• تاریخ انتشار : 1401/11/05 - 14:56
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 549
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

مراسم اختتامیه سومین جشنواره طب ایرانی

وزیر بهداشت: طب ایرانی از افتخارات ملی و هویت ساز است

دکتر بهرام عین اللهی در مراسم اختتامیه سومین جشنواره طب ایرانی بر لزوم همه جانبه گرایی و پرهیز از مطلق گرایی در حوزه سلامت و درمان تأکید کرد.

مراسم اختتامیه سومین جشنواره طب ایرانی

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده طب ایرانی، مراسم اختتامیه سومین جشنواره طب ایرانی به همت دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت با حضور دکتر بهرام عین اللهی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دکتر یوسف نوری، وزیر آموزش و پرورش، دکتر فاطمه محمدبیگی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، دکتر نفیسه حسینی یکتا، مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت و دبیر جشنواره، دکتر روجا رحیمی، رئیس دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران و دبیرعلمی جشنواره، اساتید، دانشجویان و متخصصان حوزه طب ایرانی، داروسازی سنتی و تاریخ پزشکی، روز سه شنبه 4 بهمن ماه 1401 در سالن همایش بیمارستان قلب شهید رجایی تهران (هتل قلب) برگزار شد.

دکتر عین اللهی در این مراسم، با تأکید بر اهمیت سلامت جامعه، گفت: برای حفظ سلامت راهکارهای مختلفی ارائه می شود اما هیچ کدام به صورت مطلق جوابگوی درمان بیماران نبوده است. در طول تاریخ پیشرفت های بسیاری در حوزه درمان صورت گرفته اما بسیاری موارد ناشناخته مانده است.

وزیر بهداشت در ادامه با تأکید بر لزوم رویکرد چند بعدی در حوزه سلامت، افزود: علم پزشکی نوین همواره مبتنی بر درمان دارویی بوده و بزرگترین تجارت دنیا بعد از نفت، دارو است. اما امروزه علم پزشکی به دنبال کشف راه های جدید در درمان است. رویکردهای همه جانبه گرا و عدم مطلق گرایی، راهکاری مفید برای بهره گیری از تمام امکانات در حوزه سلامت به شمار می رود. استفاده از طب های سنتی و مکمل یکی از ظرفیت هایی است که می تواند برای رسیدن به این هدف ما را یاری کند.

دکتر عین اللهی در ادامه بر ضرورت پیشگیری از بیماری ها تأکید کرد و گفت: رویکرد طب ایرانی به مقوله پیشگیری از بیماری ها و اصلاح سبک زندگی، بسیار مهم است و می بایست این تغییر در سبک زندگی به ویژه درخصوص تغذیه در جامعه نهادینه شود.

وزیر بهداشت در همین رابطه ایجاد زنگ سلامت و گنجاندن کتاب سلامت با تأکید بر سبک زندگی را در برنامه درسی دانش آموزان پیشنهاد کرد.

دکتر عین اللهی در ادامه گفت: طب ایرانی میراثی گرانبها از نیاکان ماست که با سابقه چندهزار ساله به ما رسیده است. عامل رشد هر کشور هویت آن است و طب ایرانی، هویتی قوی برای ماست و جای خوشحالی است که فعالان حوزه طب ایرانی توانستند این طب را به عنوان یکی از مکاتب طبی جهان مطرح کنند.  

وزیر بهداشت در پایان، اجرای فاز اول ادغام طب ایرانی در نظام شبکه بهداشت، کسب رتبه چهارم دنیا در تولید دانش در حوزه طب ایرانی، حمایت از تولید داروهای سنتی با رویکرد علمی، رونمایی از دارونامه فرآورده های طبیعی و سنتی، تشکیل کمیته گیاهان دارویی و فرآورده های طبیعی و طب ایرانی در معاونت پژوهشی وزارت بهداشت، تدوین 22 راهنمای بالینی طب ایرانی، تصویب پوشش بیمه ای ویزیت متخصصان طب ایرانی، و ثبت طب ایرانی در درخت­واره دانش جهان را به عنوان دستاوردهای حوزه طب ایرانی در سال گذشته برشمرد.              

در ادامه این مراسم، دکتر نوری، بر لزوم پاسداری از طب ایرانی به عنوان یک میراث فرهنگی تأکید کرد و گفت: جشنواره طب ایرانی تأکیدی است بر آنچه مقام معظم رهبری از هویت درنظر دارند. این طب هم اصالت دارد و هم برمبنای تجربه شکل گرفته است.

وزیر آموزش و پرورش در ادامه طرح نهضت سواد سلامت آموزی را گامی مهم برای فرهنگ سازی نسل آینده دانست و آشنایی دانش آموزان با طب ایرانی را اقدامی ارزشمند برای پیوند آنها با فرهنگ و هویت ایرانی برشمرد.

دکتر حسینی یکتا در ادامه این مراسم، هدف از برگزاری جشنواره طب ایرانی را معرفی ظرفیت ها و استعدادهای موجود در این حوزه به منظور بهره برداری از این ظرفیت ها در تمامی محورهای توسعه کشور عنوان و ابراز امیدواری کرد که با توجه به سند تحول دولت مردمی در دولت سیزدهم که توسعه حوزه طب ایرانی و استفاده از ظرفیت های آن مورد تأکید ویژه قرار گرفته است، اقدامات مؤثرتر و کارآمدتری در این حوزه انجام شود.     

مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت در ادامه گزارشی از اقداماتی که در یک سال گذشته در حوزه طب ایرانی انجام شده است، ارائه کرد.

تسهیل در راه اندازی دانشکده های طب ایرانی، راه اندازی دبیرخانه طب ایرانی و مکمل در نظام پزشکی، راه اندازی کارگروه احیای میراث مکتوب، و تشکیل کمیته مشترک گردشگری و طب ایرانی برخی از اقدامات صورت گرفته است.

دبیر سومین جشنواره طب ایرانی همچنین از طرح نهضت سواد سلامت آموزی رونمایی کرد. این طرح با همکاری متخصصان و اندیشمندان حوزه طب ایرانی و وزارت آموزش و پرورش، با هدف آموزش نکات کلیدی اصلاح سبک زندگی با زبانی آسان فهم به دانش آموزان، معلمان و اولیا به طور آزمایشی در تهران آغاز خواهد شد.

در این مراسم همچنین دکتر رحیمی گزارشی از فرآیند اجرایی سومین جشنواره طب ایرانی ارائه کرد.

دبیر علمی جشنواره، ضمن معرفی بخش ها و محورهای جشنواره، تفاوت های جشنواره سوم با دوره های پیشین را اختصاص بخش ویژه دانش آموزی و بخش ویژه جوانی جمعیت عنوان کرد که به ویژه در بخش دانش آموزی بسیار مورد استقبال قرار گرفته است.

دکتر رحیمی همچنین فرآیند داوری جشنواره و انتخاب برگزیدگان را شرح داد و با اعلام افزایش سه و نیم برابری شرکت کنندگان در جشنواره سوم، ابراز امیدواری کرد که جشنواره در سال های آینده هرچه باشکوه تر برگزار شود.

در این مراسم یاد و خاطره استاد فقید دکتر غلامرضا امین گرامی داشته شد و چهره نگاره ای از ایشان که استاد یوسف نوروزی در حین برگزاری جشنواره ترسیم کرد، به دکتر محسن امین، فرزند استاد تقدیم شد.

در پایان این مراسم برگزیدگان حوزه های مختلف معرفی شدند.

دکتر روجا رحیمی به عنوان استاد برتر، دکتر فاطمه نجات بخش به عنوان فناور برگزیده نرم افزار و هوش مصنوعی، دکتر محمد تحویل زاده، مسئول فنی داروخانه سلامتکده احمدیه به عنوان مرکز برتر عرضه فرآورده های طبیعی و سنتی، دکتر ریحانه علی پور به عنوان دانشجوی برتر رشته طب ایرانی، دکتر نیوشا اسماعیل زاده به عنوان دانشجوی برتر رشته داروسازی سنتی، و کامران محلوجی کرمانشاهی به عنوان دانشجوی برتر رشته تاریخ پزشکی برگزیده شدند.        

  • گروه خبری : دانشکده طب ایرانی
  • کد خبر : 225281
خاطره  فهیمی
تهیه کننده:

خاطره فهیمی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *