نشست شورای هماهنگی دانشگاه برای مقابله با کووید 19

همانند حافظان امنیت، این بار مدافعان سلامت به سمت کرونا ویروس منحوس شلیک می‌کنند

نشست شورای هماهنگی دانشگاه برای مقابله با کووید 19، به‌منظور بررسی نقاط قوت و ضعف اقدامات انجام‌شده در مدت 10 روز از شیوع کرونا در تهران برگزار شد.

گالری عکس
در این نشست که 11 اسفند 98 در تالار دارالفنون برگزار شد، دکتر کریمی رییس دانشگاه با قدردانی از زحمات روسا، مدیران و مدیران پرستاری بیمارستان‌ها که از جمعه هفته قبل امکان پذیرش بیماران را فراهم کردند افزود: همه شما در جریان حوادث کشور هستید تیم اجرایی دانشگاه بیش از اینکه دنبال خبر باشد پیگیر خدمت‌رسانی است.

قدردانی از مسئولیت پذیری بیمارستان ها در خدمت رسانی به بیماران

دکتر کریمی بابیان اینکه ما تیم اجرایی هستیم که سال‌های سال کشور برایمان هزینه کرده است افزود:  همان‌گونه که نیروهای نظامی ما برای حفظ این کشور به خارج از مرزها موشک شلیک می‌کنند امروز مدافعان سلامت کشور موشک‌های خود را به سمت کرونا ویروس منحوس شلیک می‌کنند.
وی افزود: هریک از ما با کمبودها و کاستی‌هایی در کار مواجه هستیم که ممکن است اذیتمان کند و به ذهنمان برسد که چرا این کار را می‌کنیم و یا نمی‌کنیم؛ ولی بایستی قبول کنیم که در یک جنگ جدی قرار داریم و باید سلسه‌مراتب نظام علمی را رعایت کنیم.
رییس دانشگاه، بابیان اینکه تشکر قلبی و صمیمانه من را به‌عنوان مسئول دانشگاه بپذیرید افزود: خسته نباشید ویژه عرض می‌کنم خدمت بعضی از دوستانی که در خط مقدم هستند و دوستان دیگری که در صف‌های بعدی، خدمت‌رسانی می‌کنند.
وی افزود: این اتفاقی که در کشور افتاده باعث می‌شود ما هرروز بروز شویم. کرونا بیماری جدیدی است که 2 ماه در دنیا شیوع پیداکرده و  از دیدگاه اپیدمیولوژیست ها این بیماری ماندگار است. در مقطعی سرعت انتشار آن افزایش پیدا می‌کند و دو و سه ماهی شیوع آن آرام می‌شود و ممکن است در زمستان بعدی به شکل دیگری مانند آنفلوانزا ظهور پیدا کند.
دکتر کریمی با اشاره به‌سرعت انتشار این بیماری در هفته‌های آینده گفت: ممکن انتشار بیماری تا فروردین هم ادامه پیدا کند و با نگاه بدبینانه‌تر با سفرهای نوروزی که عبارت است از انتقال ویروس در ماشین و انتشار آن توسط افراد به شهرهایی که هنوز آلوده نشدند؛ کل کشور درگیر شود.
رییس دانشگاه با اشاره به اقدامات دانشگاه که در این مدت کوتاه صورت گرفته افزود: دانشگاه ما به دلیل قدمت و سابقه‌ای که دارد باید از تمامی ظرفیت آن در  راستای این کار ملی استفاده کنیم؛ اما به‌صورت مدیریت و سازماندهی‌شده.
دکتر کریمی  به سیر تصمیمات دانشگاه در انتخاب بیمارستان‌ها برای ارائه خدمت به بیماران مبتلابه کرونا اشاره کرد و افزود: در مواجه اولیه با این بیماری، تصمیم بر این بود چند بیمارستان محدود در تهران به‌صورت نمادین و یا مقدماتی، که دارای بخش و اتاق فشار منفی هستند برای بستری بیماران انتخاب شوند. در دانشگاه ما، فقط بیمارستان سینا چنین امکانی را داشت، بیمارستان یاس با چند بخش خالی و ساختمان جدید بیمارستان رازی ظرفیت خوبی برای یک نقاهتگاه بودند که بیماران در آن بستری شوند. ازاین‌رو تصمیم گرفتیم بیمارستان یاس و رازی را آماده و نشان‌دار کنیم. امروز پس از گذشت 10 روز از شیوع این بیماری دورهم جمع شدیم که نقاط قوت و ضعف اقداماتی که در این مدت انجام‌شده را بررسی کنیم.
وی افزود: روزهای ابتدای هفته قبل متوجه شدیم که قضیه عمیق‌تر از آن است که با آن، ساده برخورد کنیم و باید آمادگی بیشتری برای سرویس‌دهی داشته باشیم. درنتیجه انتخاب بیمارستان یاس به‌عنوان بیمارستان تک تخصصی زنان با نیروهایی که تجربه چنین جبهه‌ای را ندارند؛ تصمیم درستی نبود و توقع ما از آنان بی‌جا بود. افزون بر این بیمارستان یاس رشته‌های پشتیبانی و گروهی که بیمار را از صف اول تا آخر ببیند ندارد و باید از مراکز دیگر نیرو به آن منتقل شود. به‌این‌ترتیب از انتخاب بیمارستان رازی نیز برای ارائه چنین خدمتی صرف‌نظر کردیم.
رییس دانشگاه با اشاره به اتفاقاتی که خارج از پیش‌بینی دانشگاه رخ داد گفت: ما تصمیم نداشتیم دو بیمارستان امام و شریعتی را به دلیل بیماران پیوندی و کانسری که به آن مراجعه می‌کنند و سرویس ملی که ارائه می‌دهند؛ نشان‌دار کنیم. اما در عمل  باتوجه به مسئولیت ملی چندین ساله ای  که این دو مرکز برعهده دارند؛ مراجعه مردم به این مراکز افزایش یافت و به دلیل  مسئولیت‌پذیری این دو مجموعه در پاسخ به بیماران، نتیجه این شد که بیمارستان امام خمینی که نه قصدمان بود و نه صلاح بود که لیبل دار شود به‌طور طبیعی از سوی جامعه برای خدمت به بیماران مبتلابه کرونا انتخاب شد و دکتر صادق نیت به همراه آقای معصومی مدیر بیمارستان و خانم اریاملو مترون بیمارستان و همکاران دیگر بخش‌ها را برای پذیرش بیماران آماده کردند.
وی افزود: در بیمارستان شریعتی هم دکتر مهرپور به همراه مدیر و خانم سعیدی مترون بیمارستان، بخش و ICU پذیرش بیماران را آماده کردند و علاوه بر خدمت‌رسانی به بیماران شریعتی، به راه‌اندازی و تأمین نیروی انسانی بیمارستان یاس هم کمک کردند.
دکتر کریمی با اشاره به  پیوستن بیمارستان امیراعلم به این مجموعه گفت: به‌تدریج که پیش رفتیم دکتر جعفریه رییس بیمارستان امیراعلم به‌عنوان متخصص بیهوشی به بیمارستان یاس می‌رود و بیماران را اینتوبه می‌کند. از سوی دیگر در بیمارستان امیراعلم نیز بخشی آماده می‌شود که در صورت نیاز بیماران را پذیرش کند.
رییس دانشگاه با اشاره به آماده‌سازی بیمارستان سینا گفت: در طول این سال‌ها، افراد بسیاری در بیمارستان سینا تلاش کردند تا امروز سینا به‌عنوان یکی از بهترین بیمارستان‌های کشور شناخته شود و بسیاری از رشته‌ها مانند جراحی عروق و جراحی آندوسکوپی و... در این بیمارستان ایجادشده است. این بیمارستان به دلیل اینکه مرکز ترومای کشور است؛ بدون اینکه دانشگاه از آن بخواهد؛ وارد عرصه این بحران شده و دکتر طالب پور رییس، آقای مخبر مدیر و  خانم سوریا بابایی مترون این بیمارستان با کمک همکاران دیگر بخش و ICU  را برای ارائه خدمت به بیماران آماده کرده‌اند.
وی بیمارستان ضیائیان را مسئول خدمت‌رسانی به جنوب شهر تهران دانست و گفت: از ابتدا فشار زیادی برای پذیرش بیماران مبتلابه کرونا به این بیمارستان نیاوردیم اما دکتر عفت پناه به همراه مدیر و مترون بیمارستان پای کار ایستادند و بیمارستان را برای خدمت به بیماران جنوب تهران آماده کردند.
دکتر کریمی بابیان اینکه ما افراد با احساس مسئولیت بالایی در دانشگاه داریم که در شرایط نیاز هرکاری بتوانند انجام می‌دهند به حادثه فوت پرستار بیمارستان بهارلو اشاره کرد و گفت: این پرستار عزیز خارج از روال کاری و خدمت‌رسانی، درجای دیگری دچار آلودگی شد و دکتر ناطقی با حس مسئولیت نسبت به این پرستار، که قبلاً نیروی شرکتی این بیمارستان بود او را در بهارلو بستری و شخصاً اکو کردند و از جایی به بعد لازم شد ایشان را به بیمارستان مسیح دانشوری منتقل کنند که متأسفانه این پرستار عزیز جان خود را از دست داد.
وی در تکمیل این بخش از سخنان خود توجه اعضای شورا هماهنگی مقابله با کووید 19 را به محاسن و معایب فضای مجازی جلب کرد و گفت: پس‌ازاین حادثه، در فضای مجازی، با بزرگنمایی اعلام شد که اولین پرستار، در صف اول خدمت‌رسانی به کرونا از دست رفت درحالی‌که واقعیت چیز دیگری بود.
دکتر کریمی نیروهای نظام سلامت را سربازان سلامت کشور دانست و گفت: همه نیروهای ما در معرض خطر هستند و اینکه نام مدافعان سلامت بر آنان گذاشته‌شده یک ارزش است. ممکن است عده‌ای از آنان هم دچار آسیب شوند ولی نباید در فضای مجازی به‌گونه‌ای برخورد شود که روحیه این سربازان را در خط مقدم خدمت تضعیف کند.
وی افزود: البته فضای مجازی تیغ دو لبه‌ای است که ویژگی‌های مثبت بسیاری  دارد. به‌طوری‌که در همین شرایط، تصویر رزمنده‌ای را در حال اقامه نماز، در کنار نیروی نظام سلامتی که بالباس محافظت‌شده درحال خدمت است منتشر می‌کند. لذا از دکتر پارساپور می‌خواهم تیم روابط عمومی را به مراکزی که همکاران دیده نمی‌شوند و شبانه‌روز مشغول خدمت‌رسانی هستند مانند آزمایشگاه تشخیص کرونا دانشکده بهداشت و... ارسال کند تا از فعالیت‌های دکتر مختاری آزاد و همکاران دیگر مستند تهیه کنند.
رییس دانشگاه با اشاره به شرایط پیش روی کشور گفت: درحال حاضر علاوه بر تخت‌های فعال‌شده در تهران، پیش‌بینی می‌شود در هفته‌های آینده شمار تخت‌ها افزایش یابد. بیمارستان امام خمینی بار زیادی را بر دوش می‌کشد که ممکن است لازم شود بیمارستان‌های سینا و امیراعلم نیز به کمک آن بیایند.
دکتر کریمی بابیان اینکه دانشگاه هیچ محدودیتی در تأمین دارو و وسایل حفاظتی در بیمارستان‌ها ندارد گفت: دکتر حاجی محمودی، دکتر روئینی به همراه حوزه معاونت توسعه دکتر بیگلر، خانم چترروز و مهندس ارسیلو حداکثر تلاش خود را می‌کنند که تجهیزات موردنیاز بیمارستان‌ها را تأمین کنند و اگر هم کاستی وجود دارد مطمئن باشید که بیش از این کاری از دستشان برنیامده است.

اقدامات دانشگاه در مقابله با کووید 19

در ادامه نشست دکتر حاجی محمودی معاون غذا و دارو دانشگاه روند تأمین دارو و تجهیزات موردنیاز بیمارستان‌ها را تشریح کرد.
دکتر روئینی رییس مجموعه داروخانه های دانشگاه، نیز به بیمارستان‌ها اطمینان خاطر داد اقلام موردنیاز آنان تأمین شود.
دکتر رضایی معاون درمان دانشگاه نیز روند خدمت‌رسانی بیمارستان‌ها را در این 10روز تشریح کرد و گفت: تجهیزات موردنیاز بیمارستان‌ها به‌صورت منطقی درحال توزیع است.
دکتر بیگلر معاون توسعه مدیریت و برنامه‌ریزی دانشگاه نیز نکاتی را به روسای بیمارستان‌ها یادآور شد و بر حمایت مادی و معنوی از نیروهایی که به‌صورت داوطلبانه در دانشگاه خدمت می‌کنند تأکید کرد.
دکتر دلاوری معاون بهداشت دانشگاه نیز با تشریح اقدامات این حوزه از آماده‌سازی 12 درمانگاه به‌منظور غربالگری بیماران تنفسی تب‌دار خبر داد.
سپس هریک از روسای بیمارستان‌ها به بیان اقدامات و پیشنهادهای خود برای ارائه خدمت مناسب به بیماران پرداختند.

تست یک سوم نمونه های کشور در ازمایشگاه ملی انفلوانزا

دکتر طلعت مختاری آزاد مسئول آزمایشگاه ملی آنفلوانزا نیز شهادت داد به‌محض تشخیص اولین بیمار مبتلابه کرونا در قم گزارش آن از سوی وزارت بهداشت اعلام‌شده است.
دکتر اکبری ساری رییس دانشکده بهداشت نیز اعلام کرد، تست یک‌سوم نمونه‌های کشور در آزمایشگاه ملی آنفلوانزا دانشگاه بهداشت انجام شده است.

مدیریت بحران و سلامت روان

دکتر طباطبایی روان‌پزشک و عضو هیئت‌علمی بیمارستان روزبه نیز نکاتی را درخصوص مدیریت بحران و سلامت روان توصیه کرد و گفت: یکی از ویژگی‌های بحران این است که منابع متناسب با نیاز نباشد چراکه اگر چنین تناسبی وجود داشت واژه بحران را بر آن نمی‌گذاشتند.

تاکید بر خدمت رسانی به بیماران با هر تفکر و نگرشی

رییس دانشگاه نیز در جمع‌بندی مباحث مطرح‌شده بار دیگر با خسته نباشید به همه همکاران گفت: بیشترین نیاز کشور به تأمین سلامت مردم است. تمامی کشورهای اطراف ما و 60-70 کشور دیگر نیز به این بیماری آلوده‌شده‌اند ولی آمار و اخبار آنان از بیرون مرزها منتشر نمی‌شود؛ درحالی‌که رسانه‌های برون‌مرزی لحظه‌به‌لحظه گزارش ما در بیمارستان‌ها را ارائه و پیگیری می‌کنند آیا این رویکرد آنان برای شما جای سؤال ندارد؟ لذا در این شرایط که کشورمان تحریم است و با مشکلات بسیاری مواجه است باید همه ما با هر نگرشی به مردم خدمت کنیم. 
وی در پایان سخنان خود با تأکید براینکه از فرصت پیش‌آمده برای تثبیت جایگاه نظام سلامت تلاش کنیم  گفت: پیام رهبر معظم انقلاب  بسیار به‌جا و زیبا و دلگرم‌کننده بود و باید با اقدامات خود ثابت کنیم که درخور این حمایت هستیم.

سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی

1 نظر برای این مقاله وجود دارد

رها عابدی

رها عابدی

98/12/12 - 08:57

سلام . ,وعرض خسته نباشید خدمت همکاران .کارمندان اداری بیمارستان ها مشمول کاهش ساعت کاری نشدند آیا نمیشد برای این گروه چاره اندیشی میشد خیلی وقتها این گروه نادیده گرفته می شوند.در چندین سال پیش زمانی که تعطیل اعلام میشد ومشمول بیمارستانها نمیشد جهت جلوگیری از تضییع حق این عزیزان ، به میزان ساعت کاهش یافته به مرخصی افراد افزوده میشد ولی در چند ساله اخیر هیچ خبری از این برنامه ها هم نیست . ممنون میشوم مسئولین پیگیر باشند.

پاسخ

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *