با موضوع تخلف در پژوهش
دومین جلسه هماندیشی استادان در دانشکده فناوریهای نوین پزشکی برگزار شد
به همت مدیریت هماندیشی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه علوم پزشکی تهران، جلسه دوم نشست هماندیشی استادان دانشکده فنآوریهای نوین پزشکی با موضوع تخلف در پژوهش برگزار شد.
گالری عکس
به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، این نشست، ساعت 12:30 روز سهشنبه، 30 آذر 95 در دانشکده فناوریهای نوین پزشکی برگزار شد.
در ابتدای این نشست، دکتر مصدقی راد، عضو هیئتعلمی دانشکده بهداشت ضمن مرور محتوا و مباحث مطرحشده در جلسه اول گفت: تخلف در پژوهش به سه قسم تخلف پیش از شروع، حین و پس از انجام پژوهش تقسیم میشود که استفاده از ایدههای پژوهشی سایرین بدون رعایت حقوق مالکیت فردی، عدم اخذ مجوز کمیته اخلاق و پژوهش و عدم ثبت پروپوزال در دانشگاه یا موسسه مربوطه از نمونههای تخلف پیش از شروع پژوهش است.
وی همچنین عدم اخذ رضایت آگاهانه، هرگونه پنهانکاری مانند عدم گزارش عوارض جانبی و مخاطرات جدی بر شرکتکنندگان را نمونههایی از تخلف در حین پژوهش معرفی کرد و افزود: عدم گزارش همه دادهها، جعل دادهها، تعریف دادهها، عدم گزارش عوارض ناخواسته را بهعنوان نمونههایی از تخلف پس از پژوهش هستند.
دکتر مصدقی راد در ادامه سخنان خود، انگیزه، فرصت و توجیه را از عوامل تخلف و تقلب در پژوهش برشمرد و گفت: روشهای پیچیده پژوهشی و ابهام پروتکل مطالعه، نقص زیرساختها، تجهیزات و امکانات ضعیف پژوهشی، قضاوت اشتباه و بیعلاقگی پژوهشگر، از دلایل بروز عدم انطباق پژوهش هستند.
عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به ضرورت توجه به تخلفات پژوهشی گفت: ما باید حرمت قلم را بدانیم و تمامی موازین اخلاقی و قوانین را در امر پژوهش رعایت کنیم، همچنین مقابله با تخلف باید در سطوح فردی، کشوری و بینالمللی انجام شود و شناسایی تخلف در پژوهش میبایست با پالایش علائم تخلف، گزارش سریع تخلف و تقلب و بهکارگیری سیستمهای نرمافزاری تشخیص تقلب و ... صورت گیرد.
توضیح اینکه در پایان نشست، تبادلنظر و طرح سؤال بین استاد و حضار انجام شد.
ارسال به دوستان