دکتر پور نسائی وجود استرس را در بروز بسیاری از بیماری ها به ویژه بیماری های قلبی عروقی موثر دانست

دکتر پورنسایی در کارگاه بهبود کیفیت زندگی که به همت دفتر امور ایثارگران در بیست و یکم شهریور 1400 برگزار شد میزان بروز استرس در تهران را 10 درصد بیشتر از حد نرمال جامعه جهانی دانست.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دفتر امور ایثارگران، مبحث مهارت کنترل استرس از سری موضوعات مربوط به کارگاه بهبود کیفیت زندگی را با حضور بیش از ۶۰ نفر از اساتید، کارکنان و دانشجویان دانشگاه  به صورت مجازی از ساعت 21 الی 22  بیست و یکم شهریور 1400 در محیط اسکای روم برگزار کرد.  
در این کارگاه، دکتر پورنسایی، مدرس این کارگاه، یکی از مهارت های زندگی را مهارت کنترل استرس خواند که در بروز بسیاری از بیماری ها به ویژه بیماری های قلبی عروقی موثر است. وی با بیان این مطلب که میزان بروز استرس ناشی از ترافیک، آلودگی هوا و سایر عوامل در تهران 10% بیشتر از حد نرمال جامعه جهانی است؛ ادامه داد: افراد متاهل نسبت به افراد مجرد استرس بیشتری را تجربه می کنند. سالیانه در اروپا و آمریکا میلیاردها دلار هزینه کنترل استرس می شود. 
دکتر پورنسایی در مورد تفاوت اضطراب و استرس گفت: اضطراب ترسی است که دارای نوسانی با  شدت پایین تا بالا نسبت به موضوعی ناشناخته و خارج از بدن اتفاق می افتد. یک دلهره، نگرانی و ترس نسبت به یک پدیده ناشناخته خارج از بدن ماست. در واقع گوش به زنگی، همان اضطراب است. تفاوت اضطراب با ترس در این است که ترس یک نگرانی و دلهره خارج از وجود ماست. موضوع حقیقی است که نسبت به آن آگاهی داریم. موضوع ترس با پدیده ترس ما همخوانی دارد و نگرانی ما کاملا طبیعی است. مثل سقوط هواپیما که افراد می ترسند. در این حالت کسی نمی گوید که فرد نیاز به مداخله درمانی دارد.
این روانشناس در مورد فوبی گفت: اما تفاوت ترس با فوبی در این است که در فوبی یک اتفاقی خارج از وجود ما در جریان است. فوبی یک ترس غیرواقعی نسبت به موضوعی که هیچ خطری ندارد که در دوران کودکی نسبت به آن شرطی شده ایم. نگرانی از شدت خطر پدیده همپوشانی ندارد؛ فرد چنان وحشت زده است که دست و پایش می لرزد، کف از دهانش می ریزد، حتی تشنج می کند و حالات هیستریک از خود بروز می کند. در تشخیص عامل فرهنگی را باید درنظر گرفت؛ ممکن است اختلالی در یک فرهنگ فوبی محسوب اما در فرهنگ دیگری فوبی محسوب  نشود. اما استرس واکنش هایی فیزیکی، بدنی، عاطفی و ذهنی است که بخاطر تغییرات و نیازهایی است که در زندگی فرد بوجود می آید که ممکن است بزرگ یا کوچک و مثبت یا منفی باشد. در واقع نوعی ترس غیرواقعی است. مثلا ترس هنگام ازدواج نوعی استرس است؛ قرار است یک تغییر خیلی بزرگ در زندگی رخ دهد. تغییرات مثبت حتی اگر به ما انگیزه بدهد و ما را به جلو سوق دهد، استرس آور است؛ یا تغییرات منفی باعث رکود و شکست و ناکامی ما شود باز هم استرس آور است. چطور استرس منفی را از خودمان دور کنیم و یا چطور میزان استرس مثبت را تغییر بدهیم که کمترین میزان فشار را روی افراد ایجاد کند. میزان تاثیر استرس مثبت (مثل ارتقای شغلی) یا منفی روی بدن به یک اندازه بوده و باعث یکسری تغییرات روانی و جسمانی می شود. 
دکتر پورنسایی خاطرنشان کرد؛ وقتی استرس های شغلی، اجتماعی و غیره به فرد وارد می شود؛ تا زمانیکه ظرفیت فرد تمام نشده باشد وی تحمل می کند، جایی فرد را از پا می اندازد که ظرفیت فرد پر شده باشد. تحمل کردن مداوم باعث خوگیری شده و فرد سازگار شده و واکنشی نشان نمی دهد؛ اما تاثیراتش بعدها خودش را نشان می دهد. 
در پایان این کارگاه دکتر مقیمی، مدیر امور ایثارگران، از حضور فعال اعضای شرکت کننده و دکتر پورنسایی، مدرس این کارگاه، تشکر و قدردانی کرد. 
توضیح اینکه کارگاه افزایش کیفیت زندگی یکشنبه‌ها با تدریس دکتر پورنسائی؛ کارگاه دانشگاه نسل سوم و چهارم و نقش آن در اشتغال در روزهای پنج شنبه و کار گاه مقاله نویسی و چاپ مقالات روزهای جمعه از ساعت ۲۱ تا ۲۲ برگزار می شود.
 علاقه‌مندان می‌توانند در فضای اسکای روم هر هفته این مباحث را پیگیری کنند. 
کلمات کلیدی
علیرضا پیرامون مقدم
تهیه کننده:

علیرضا پیرامون مقدم

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *