• تاریخ انتشار : 1401/06/29 - 12:13
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1003
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

بازدید معاون پژوهشی و گروه‌های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران از مجتمع بیمارستان امیراعلم

دکتر نیما رضایی: تا پایان سال هیچ مشکل بودجه‌ای برای طرح‌های پژوهشی در دانشکده پزشکی نخواهیم داشت

در جلسه‌ای با حضور دکتر نیما رضایی معاون پژوهشی دانشکده پزشکی دانشگاه در محوطه خانه هدایت مجتمع بیمارستانی امیراعلم، پیرامون ظرفیت های همکاری بین گروهی در پژوهش و آموزش بحث و تبادل‌نظر شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران مجتمع بیمارستانی امیراعلم، دوشنبه ۲۸ شهریور ۱۴۰۱ طی جلسه‌ای که از ساعت ۷:۳۰ تا ۱۰:۳۰ صبح با حضور دکتر حسن توکلی رئیس مجتمع، دکتر نیما رضایی معاون پژوهشی دانشکده پزشکی و جمعی از اساتید گروه‌های آموزشی و پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی تهران و مجتمع بیمارستانی امیراعلم در محوطه خانه هدایت برگزار شد، پیرامون مسائل مختلف این حوزه بحث و تبادل‌نظر شد‌.

در ابتدای این جلسه دکتر رضا عرفانیان معاون پژوهشی مجتمع ضمن خوشامدگویی به حاضرین ابراز امیدواری کرد که این برنامه موجب همکاری و هماهنگی در جهت تعامل هرچه بیشتر میان گروه‌های بالینی، بیمارستان‌های مختلف و گروه‌های پایه شود.

در ادامه دکتر حسن توکلی رئیس مجتمع با حضور در جایگاه سخنرانی به اساتید و حاضرین در جلسه خیرمقدم گفت.

دکتر نیما رضایی معاون پژوهشی دانشکده پزشکی دانشگاه به‌عنوان سخنران بعدی نیز ضمن تشکر از حضور اساتید گفت: در خصوص طرح‌های پژوهشی باید بگویم که هیچ طرحی از دانشکده پزشکی برگشت داده نشد و البته طرح‌های بررسی‌شده در شورای پژوهشی مورد تائید دانشگاه نیز قرار گرفت که این لزوم بر دقت بیشتر در بررسی طرح‌ها را نشان می‌دهد.
وی ادامه داد: پیش‌بینی ما این است که تا پایان سال هیچ مشکل بودجه‌ای برای طرح‌های پژوهشی در دانشکده پزشکی نخواهیم داشت.

دکتر رضایی در مورد پایان‌نامه‌ها نیز با اشاره به مشکل طرح‌های مقطع رزیدنتی و فوق تخصصی گفت: کیفیت پایین در بعضی گروه‌ها و تأخیر از مشکلات پایان‌نامه‌های این مقاطع است و من باید اشاره‌کنم که اگر دستیاری پایان‌نامه خود را ثبت نکرده باشد (و البته ثبت یعنی حالتی که کد اخلاق را هم گرفته باشد) باید بگویم، برای سال آینده به امتحان ارتقا معرفی نخواهد شد. در مورد deadline توجه شود که دستیاران تخصصی برای اسفندماه باید پایان‌نامه‌های خود را ثبت کرده باشند.

سپس دکتر رضایی از شأن هفته پژوهش و اهمیت نکوداشت این هفته گفت و لزوم برنامه‌ریزی جهت انجام اقدامات درخور آن را بااهمیت شمرد.

در دنباله این برنامه دکتر شجاعی رئیس کمیته اخلاق نیز در جایگاه سخنرانی حضور یافت. دکتر شجاعی با اشاره به تحقیقات صورت گرفته در حوزه medical ethics و ارتباط آن بااخلاق در ارگان‌های مختلف از نقش اخلاق پزشکی و الگو بودن آن برای سازمان‌های دیگر گفت. دکتر شجاعی ادامه داد: در اخلاق پزشکی سه ویژگی وجود دارد، اول اینکه موازین اخلاقی از قدیم‌الایام از زمان بقراط یا حتی قبل از آن وجود داشته، دوم احترامی است که اخلاق پزشکی به انسان‌هایی طرف تعامل می‌گذارد که باعث رشد آن می‌شود یعنی اینکه اخلاق پزشکی می‌گوید من بیش از آنکه طرف پزشک را بگیرم طرف بیماری که به سمت من می‌آید را خواهم گرفت و این مقبولیت جمعی در جامعه ایجاد می‌کند.

در حوزه پژوهش نیز باید اخلاق پزشکی و رعایت حقوق انسانی در نظر گرفته شود، از اعتماد جمعی کاسته نشود و تحقیقات و پژوهش در این راستا صورت پذیرد.

وی ادامه داد: ویژگی سوم، کمیته‌های اخلاق است. برای کمیته‌های اخلاق حدود ۱۰ وظیفه می‌توان شمرد که آموزش، مشاوره، حل معضلات اخلاقی، کارهای پژوهشی ازاین‌دست مسائل است. ما کمیته‌های اخلاق را برای دلایل بی‌شمار چه حمایت از بیمار و چه حمایت از سازمان، پزشکان و اخلاقی شدن مجامعمان نیاز داریم.

دکتر مسعود متصدی رئیس بخش کاشت حلزون نیز در سخنانی ضمن خوشامدگویی به حضار پیرامون فعالیت‌های پژوهشی در حوزه کاشت حلزون مطالبی را بیان نمود. وی گفت در حوزه کاشت به خاطر جدید بودن آن قابلیت پذیرفتن ساده‌تر طرح‌های تحقیقاتی جدید وجود دارد. دکتر متصدی ادامه داد به خاطر ماهیت کاشت می‌توان تعامل زیادی میان واحدهای فنی مهندسی و علوم پایه ایجاد کرد که باید این نکته مورد توجه قرار گیرد.

در ادامه این جلسه روسای بخش‌های مختلف درمانی مجتمع به بیان دیدگاه‌های خود در حوزه پژوهش پرداختند.

دکتر مجتبی صداقت مدیر گروه پزشکی اجتماعی دانشکده پزشکی دانشگاه دیگر سخنران این جلسه بود. وی از توانمندسازی پژوهشی در حوزه گروه پزشکی اجتماعی گفت و بیان کرد: سالهاست بحث آموزش پزشکی عمومی در موردپژوهش بر عهده گروه ما گذاشته شده است.

دکتر صداقت ادامه داد: بر اساس هماهنگی‌های به‌عمل‌آمده برنامه داریم که از اول مهرماه کارگاه‌هایی را با برطرف کردن اشکالات قبلی برای توانمندسازی همکاران دستیار و فوق تخصص بگذاریم.

در دنباله مراسم حضار جلسه به بیان چالش‌ها، انتقادات و پیشنهاد‌ها خود پرداختند. این برنامه با برگزاری پنل با حضور چند تن از اساتید پیرامون همکاری بین گروهی در پژوهش و آموزش پایان یافت.

بعد از پایان این جلسه از مرکز تحقیقات گوش، حلق و بینی مجتمع بیمارستانی امیراعلم بازدید و شرایط موجود بررسی شد.

  • گروه خبری : مجتمع بیمارستانی امیراعلم
  • کد خبر : 218120
سینا یوسفی گلوردی
تهیه کننده:

سینا یوسفی گلوردی

1 نظر برای این مقاله وجود دارد

جواد خدادادیان

جواد خدادادیان

01/06/30 - 11:42

با تشکر از زحمات تمامی اساتیدو مسئولین محترم .

پاسخ

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *