• تاریخ انتشار : 1399/12/13 - 10:04
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 3040
  • زمان مطالعه : 13 دقیقه

نشست هیئت رئیسه دانشگاه با مترون ها و مدیران بیمارستان‌ها برگزار شد

دکتر کریمی: همکاری، همدلی و هماهنگی رئیس، مدیر و مترون بیمارستان ها از عوامل اصلی موفقیت در مدیریت بیمارستان هاست

رئیس دانشگاه، در نشست هیئت رئیسه، با اشاره به نوسازی، بهسازی و توسعه بخش ها و فضاهای بیمارستانی و خوابگاهی گفت: هنر این است که در شرایط بحرانی نقاط مثبت را بگوییم، امید ایجاد کنیم و برای حل مشکلات تلاش کنیم.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر عباسعلی کریمی، با اشاره به زحمات یکسال گذشته بیمارستان ها در درمان بیماران کووید 19 گفت: سیزده ماه از شروع بیماری کووید و دوران سخت بیمارستان ها می گذرد و اکنون زمان خوبی است که به پشت سر نگاه کنیم، کارنامه فعالیت ها را ببینیم و بررسی کنیم که در این دوران چه کردیم و چگونه عمل کردیم. البته در جایگاه مسول، باید از صمیم قلب به همه خداقوت و خسته نباشید بگویم چرا که در یکسال گذشته بیمارستان ها در سطوح مختلف، چه در ارائه خدمات پرستاری، پشتیبانی و چه مدیریت نیروی انسانی و چه مسائل تخصصی و علمی، کارنامه درخشانی از خود بر جای گذاشتند.
وی هماهنگی میان بخش های مختلف کاری در بیمارستان ها را بسیار ارزشمند خواند و گفت: البته این کارنامه مثبت به معنی بی نقصی ما نیست، بلکه به این معنی است که در یکسال و 10 روز گذشته، بحران کووید نیز بر مشکلات بیمارستان ها که مدیریت آن کاری سخت و دشوار است، اضافه شده است.
 دکتر کریمی سپس به نگاه افراد مختلف در سطوح مختلف به بحران کووید و مدیریت آن در دو بخش مجزای وزارت بهداشت و بیمارستان های دانشگاه، اشاره کرد و گفت: افراد در خصوص مدیریت کووید در دو طیف بسیار گسترده قضاوت می کنند، نخست نحوه  برخورد وزارت بهداشت با کووید و در بخش دیگر عملکرد و برخورد دانشگاه ها و بیمارستان ها با این بیماری. اما بدون تعصب و جانبداری، می گویم که واقعا بیمارستان های دانشگاه بسیار خوب عمل کردند، از این رو از همگی تشکر و قدردانی می کنم.
رییس دانشگاه، با بیان اینکه "مردم را نترسانید اما آمادگی لازم برای ایام پیش رو را داشته باشید" تصریح کرد: خوشبختانه این آمادگی در بیمارستان ها هست و دانشگاه نیز در حوزه پشتیبانی، تمام تلاشش را کرده تا بیمارستان ها در ایام تعطیل از نظر تجهیزات و مسائل مالی در زحمت نباشند.
وی مدیریت خوب سرمایه های انسانی را منوط به همکاری و همدلی رییس، مدیر و مترون بیمارستان ها دانست و تاکید کرد: با توجه به تجربه شخصی می گویم که هیچ چیز به اندازه هماهنگی این سه نفر، بیمارستان را بی مسئله نگاه نمی دارد از این رو تاکید می کنم که حتما جلسات هفتگی با هم داشته باشید. البته از ارتباطاتی که با بیمارستان ها دارم، این هماهنگی کاملا احساس می شود. در واقع هر کجا هماهنگی بیشتر، مشکلات کمتر است.
دکتر کریمی، با اشاره به حجم نوسازی و بهسازی های انجام شده در یکسال گذشته گفت: علی رغم همه مشکلات در یکسال گذشته، نوسازی و بازسازی های بسیاری اعم از اکسیژن سازها، بخش های icu، بخش های اورژانس و تاسیسات در بیمارستان ها انجام شده است و اگر مواردی هست که دانشگاه می تواند در آن زمینه کمک کند، عنوان کنید.
رییس دانشگاه، ابراز امیدواری کرد که کشور، عید امسال روزهای آرامی را از لحاظ شیوع بیماری کووید سپری نماید و تاکید کرد: امیدوارم که امسال موج بعدی کرونا را در کشور نداشته باشیم. ترساندن بیش از اندازه و نگرانی در جامعه مشکلات روحی و ذهنی ایجاد می کند و ای کاش در رده های بالای کشور در خصوص مسائل روحی و روانی نیز تذکر دهند. امیدوارم ایام عید امسال همچون سال قبل نباشد و شما هم سالم در کنار خانواده در تهران باشید.
وی ضمن قدردانی از مدیران، مترون ها و کادر درمان بیمارستان ها گفت: برخی از همکاران حتی با دست شکسته در بخش حضور داشتند و کمک می کردند.
دکتر کریمی، در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به  قدمت ساختمان های دانشگاه و ضعیف بودن زیر ساخت های آن گفت: در حد توان تلاش می کنیم تا ساختمان ها را نوسازی و بهسازی کنیم اما قطعا نگاه مثبت شما به مجموعه بسیار مهم است. نباید نا امید بود در شرایط سخت هم می توان کارهای بسیاری انجام داد. باید قبول کنیم که در همین شرایط قرارداد MRI و  سی تی چندین بیمارستان منعقد شده، زمین های زیادی به دانشگاه اضافه شده، سالن های جدیدی خریداری شده، آشپزخانه، زمین ورزش و فضاهای خوابگاهی، همگی اقدامات مثبتی است که در این شرایط انجام شده است.
رییس دانشگاه، راه اندازی تخت های ICU در این شرایط را دشوار خواند و تصریح کرد: در بسیاری از بیمارستان ها، فعالیت های خوبی همچون راه اندازی پت اسکن و بخش جدید رادیو داروها انجام شده است. در بیمارستان امام نیز مهدی کلینیک با ظرفیت زیادی در حال ساخت است. قطعا در برخی از مراکز بزرگ همچون بیمارستان امام هرچه کار کنیم باز هم جای کار دارد اما باید بخش خوب کار و بازسازی ها و راه اندازی ظرفیت های جدید را هم در کنار آنها ببینیم.
وی با بیان اینکه "کارها باید به دست خودمان انجام شود و نباید طلب کار افراد دیگر باشیم" افزود: بیست و یک سال تجربه بیمارستانی دارم و می دانم که جز سخت ترین کارها است. اگر نتوانستم برای خوابگاه متاهلین کاری انجام دهم، در مقابل وزیر اعلام کردم که گناه آن متوجه شخص بنده است از این رو برای انجام نشدن کارها نیم نگاهی نیز به خود داشته باشیم.
دکتر کریمی ضمن قدردانی از دکتر صادق نیت، برای فعالیت ها و تلاش هایی که در حوزه بیمارستان انجام می دهند گفت: هنگامی که برای انتخاب ایشان تصمیم می گرفتم، عنوان کردم که ایشان همچون سریاز دفاع مقدسی است که برای رفتن به میدان مین اعلام آمادگی کرده است. همانطور که در آن زمان از سربازان برای رفتن به میدان سوال و جواب نمی شد، از دکتر صادق نیت نیز نباید سوال و جوابی شود. البته خدمت در بیمارستان امام را میدان مین نمی دانم بلکه مسجد، معبد و عبادتگاه است، انجا را به لحاظ حجم بالای کار، به میدان مین تشبیه کرده ام.
رییس دانشگاه، عملکرد موفق بیمارستان امام خمینی در دوران کووید را موجب سربلندی خواند و گفت: مسئولین کشور، در تمام طول سال گذشته ملاک تصمیم گیری اشان اعداد و ارقام بیمارستان امام بود. این بیمارستان خط کش کرونا در کشور بود. این بیمارستان از نظر ظرفیت آموزشی و عضو هیات علمی، از بسیاری دانشکده ها و دانشگاه های کشور بزرگ تر است لذا افرادی که در این بیمارستان زحمت می کشند کار بسیار سختی بر عهده دارند. اما دکتر صادق نیت از ظرفیت، توان و تجربه بالایی برخوردار است.
وی نام بیمارستان امام خمینی را دلیلی بر توجه بیشتر به بیماران بی بضاعت دانست و تاکید کرد: به دلیل نام بیمارستان، هیچ کس نباید از آن ناراضی بیرون برود و این امکان پذیر است. بدون اغراق فعالیت های بسیار خوبی تا کنون انجام داده اید و من قدردان زحمات شما هستم و برای شما آرزوی سلامتی دارم.
رییس دانشگاه، همچنین هماهنگی میان مراکز دانشگاهی و معاونت توسعه و برنامه ریزی منابع را در سال گذشته بی نظیر خواند و ضمن قدردانی از مدیران این معاونت گفت: هماهنگی مالی در سال گذشته بسیار خوب بود و قطعا این فعالیت ها حاصل برنامه ریزی، هماهنگی و همراهی مدیران این بخش بود. اگر چه گشایش هایی در سال گذشته در موضوعات مالی ایجاد شد، اما دکتر بیگلر با تیم خوبی که داشتند در هیچ زمینه ای کوتاهی نکردند و حتی در بسیاری از فعالیت ها پا را از وظیفه فراتر گذاشتند لذا از ایشان تشکر ویژه می کنم و امیدوارم بتوانیم دانشگاه را در شرایط خوب به مدیران بعدی تحویل دهیم.
دکتر کریمی، در ادامه ضمن تقدیر از مدیر مالی دانشگاه، گفت: ایشان همواره از تقدیر گریزانند اما از ایشان و مدیران دیگر حوزه توسعه تقدیر می کنم. سال گذشته به دلیل شرایط دشوار و محدودیت هایی که به دلیل بیماری برای بیمارستان ها بود، اعلام کردم که هیچ محدودیتی در خرید برای کووید نیست و این ریسک را قبول کردم اما آنها با در نظر گرفتن مسایل قانونی اقدام به تامین مایحتاج کردند و امسال می بینیم که نهادهای نظارتی فشار خود را برای بازرسی چندین برابر کرده اند. این را می گویم که بدانید پشت پرده کارهای دانشگاه، آرامشی نیست و ساعت ها وقت مدیران برای بازرسی می گذرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود بر بازسازی و بهسازی فضای پاویون تاکید کرد و گفت: هر چه فضا مناسب تر باشد، افراد بیشتر برای ماندن در محیط ترغیب می شوند. از مدیران می خواهم که به پاویون ها به عنوان یک بخش هزینه ای نگاه نکنند رسیدگی به آن را در اولویت کارها قرار دهند. پاویون برای رزیدنت و انترن فضای بسیار معتبری است و در خاطرات تحصیلی آنها می ماند. پاویون پایگاه آموزش است، در حالی که گاهی تیره و تار است. از دکتر سهراب پور و دکتر نفیسی می خواهم که از پاویون بیمارستان ها به عنوان فضای آموزشی بازدید کنند.
رییس دانشگاه، همچنین تغییر کاربری بیمارستان یاس از تک تخصصی به جنرال را به فال نیک گرفت و گفت: بیمارستان یاس یکی از نقطه های روشن دانشگاه و در منطقه خوبی واقع شده است. سال گذشته به این نتیجه رسیدیم که این حجم از تخت نمی تواند تک تخصصی باشد و ظلم بزرگی به مردم بود که بخش های آماده آن را خالی نگهداریم از این رو با همت بزرگی که شد، بخش های متعدد جنرال در آنجا راه اندازی می شود و قطعا شاهد بیمارستان عمومی خوب برای روزهای آینده خواهیم بود.

گزارش هیات رییسه دانشگاه
در ادامه این نشست دکتر فرشاد علامه، معاون درمان دانشگاه در گزارشی میزان مراجعه کلی بیماران کووید به بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه پرداخت و گفت: در سال گذشته توانستیم 26 درصد بخش های غیر دانشگاهی و 74 درصد ظرفیت دانشگاهی را برای درمان بیماران کووید فعال کنیم. همچنین مراجعه کلی بیمارستان ها در کل پاندمی،  247 هزار و 247 بیمار سرپایی و بستری از ابتدای همه گیری تا 8 اسفند بود که در مجموع 17 درصد از آنها بستری شدند.
معاون درمان دانشگاه از بالاترین میزان بستری در پیک سوم خبر داد و گفت: در این دوران سعی کردیم، ظرفیت غیر دانشگاهی را نیز فعال کنیم تا فشار کمتری بر دوش بیمارستان های دانشگاهی قرار گیرد. در مورد روند مراجعه کلی، مراجعه سرپایی بسیار زیاد بود و اکنون در حال پایین آمدن پیک سوم هستیم.
وی با اشاره به نسبت بستری های کووید به کل بستری ها گفت: 12.03 درصد از کل بستری ها، مربوط به بیماران کووید بوده است. همچنین در پیک های مختلف 23 درصد، 30 درصد، 35 درصد و اکنون این عدد به 8 درصد رسیده است.
دکتر علامه در انتها از زحمات بیمارستان ها برای متحمل شدن بار بیماران کووید قدردانی کرد.
 سپس دکتر فتوحی گفت: از همکاران می خواهم که بی تردید واکسن بزنند حتی در مورد واکسن های داخلی نیز آنچه تا کنون طی شده، روند بسیار خوبی است.
در این جلسه  کتر بیگلر، معاون توسعه و برنامه ریزی منابع دانشگاه با تلاوت آیه شریفه "ان مع العسر یسرا" گفت: بی تردید پس از هر سختی گشایش خواهد بود و این آیه در مورد سختی های دانشگاه مصداق پیدا کرد. خوشبختانه گشایش های پرداخت کارمندی از سال قبل اعمال شد و نظام پرداخت در سال گذشته با نظم خاصی شکل گرفت. لذا تقریبا از نظر پرداخت های پرسنلی مشکل خاصی وجود ندارد.
وی اقدامات توسعه ای و تجهیزاتی انجام شده در امسال را نسبت به سال گذشته بسیار شاخص تر خواند و گفت: علی رغم اینکه کل کشور در جنگ اقتصادی است اما خوشبختانه در بهداشت و درمان و دانشگاه در هیچ یک از اقدامات توسعه ای و تجهیزاتی متوقف نشدیم. امسال را در حالی به پایان می رسانیم که حدود 2 هزار نیروی تازه نفس در حیطه های پرستاری، پشتیبانی و پیراپزشکی به دانشگاه اضافه خواهند شد.
معاون توسعه دانشگاه، جذب منابع در بیمارستان های گمنام را موجب دلگرمی دانشگاه برای کمک بیشتر خواند و گفت: خوشبختانه بیمارستان بهرامی توانست جذب منابع از بیرون داشته باشد و همچنین بیمارستان یاس نیز توانسته عدد بسیار خوبی از سازمان برنامه دریافت نماید. بیمارستان های دیگر نیز بدانند که مسیرهای دیگری جز دانشگاه برای جذب منابع وجود دارد.
دکتر بیگلر همچنین از پرداخت 300 هزار تومان در روزها آتی به حساب پرسنلی کارکنان به عنوان پاداش آخر سال خبر داد و یاد و خاطره شهدای سلامت را گرامی داشت.
در ادامه آزاده چتروز، گفت: خوشبختانه بسیاری از پروژه های دانشگاه در سالی که گذشت به سرانجام رسید. این حجم از فعالیت ها نشان می دهد که سال گذشته به خوبی همت کردیم و امسال مردم از فواید این تلاش بهره مند شدند. امیدوارم تا چند ماه آینده پروژه های نیمه تمام نیز تکمیل شود.
وی با اشاره به  افزایش هزینه های ساخت و ساز و تجهیزات در این چند سال تصریح کرد: از خرید سینما بلوار تا افزودن خوابگاه به مجموعه دانشگاه و توسعه های بیمارستانی نشان می دهد که در بخش های مختلف رشد داشتیم و در عین مدیریت هزینه های جاری، توانستیم به توسعه نیز فکر کنیم.
چتروز از انتشار کتابچه ای برای تبیین سر جمع برآیند فعالیت های مالی دانشگاه در این چند سال خبر داد و گفت: این کتابچه نشان می دهد که در چند سال گذشته چه اتفاقی در بودجه مالی رخ داده و با چه شرایطی دانشگاه را به دولت بعدی تحویل می دهیم. از موجودی انبار تا تجهیزات و همچنین گسترش زمین ها و اتفاقات بسیار خوبی که رخ داده همگی در این کتابچه معرفی شده است.
مدیر مالی دانشگاه، به بدهی بیمارستان ها و تلاش برای تسویه آنها اشاره کرد و افزود: بر خلاف سال های گذشته هنوز ورودی جدی از سازمان مدیریت و وزارت بهداشت نداشتیم اما در تلاشیم که بدهی واحد ها تسویه شود. قطعا تنخواه ها را معطل نمی گذاریم و با هر ورودی آن را به سمت واحد ها هدایت خواهیم کرد.
وی بدهی 14 ماهه وزارت بهداشت برای طرح تحول را راهگشای بسیاری از مشکلات دانست و گفت: اگر این عدد پرداخت شود، عمده بدهی 99 صفر خواهد شد. در تلاشیم این اتفاق پیش از تغییر دولت رخ دهد.
در این نشست مدیران و مترون های بیمارستان ها ضمن قدردانی از حمایت های انجام شده در سال گذشته، مشکلات و دغدغه های خود را بیان کردند. همچنین تکلو، حمایت مدیران را موجب تغییر بیمارستان یاس از تک تخصصی زنان به سمت جنرال و عمومی دانست.
در پایان این مراسم، حجت الاسلام والمسلمین میر مجید سید قریشی، مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، ضمن بیان روایتی از نهج البلاغه گفت: امیرالمومنین می فرماید در دعاهایتان از خدا نخواهید که شما را مورد امتحان و آزمون قرار ندهد چرا که این جهان برای آموزش خلق شده است و در هر سختی و فتنه ای درس های عملی نهفته است. البته هم دردها محل امتحان هستند و هم نعمت ها از این رو از خداوند خیر بخواهید تا آنچه برای شما مناسب است در مسیر زندگیتان قرار دهد.
وی خادمین به مردم در بیمارستان ها را افراد برگزیده خداوند خواند و گفت: خداوند شما را پسندیده که حمایت گر و کمک کننده مردم باشید. انصافا رهبری مجموعه بزرگ دانشگاه آن هم در شرایط بحران کار سختی است اما دکتر کریمی نمونه صبر و مسئولیت پذیری هستند.
عکس: مهدی کیهان

  • گروه خبری : رئیس دانشگاه,ستاد مرکزی روابط عمومی,گروه خبری RSS,ماه نمای دانشگاه
  • کد خبر : 170972
نسیم  قرائیان
تهیه کننده:

نسیم قرائیان

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *