گرامیداشت دومین سالگرد شهادت سردار قاسم سلیمانی برگزار شد
حجت الاسلام والمسلمین سید قریشی: آخرت گزینی سردار سلیمانی و داشتن درک درستی از زندگی باعث شد تا خداوند به ایشان ارج و عزتی بدهد تا نام و یادشان همواره در تاریخ جهان اسلام ماندگار بماند
مراسم بزرگداشت دومین سالگرد شهادت سردار سرافراز، شهید حاج قاسم سلیمانی، روز یکشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۰ در سالن آمفیتئاتر ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، مراسم بزرگداشت دومین سالگرد شهادت سردار سرافراز، شهید حاج قاسم سلیمانی روز یکشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۰ از ساعت ۱۲:۳۰ با حضور دکتر حسین قناعتی، رئیس دانشگاه، حجتالاسلاموالمسلمین میرمجید سیدقریشی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، حجتالاسلاموالمسلمین غفاری، معاون نهاد، شمشادی، خبرنگار ایران در سوریه، مدیران، معاونان و همچنین پیشکسوتان عرصه جهاد، جانبازان، خانواده شهدا و ایثارگران و همرزمان و اساتید و دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران، در سالن آمفیتئاتر ستاد مرکزی دانشگاه برگزار شد.
حجتالاسلاموالمسلمین میر مجید سیدقریشی مسئول نهاد در دانشگاه، با اشاره به آیه ۱۶ سوره نحل «وعلاماتٍ وبالنّجْم همْ یهْتدونن - و نشانههایی در زمین مانند کوهها و دریاها و رودها و جنگلها مقرر داشت و آنان به ستارگان در شبها هدایت یابند.» گفت: در قرآن کریم آمده که ما برایتان علامتهایی ازجمله ستارگان و کوهها و دریا و... قرار دادیم تا بهواسطهی راهنمایی آنان، بتوانید راه درست را بهخوبی تشخیص دهید. ائمه معصوم (ع) میفرمایند که ما همان ستارهها و راهنماها هستیم. ما میتوانیم مالکاشترها و تمام کسانی را که راه حضرت علی (ع) را میروند هم جزو همان ستارهها قرار دهیم منتها هرکسی نمیتواند این ستارهها را شناسایی کند، چراکه باید ستارهشناس بود تا بتوان ستاره را شناسایی کرد.
وی در ادامه با اشاره به متن وصیتنامه شهید سلیمانی، ویژگیهای سردار سلیمانی را تشریح کرد و گفت: در تاریخ جهان اسلام به تعداد انگشتان دست، انسانهایی همچون شهید سلیمانی، بهخاطر ویژگیهایی که پیدا کرده بود ظهور کرده و ستاره آسمان عرصهی خود شدند؛ معشوق بودن یکی از ویژگیهای ایشان بود. وصیتنامه ایشان، نشان میدهد که با عارف بزرگی روبرو بودیم که همه وجودش از خدا بود. دل سوزان، روح همواره عاشق و درخواست خالصانه ایشان از خداوند برای پذیرفتن وی، سردار سلیمانی را به یک انسان برجسته تبدیل کرد.
وی در ادامه افزود: از دیگر ویژگیهای سردار، شکوفاشدن نامشان در عرصهی خودش بود. سردار سلیمانی صیاد و شکارگر بزرگی برای دشمنان اسلام بود اما صید بسیار بزرگی هم برای خداوند بود. بهواسطهی شکوفاشدن نام سردار و شناخت هر چه بیشتر و بهتر مردم زمانه خودش، نسبت به عشق خالصانه و بزرگواری ایشان، ارزش شهید سلیمانی را بسیار بالاتر از سردار سلیمانی قرارداد.
وی در ادامه تصریح کرد: قاسم بودن یکی دیگر از ویژگیهای وی بود. شما میدانید که حضرت علی (ع) قاسم بین بهشت و جهنم است، یعنی معیار اصلی، شخص خود حضرت علی (ع) میباشد. در زمانهی ما نیز، سردار قاسم سلیمانی، قاسم بین حق و باطل، کفر و اسلام شد. سردار سلیمانی از فردیت خارجشده و به یک مکتب تبدیلشده است، امروزه ما قاسم سلیمانی نداریم بلکه مکتب قاسم سلیمانی داریم. سردار سلیمانی اصول و تئوریهایی داشت که او را به مکتب تبدیل کرد تا ازاینپس قاسم سلیمانیهای بسیاری در کشورمان داشته باشیم و تربیت کنیم. سردار سلیمانی انسانی بود که فلسفهی زیستن را درک کرده بود و زیستن خود را در این دنیا معنا نکرده بود، چراکه میدانست انسان برای این دنیا نیست بلکه دنیا برای انسان است، او جهان نمیخواست چراکه او به دنبال جهانبان میگشت فلذا تمامی حرکاتش را برای رسیدن به محبوب و معشوقش انجام میداد و عاشقانه به دنبال خدا بود تا به آن رسید.
مسئول نهاد در خاتمه گفت: آخرت گزینی سردار سلیمانی و داشتن درک درستی از زندگی باعث شد تا خداوند به ایشان ارج و عزتی بدهد تا نام و یاد ایشان همواره در تاریخ جهان اسلام ماندگار بماند.
در ادامه مراسم، حسن شمشادی خبرنگار ایران در سوریه، خاطرات سردار سلیمانی را یادآوری کرد و گفت: ایشان دهها ویژگی برجسته داشتند که هنوز پس از گذشت دو سال بسیاری از آنها گفته نشده است. یکسان بودن حرف و عمل حاج قاسم بود که ایشان را اینگونه محبوب کرد و هرکس در هر جایگاهی که هست میتواند همانند او مرد مردمدار میدان یا زن مردمدار میدان باشد، در غیر این صورت، باقی فقط حرف است و عمل نیست.
در پایان، پس از اجرای گروه سرود وصال، غزلسرایان، سرودههای خود در وصف سردار سلیمانی را خواندند و از جهادگران مقابله با کرونا با اهدای هدیه، قدردانی شد.
نظر دهید