• تاریخ انتشار : 1401/02/22 - 19:53
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1011
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

بازدید مسئولان کشوری از بخش کاشت حلزون در مجتمع بیمارستانی امیراعلم

دکتر مسعود متصدی: از هر ۷۰۰ نوزاد که متولد می‌شود یک نفر نیاز به کاشت حلزون خواهد داشت

مهندس سید حسین صفوی رئیس هیئت‌امنای صرفه‌جویی ارزی کشور، دکتر حسن واعظی رئیس مدیریت بیمارستانی و تعالی بالینی وزارت بهداشت و درمان، دکتر نبی زاده رئیس شورای عالی پزشکی وزارت و هیئت همراه از بخش کاشت حلزون مجتمع بیمارستانی امیراعلم بازدید کردند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران مجتمع بیمارستانی امیراعلم در بازدید چهارشنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۱، دکتر حامد عبدالهی رئیس مجتمع، تیم مدیریت اجرایی و دکتر مسعود متصدی رئیس کمیته کشوری کاشت حلزون وزارت بهداشت و رئیس بخش کاشت حلزون مجتمع بیمارستانی امیراعلم حضور داشتند.
دکتر حامد عبدالهی رئیس مجتمع بیمارستانی امیراعلم ضمن خوشامدگویی با اشاره به تعداد بالای عمل کاشت مجتمع بیان کرد: هدف در مجتمع جز ارائه خدمت نیست و امیدوارم بیماران کاشت حلزون این مرکز، خود چراغی در مسیر آینده کشور باشند.
در ادامه این جلسه دکتر مسعود متصدی رئیس بخش کاشت حلزون مجتمع بیمارستانی امیراعلم ضمن تشکر از حضور میهمانان گفت: اگر بخواهیم از تاریخچه بگویم، اینجا اولین بخش کاشت حلزون است که حدود ۳۱ سال پیش اولین کاشت حلزون در خاورمیانه را در همین بیمارستان انجام دادیم و این امکان‌پذیر نبود مگر با حمایت‌ها و پشتیبانی ارگان‌ها و دوستان که در این مسئله به ما کمک کردند.
رئیس کمیته کاشت حلزون کشور ادامه داد: بخش کاشت حلزون بیمارستان امیراعلم از ۳۱ سال پیش تاکنون دنبال بهترین‌ها بوده چه در مورد پروتز و چه در حوزه جراحی کاشت ولی هدف اصلی ما به‌عنوان دانشگاه مادر، آموزش تیم ها بوده است، ما سال‌هاست که رفرنس گوش حلق و بینی کشور هستیم و این باعث شده نگاهمان همواره کشوری باشد. شاید بتوان گفت ۸۰ یا ۹۰ درصد از بخش‌های کشور که هم‌اکنون در حوزه کاشت در حال خدمت هستند چه تیم های کاشت و چه تیم های توان‌بخشی در این مرکز آموزش دیده‌اند و هنوز رابطه مستقیم و شبکه‌ای میان ما وجود دارد.
دکتر متصدی گفت: اگر بخواهیم از گذشته بگویم ما کاشت را با سالی ۲۰ عدد شروع نمودیم و سال قبل به عدد ۱۴۳۰ رسیدیم و امروز صحبت از خرید ۲۰۰۰ پروتز می‌کنیم. اگر بخواهیم برآورد داشته باشیم از هر ۷۰۰ نوزاد که متولد می‌شود یک نفر نیاز به کاشت خواهد داشت و این، نیاز به توجه ویژه در این حوزه را گوشزد می‌کند.
رئیس بخش کاشت حلزون مجتمع بیمارستانی امیراعلم، در ادامه از فراز و نشیب‌ها سخن راند و گفت: بسیار خوشحالم با تمام فراز و نشیب‌های امور مختلف در این سال‌ها با همکاری تیمی میان هیئت‌امنا و سایر دوستان مانند دکتر نبی زاده، دکتر واعظی، دکتر عبدالهی و تیم مجتمع به‌جایی رسیدیم که احساس خوشی داریم و در روبروی ما کوچه‌ای روشن وجود دارد و البته این فرصت خوبی است که از مشکلات هم گفته شود. یکی از مسائل مهم بحث رسیدگی به وضعیت روندها و بخش هایی هست که کهنه شدند کسانی که کاشت انجام داده‌اند و اکنون نزدیک به ۲۰ تا ۳۰ سال سن دارند، ممکن است هرلحظه این دستگاه‌ها از کار بیفتد یا دچار اختلال شود.
مطلب دیگر اینکه حمایتی برای خانواده‌ها هم در نظر بگیریم، وقتی کودک کاشت انجام می‌دهد بیش از یک‌سوم از درآمد خانواده خرج هزینه‌های این کودک می‌شود و این مسئله‌ای است که بسیار مهم است.
دکتر متصدی در ادامه از مشکلات تعرفه، بیمه و دستمزد کادر فعال در این حوزه نیز سخن گفت.
سپس مهندس سید حسین صفوی رئیس هیئت‌امنای صرفه‌جویی ارزی کشور ضمن خدا قوت به اساتید و فعالین حوزه کاشت گفت: از زمانی که وارد هیئت‌امنای صرفه‌جویی ارزی شدم و حتی قبل از آن ‌یکی از جذاب‌ترین مسائل کاشت حلزون بود، به نظر من کار بسیار بزرگ و البته باقیات‌صالحات است که اکنون نتیجه آن را در جامعه می‌بینیم، همیشه پیگیر موضوع بودم که مشکلات را از نزدیک بررسی کنم، البته به دلیل مشکلات دو سال اخیر در حوزه اقلام مربوط به همه‌گیری کرونا به تعویق افتاد و وقتی فراغ بال ایجاد شد، فرصتی پیش آمد که به‌صورت ویژه به مسائل موردنظر هیئت امنا رسیدگی شود.
 در ادامه جلسه دکتر نبی زاده رئیس شورای عالی پزشکی وزارت بهداشت و درمان گزارشی در خصوص مراحل کاشت و تعداد مراکز فعال در کشور ارائه کرد و گفت: کاشت حلزون در کودکان و بزرگ‌سالان قابل‌ارائه است، کودکانی که مبتلا به کم شنوایی عمیق هستند از این شیوه استفاده می‌کنند البته به شرطی که تا قبل از سه‌سالگی که بیشترین زمینه یادگیری رادارند مورد عمل کاشت قرار گیرند. در بزرگ‌سالان هم می‌توان این عمل را انجام داد که البته دارای تفاوت‌هایی هست.
وی با اشاره به سابقه عمل کاشت در ایران گفت: از سال ۷۱-۷۲ در کشور با دو مرکز عمل کاشت شروع شد تا جایی که از ۱۷۴ عمل در سال ۸۴ اکنون به ۱۱۸۷ عمل در سال رسیده‌ایم و دیگر نیاز به اعزام بیمار به خارج از کشور جهت درمان حس نمی‌شود، همین‌طور در حوزه گردشگری سلامت نیز کمک‌حال ما بوده است.
ادامه این بازدید با حضور میهمانان در قسمت‌های مختلف بخش کاشت حلزون و بررسی شرایط و مشکلات از زبان پزشکان، کارشناسان و خانواده بیماران ادامه یافت.


  • گروه خبری : مجتمع بیمارستانی امیراعلم
  • کد خبر : 212152
سینا یوسفی گلوردی
تهیه کننده:

سینا یوسفی گلوردی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *