• تاریخ انتشار : 1400/07/20 - 13:18
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 362
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

دومین جلسه کمیته تعیین تکلیف بیماران مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) در سال 1400

دکتر اورندی معاون درمان مجتمع: تعامل بین بخش‌ها در تمامی سطوح برای تعیین تکلیف به‌موقع بیماران اورژانس بسیار مهم و کمک کننده است

در جلسه کمیته بیمارستانی تعیین تکلیف بیماران مجتمع، دستورالعمل وزارتی ادغام تمامی کمیته‌های مربوط با اورژانس تحت عنوان کمیته ارتقا خدمات اورژانس و فرآیند مدیریت بیماران بخش اورژانس قبل و بعد از انتقال به سرویس تخصصی بررسی و تبادل‌نظر شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) سه‌شنبه 20 مهر 1400 با حضور دکتر امیرحسین اورندی معاون درمان، دکتر پیام صراف نماینده گروه نورولوژی، دکتر محمد افضلی مقدم رئیس بخش اورژانس، پرستو آریاملو مدیر پرستاری، دکتر علی آهنگر رئیس امور عمومی اورژانس، فاطمه حمیدی فر مسئول ایمنی بیمار، لیلا ترک‌زاده جانشین مسئول بهبود کیفیت و سوپروایزران بالینی، آموزشی و مدیریت تخت اورژانس در سالن شورای ریاست مجتمع برگزار شد.

دکتر اورندی بر ضرورت حضور نمایندگان گروه‌های تخصصی که بیشترین ارتباط را با اورژانس دارند و همچنین گروه‌های پاراکلینیک (آزمایشگاه و تصویربرداری) در کمیته ارتقا خدمات اورژانس تأکید و تصریح کرد: اورژانس محل نگهداری و مراقبت‌های طولانی‌مدت از بیماران نیست. بیماران باید خدمات تخصصی موردنیاز خود را در بخش‌ها دریافت کنند تا بتوانیم با کاهش فشار اورژانس به بیماران اورژانسی (Critical) بهترین مراقبت را ارائه کنیم. تعامل بین بخش‌ها در تمامی سطوح برای تعیین تکلیف به‌موقع و کاهش مدت اقامت بیماران در اورژانس بسیار مهم و کمک‌کننده است.

معاون درمان مجتمع، order های طولانی و غیر ضروری رزیدنت‌ها در پرونده بیماران اورژانس را یک معضل فرآیندی خواند و افزود: رفع این مشکل نیاز به پایش های موردی و آموزش مناسب دارد.

دکتر افضلی مقدم از برخی اقدامات بخش اورژانس در برنامه‌ریزی کارگاه آموزشی ویژه پرستاران این بخش با موضوع مدیریت تخت (bed manager) و مراقبت‌های تنفسی (respiratory care) خبر داد و در خصوص پروتکل ادغام کمیته‌های اورژانس گفت: با توجه به تعدد کمیته‌ها در این حوزه، برای پیشگیری از هزینه زمان و موازی کاری این ادغام منطقی است. درعین‌حال کمیته تریاژ بسیار مهم است و دستاوردهای خوبی به همراه داشته که باید در بومی‌سازی دستورالعمل اخیر در مجتمع به‌عنوان یک قانون طلایی موردتوجه قرار گیرد.

وی با اشاره به ماندگاری بیماران در بخش‌ها گفت: کمبود تخت در بخش‌ها برافزایش اقامت بیماران در اورژانس اثرگذار بوده و نیاز به مداخله جدی دارد. همچنین گاهی تشخیص دقیق سرویس تخصصی موردنیاز بیمار ظرف مدت 6 ساعت ممکن نیست و در این هنگام نیاز به همکاری بیشتر بخش‌ها و تسهیل فرآیندهاست.

دکتر صراف نیز در بیان عوامل مؤثر به تعیین تکلیف مناسب بیماران به نقش اتند آنکال و جواب دهی به‌موقع آزمایشگاه اشاره کرد.

حسین کرمی دبیر اجرایی کمیته با ارائه گزارشی از مراحل اجرای مصوبات جلسه قبل در خصوص ابلاغ شیوه‌نامه اصلاحی زخم و استومی به بخش‌ها و تهیه محتوای معتبر علمی در این حوزه توضیحاتی داد.

ترک‌زاده با اشاره به دستورالعمل اخیر معاونت درمان وزارت بهداشت مبنی بر ادغام تمامی کمیته‌های بیمارستانی مربوط به اورژانس اعم از کمیته تریاژ، تعیین تکلیف بیماران و ... تحت عنوان کمیته ارتقا خدمات اورژانس گفت: این کمیته باید به‌صورت جلسات منظم ماهانه برگزار و گزارش مصوبات آن به معاونت درمان دانشگاه ارسال شود.

وی در ادامه گزارشی از عملکرد کمیته تعیین تکلیف بیماران از سال 1394 تاکنون با بررسی شاخص‌های تعداد مصوبات و میزان اجرای آن، نظم برگزاری جلسات و میزان حضور اعضا، ارائه کرد.

در این جلسه همچنین در خصوص اعضا و نحوه اجرای کمیته ارتقا خدمات اورژانس و برنامه عملیاتی اورژانس تبادل‌نظر شد.

 

 

  • گروه خبری : مجتمع بیمارستانی امام خمینی
  • کد خبر : 198002
شهره  بیات
تهیه کننده:

شهره بیات

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *