادات خود را بدون تنش مطرح کنیم.
وی با اشاره به لزوم دقت نظر و وسواس کافی در توسعه کمی و راه اندازی رشته های جدید، بر استفاده از حداکثر ظرفیت ها برای جذب دانشجویان بین المللی تاکید کرد و گفت: لازم است در پایان سال 95، دانشکده مجازی گزارشی از فعالیت های جدید خود را طی سالهای 93 و 94 ارایه کند تا ببینیم میزان پیشرفت این دانشکده در برنامه های آن چقدر بوده است.  
رییس دانشگاه در ادامه افزود: آزادی عمل دانشکده هایی که در عملکرد خود به امکانات سخت افزاری وابسته هستند، در شورای IT به تصویب رسیده است. این در حالی است که خطر از دست دادن داده ها در فضای IT همیشه وجود دارد و در این زمینه باید اقدامات احتیاطی لازم را رعایت کرد.
وی در در ادامه، بحث واگذاری امور به افراد لایق و کارآمد را از کلیدهای موفقیت دانشگاه خواند و افزود: این که تا چه حد بتوانیم این کار را به صورت سیستماتیک انجام دهیم، موضوع مهمی است. در این میان، بسیاری از مسئولین این دانشگاه به دلیل توانمندی های شخصیتی و حرفه ای که از خود بروز داده اند، به عنوان مسئول انتخاب شده اند، البته افرادی نیز وجود دارند که به واسطه قبول مسئولیت، به توانمندی هایی دست یافته اند که البته این یک ارزش افزوده است.   
دکتر جعفریان، دانشگاه را در مقایسه با سایر سازمان های دولتی دارای اختیارعمل نسبتا مناسبی در بسیاری از زمینه ها دانست و افزود: یکی از دلایل اختیار عمل دانشگاه، ظرفیتی است که هیات امناء آن ایجاد کرده است که البته در کنار آن، برخی از محدودیت هایی که در برخی از چارچوب های دولتی پیدا می کنیم، قابل کتمان نیست. در این میان، امیدوارم که با کمک همکاران؛ چالش های دانشگاه را رفع و در مسیر برنامه های کلان دانشگاه حرکت کنیم.  
خبرنگار: زهرا صادقی
عکاس: جمشید ربیعی


 

    
    

  • گروه خبری : رئیس دانشگاه,ستاد مرکزی روابط عمومی,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 56414
کلمات کلیدی
تهیه کننده:

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *