• تاریخ انتشار : 1399/07/05 - 12:40
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1238
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

دکتر هادی آجیلی: سیاست آمریکا در قبال جمهوری اسلامی، مهار قدرت آن در سطح منطقه و جهان است

به همت مدیریت هم‌اندیشی استادان نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، جلسه مجازی هم‌اندیشی استادان دانشگاه با موضوع «انتخابات آمریکا و تأثیر آن بر اقتصاد ایران و جهان» برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری، جلسه مجازی هم‌اندیشی استادان دانشگاه با موضوع «انتخابات آمریکا و تأثیر آن بر اقتصاد ایران و جهان» با شرکت قریب ۹۰ تن از استادان دانشگاه بر بستر سامانه اسکای روم دفتر نهاد برگزار شد.
در این جلسه دکتر هادی آجیلی، دانشیار دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به سازوکار برگزاری انتخابات ایالات‌متحده آمریکا، گفت: انتخابات در آمریکا، از طریق رأی غیرمستقیم مردم انجام می‌گیرد اما مردم هر ایالت به کاندیدای موردنظر خود رأی می‌دهند، هرکسی که برنده اکثریت آرا در آن ایالت شود، تعداد آرای انتخاباتی آن ایالت را از آن خود می‌کند و هرکسی که تا دویست و هفتاد رأی انتخاباتی به دست آورد، رئیس‌جمهور آمریکا قلمداد خواهد شد.
وی افزود: در این سیستم مهم‌ترین عامل در پیروزی یا شکست یک نامزد، تعداد آرای مردمی آنان نیست، بلکه میزان کسب آرای هیئت‌های انتخاباتی سرنوشت انتخابات را رقم می‌زند. هر نامزد برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری از مجموع ۵۳۸ رأی به حداقل ۲۷۰ رأی انتخاباتی نیاز دارد تا بتواند به کاخ سفید راه یابد. به همین دلیل ممکن است فردی با آرای هیئت‌های انتخاباتی بیشتر و آرای مردمی کمتر به پیروزی دست یابد، درحالی‌که رقیب وی، رأی مردمی بیشتری به دست آورده باشد که نمونه این قضیه در انتخابات سال ۲۰۱۶ آمریکا رقم خورد که علی‌رغم اینکه آرای مردمی هیلاری کلینتون ۳ میلیون بیشتر از آرای مردمی دونالد ترامپ بود؛ این ترامپ بود که با کسب ۳۰۶ رأی الکتورال به ریاست جمهوری آمریکا رسید.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به سابقه تقابل روسای جمهور آمریکا با نظام جمهوری اسلامی پرداخت و گفت: فارغ تز اینکه رئیس‌جمهور آمریکا از حزب دموکرات یا جمهوری‌خواه انتخاب شود؛ سیاست آمریکا، مهار قدرت ایران در منطقه و جهان است؛ اما این دو حزب در روش کار و تاکتیک‌ها باهم تفاوت دارند.
دانشیار دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه همواره احتمال تقابل نظامی آمریکا با ایران در دوران حکومت جمهوری خواهان بیشتر است؛ گفت: روسای جمهور دموکرات بهروش‌های نرم نظیر تحریم اعتقاد بیشتری دارند و برخلاف جمهوری خواهان؛ برای هر اقدام سختی تشکیل یک اجماع جهانی را ضروری می‌دانند.
وی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به وضعیت جاری نامزدهای انتخابات آمریکا، گفت: در دوره اخیر با اقداماتی که ترامپ انجام داد و با خروج آمریکا از بسیاری از عهدنامه‌های بین‌المللی و سازمان‌های جهانی، آمریکا به دست خود، منزوی شد و در این شرایط از توانایی لازم برای ایجاد یک اجماع جهانی علیه ایران برخوردار نیست که این یک امتیاز مهم برای جمهوری اسلامی خواهد بود.

  • گروه خبری : دفتر نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه
  • کد خبر : 161908
میر حامد  حسینی
تهیه کننده:

میر حامد حسینی

صوت ها

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *