• تاریخ انتشار : 1401/10/11 - 12:32
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 263
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

نهمین جلسه کمیته ارتقای خدمات اورژانس مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) در سال 1401

معاون درمان مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) در جلسه دی‌ماه کمیته ارتقای خدمات اورژانس بر لزوم مشارکت همه گروه‌ها در حل مسائل مربوط به انتقال بیماران از اورژانس به بخش‌ها و کمک به تسریع گردش تخت اورژانس تاکید کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) نهمین جلسه کمیته ارتقای خدمات اورژانس این مرکز یک‌شنبه 11 دی 1401 با حضور دکتر امیرحسین اورندی معاون درمان، دکتر محمد افضلی مقدم رئیس اورژانس و دبیر علمی کمیته، دکتر نسیم خواجوی رئیس بخش داخلی جنرال، دکتر مریم دلدار مدیر گروه زنان، دکتر پیام صراف هیئت‌علمی گروه نورولوژی، دکتر حامد وحیدی هیئت‌علمی گروه داخلی قلب و عروق، پرستو آریاملو مدیر امور پرستاری، حسین کرمی سوپروایزر آموزشی اورژانس و دبیر اجرایی کمیته و سایر اعضا در سالن شورای ریاست برگزار شد.

معاون درمان مجتمع ازدحام بخش اورژانس را چالشی جدی خواند و گفت: این موضوع به دلیل مرجعیت مجتمع در درمان بسیاری از بیماری‌های پیچیده از گذشته بوده که در شرایط فعلی با توجه به آغاز عملیات انتقال بخش‌های بالینی به مهدی کلینیک و متعاقب آن کاهش ظرفیت تخت‌های بستری ساختمان نفیسی بر مشکلاتش افزوده‌شده است. این در حالی است که طبق شواهد موجود آمار مراجعین و بیماران بستری کووید 19 نیز در روزهای اخیر رو به افزایش گذاشته است. برای برون‌رفت از این بحران باید از زوایای مختلفی به مسئله نگاه کنیم. طبیعتاً نه می‌توانیم پذیرش اورژانس را محدود کنیم و نه تخت‌های بستری ما برای پذیرش این میزان ورودی بیمار کافی است. از طرفی محدودیت‌های مربوط به نیروی انسانی و آمبولانس را هم باید به آن افزود. در چنین شرایطی باید با تشریک‌ مساعی تمامی سرویس‌های درمانی مربوطه به مدیریت و بهبود گردش تخت‌های اورژانس مجتمع کمک کنیم. در یک سال و نیم اخیر تاکیدمان همواره بر این بود که پس از 6 ساعتی که بیمار مراقبت‌های حیاتی خود را از طب اورژانس دریافت کرد؛ تمامی گروه‌ها ظرف کمتر از یک ساعت برای تعیین تکلیف و انتقال بیماران خود از اورژانس اقدام کنند تا خروجی اورژانس باز و امکان پذیرش بیماران جدید میسر شود.

دکتر اورندی در ادامه افزود: با توجه به حساسیت بالای ترخیص بیمار در اورژانس، انتظار داریم این موضوع از سوی اساتید و دستیاران سال بالاتر بخش‌ها، مدیریت و پیگیری شود. بحث ازدحام اورژانس مجتمع بسیار جدی است و عوارض ناشی از قفل شدن خروجی اورژانس فشار زیادی را به مجتمع وارد می‌کند. انباشت این مشکلات سبب می‌شود در لحظات اضطرار باهدف مدیریت بحران تصمیم به متوقف کردن پذیرش الکتیو بخش‌ها بگیریم که برای مجتمع و بیمارانی از که از نقاط دور و نزدیک پس از مدت‌ها انتظار، فراخوان شده‌اند خوشایند نیست. مهم‌ترین علت بروز این اختلال، افت شدید ترخیص بیمار در روزهای پایانی هفته و ایام تعطیل است و این پذیرفتنی نیست. به‌عنوان یک اصل حرفه‌ای همه ما می‌خواهیم به بیماران خدمت درمانی مناسب ارائه کنیم. پس وظیفه‌ داریم در انتقال بیماران خود از بخش اورژانس کمک کنیم.

وی همچنین تصریح کرد: به‌عنوان یکی از مصوبات این کمیته برای تسهیل فرآیند تخلیه اورژانس تمامی گروه‌ها یک فرصت یک تا دوساعته دارند و در صورت عدم انتقال بیمار، الکتیو بخش مربوطه به نفع بیماران اورژانس مسدود خواهد شد. همچنین روسا و سرپرستاران محترم بخش‌ها تنها با هماهنگی Bed Manager می‌توانند اقدام به فراخوان بیمار کنند و با توجه به پویایی آمار تخت‌های بستری مجتمع نیاز است هر 6 ساعت آمار تخت خود را بررسی و بازخورد آن را به Bed Manager اطلاع دهند.

در ادامه رئیس بخش اورژانس مجتمع خواستار تعیین تکلیف بیماران سرویس‌های مختلف در ابتدای صبح شد و گفت: نحوه خدمت‌رسانی به بیماران اورژانس تحت‌الشعاع بسیاری از رخدادهای مجتمع است. طبق تعریف اورژانس باید برای پاسخگویی به بحران‌ها، ظرفیت خالی داشته باشد؛ ولی خالی بودن تخت‌های اورژانس در این مرکز تقریباً شبیه یک رویاست. عدم انتقال به‌موقع بیماران به بخش‌ها در اورژانسی که چهار برابر ظرفیت خود بیمار می‌پذیرد، چرخه کار ما را بسیار کند می‌کند. تحمل این فشارها و کار کردن در چنین شرایطی هنر است و من نمی‌دانم چه طور می‌شود از زحمات پرستاران، اساتید، فراگیران همه رشته‌ها و کارکنان اورژانس تشکر کرد. این‌که ایراد بگیریم مشکلی را نه‌تنها حل نمی‌کند که اوضاع را خسته‌کننده و فرسایشی می‌کند. حل این مشکلات نیاز به‌ نقد سازنده و هم‌افزایی همه گروه‌های درگیر دارد.

دکتر افضلی مقدم با تاکید بر اهمیت ایجاد فضاهای جانبی در انتقال بخش اورژانس به مهدی کلینیک گفت: برای ارائه بهتر خدمات تخصصی در اورژانس به فضاهای مجزا و مناسبی در حوزه معاینات زنان، چشم، گوش و ...، افزایش تخت‌های اتاق FAST، اتاق عمل سرپایی مجهز و ... نیاز است.

دکتر خواجوی در تایید بیانات رئیس اورژانس مجتمع گفت: شرایط فعلی اورژانس، شرایط خوبی نیست. گاهی برای حل معضل مجبوریم فشار را در سرویس‌های دیگر پخش‌کنیم. بهتر است از همین ابتدا به اصلاح فرآیندهای مربوط به انتقال، مدیریت و توزیع بیماران اورژانس به سرویس‌های معالج، اساسی فکر شود تا با انتقال به مهدی کلینیک و توسعه امور، آسیب‌های فعلی در سطح بیشتری منعکس نشود و افتتاح ظرفیت‌های جدید سبب خیر برای کاهش چالش‌های موجود شود. رفع مشکلات اورژانس نیاز به تعامل دوطرفه دارد.

دکتر صراف در خصوص اهمیت اکوی قلب بیماران استروک بستری در اورژانس گفت: همه باید به نحوی با تسریع ارائه خدمت به بیمارانمان در سبک کردن بار اورژانس تلاش کنیم. در حوزه مغز و اعصاب غیر از بیماران کد سما، بیماران استروکی به اورژانس مراجعه می‌کنند که تصمیم‌گیری برای ترخیص آن‌ها نیازمند بررسی عارضه‌های قلبی است که داپلر کاروتید به‌منظور بررسی عروق گردن و اکوی قلب برای تشخیص لخته بیمار، توسط همکاران گروه قلب در اورژانس راهگشا است.

در این جلسه قرار شد با هم‌اندیشی اساتید گروه‌های قلب و مغز و اعصاب و با در نظر گرفتن اولویت انتقال بیماران از اورژانس پروتکلی برای فرآیند اکوی قلبی بیماران استروک بستری در اورژانس تدوین و در جلسه آتی این کمیته نهایی شود.

  • گروه خبری : مجتمع بیمارستانی امام خمینی
  • کد خبر : 224144
نجمه باهو
تهیه کننده:

نجمه باهو

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *