دفاع از پایاننامه مریم عظیمی دانشجوی کارشناسی ارشد کتابداری و اطلاعرسانی پزشکی دانشکده پیراپزشکی
مریم عظیمی دانشجوی کارشناسی ارشد کتابداری و اطلاعرسانی پزشکی این دانشکده از پایاننامه خود با عنوان "ترسیم و تحلیل ساختار علمی برون دادهای حوزه تراریخته در بازه زمانی 2010-2019 در پایگاه وب آوساینس " دفاع کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده پیراپزشکی، مریم عظیمی دانشجوی کارشناسی ارشد کتابداری و اطلاعرسانی پزشکی این دانشکده از پایاننامه خود با عنوان "ترسیم و تحلیل ساختار علمی برون دادهای حوزه تراریخته در بازه زمانی 2010-2019 در پایگاه وب آوساینس " دفاع کرد.
گونه¬های تراریخته گونه¬هایی هستند که ژنوم آن¬ها ازنظر ژنتیکی تغییریافته باشند. حوزه تراریخته نیز از حوزه¬هایی است که از اهمیت و جایگاه بالایی در جهان برخوردار است و این در حالی است که پژوهشی در حیطهی موضوعی تراریخته با رویکردی از علمسنجی در کشور ایران صورت نگرفته است.
تولیدات و استنادات این حوزه رو به کاهش است. ازلحاظ رتبه کلی استنادات جهانی و محلی نویسندهای به نام «ونگ وای» و کشور آمریکا رتبه اول را دریافت کردند. مجله «بیوشیمی» و دانشگاه هاروارد رتبههای اول استنادات جهانی و مجله «بیوتکنولوژی گیاه» و آکادمی علوم چین رتبههای اول استنادات محلی هستند. شبکه همکاری علمی پژوهشگران حوزه تراریخته از 4 خوشه تشکیلشده است که نویسندگان «لیوای»، «وانگوی»، «ژانگیونگ» و «ژانگوی» به ترتیب از نویسندگان پرکار در خوشههای اول تا چهارم هستند. شبکه همکاری پژوهشگران حوزه تراریخته با استفاده از شاخصهای کلان و خرد شبکه اجتماعی هم موردبررسی قرار گرفت. دانشگاه کمبریج، آکادمی علوم چین و دانشگاه هاروارد به ترتیب از سازمانهای برتر خوشههای اول تا سوم شبکه همکاری علمی سازمانها هستند. کشورهای آلمان، انگلیس و فرانسه نیز به ترتیب از کشورهای برتر خوشههای اول تا سوم شبکه همکاری علمی کشورها محسوب میشوند. گرایشهای موضوعی شبکه هم رخدادی واژگان حوزه تراریخته، «مقاومت و اصلاحات ژنتیکی»، «دستکاری ژنتیکی در حیوانات»، «لقاح مصنوعی و بیان ژن» و «ایمنیزایی در برابر تنشهای زنده» هستند. پربسامدترین اصطلاحات هم رخداد شبکه هم رخدادی واژگان، «بیان ژن»، «موشهای تراریخته» و «نمونه موش» هستند. «مجله زیستشیمی»، «فیزیولوژی گیاه»، «علوم اعصاب» و «مقالات آکادمی ملی علوم ایالاتمتحده آمریکا» از پر استنادترین مجلات در هر یک از خوشههای شبکه هم استنادی محسوب میشوند. «ژانگ وای»، «موراشیگ تی»، «ونگ جی» و «ژوجی کی» نیز به ترتیب از نویسندگان پر استناد در هر یک از خوشههای شبکه هماستنادی نویسندگان حوزه تراریخته به شمار میروند. درمجموع شبکه قوی و منسجمی از همکاری بین پژوهشگران حوزه تراریخته موجود است که پیشبینی میشود تمایل زیادی برای برقراری ارتباط با یکدیگر داشته باشند.
دکتر ناهید عیناللهی و دکتر فرزانه فضلی اساتید راهنما و دکتر داود حاصلی استاد مشاور این پژوهش بودند. دکتر فاطمه شیخ شعاعی و دکتر رویا پورنقی داوری آن را بر عهده داشتند.
نظر دهید