پیام تسلیت رئیس دانشکده دندانپزشکی در پی درگذشت استاد پیشکسوت دکتر اسمعیل یزدی؛ او معلم واقعی علم و اخلاق و دینداری و مدیریت بود.
دکتر امیر رضا رکن رئیس دانشکده دندانپزشکی نوشت: دکتر اسمعیل یزدی هميشه در مشكلات پناه شاگردانش بود و تسلي بخش و اميد افرين بوده اكنون غريبانه در جوار رحمت حق ارميده است. او معلم واقعي علم و اخلاق و دينداري و مديريت بود.
متن پیام به شرح زیر است:
انالله و أنا اليه راجعون
خبر رحلت استاد يگانه و بي بديل دانشكده دندانپزشكي دكتر إسماعيل يزدي در اين ايام غم و نگراني ، شوك بزرگي به همكاران و شاگردان ايشان وارد نمود كه طاقت تحمل انرا برايمان سخت و دشوار نموده است.
كسي كه هميشه در مشكلات پناه شاگردانش بود و تسلي بخش و اميد افرين بوده اكنون غريبانه در جوار رحمت حق ارميده است. او معلم واقعي علم و اخلاق و دينداري و مديريت بود.
اينجانب كه افتخار شاگردي مستقيم ايشان را داشتم اين غم بزرگ را به خاندان معزز يزدي ، اساتيد گرامي دكتر محمد اسلامي ، دكتر فرشته بقايي ، دكتر نصرت الله عشقيار ، دكتر سارا توسلي و ساير همكاران دانشكده و جامعه دندانپزشكي كشور تسليت عرض نموده ، خود را موظف ميدانم در فرصتي مناسب مراسمي درخور شان ايشان از طرف دانشكده دندانپزشكي برگزار نماييم.
توضیح اینکه استاد دکتر اسماعیل یزدی اولین متخصص آسیبشناسی و جراحی دهان و فک و صورت، بنیانگذار رشته پاتولوژی دهان، فک و صورت و دندانپزشکی نوین ایران و مشاور سازمان جهانی بهداشت بود كه در سن ٨٨ سالگي در ايران درگذشت.
دکتر اسماعیل یزدی در سال ۱۳۱۰ در قزوین متولد شد و تحصیلات ابتدایی و متوسطه خود را در تهران و دبیرستان را در دارالفنون به اتمام رساند سپس به دانشگاه تهران راه یافت و در سال ۱۳۳۲ با کسب رتبه اول از دانشکده دندانپزشکی دانشگا ه تهران فارغ التحصیل شد و به واسطه احراز رتبه اول، نشان درجه اول فرهنگ بورس تحصیلی ایالات متحده آمریکا را دریافت کرد.
وی تحصیلات تخصصی خود را در رشتههای جراحی و آسیبشناسی دهان و فک و صورت در مراکز وابسته به دانشگاه هاروارد و دانشکده دندانپزشکی دانشگاه تافتس در شهر بوستن به پایان رساند و سال ۱۳۳۸ علی رغم پیشنهاد این دانشگاه برای اشتغال، با عشق خدمت به میهن، به ایران بازگشت و اولین ارزشنامه تخصصی در جراحی فک و دهان به عنوان یکی از رشتههای تخصصی دندانپزشکی را دریافت کرد.
دکتر یزدی به عنوان چهره ماندگار اولین مطب تخصصی و جراحی دهان و فک و صورت را در سال ۱۳۳۹ راه اندازی کرد و تاسیس رشته آسیبشناسی فک و دهان، بنیانگذاری رشته پاتولوژی دهان وفک و صورت، دوره تخصصی فک و دهان در دانشکده دندانپزشکی دانشگاه تهران، اولین آزمایشگاه تشخیص و تحقیقات آسیبشناسی فک و دهان، عضو شورای سردبیری مجله AIM فرهنگستان علوم، دریافت دونشان درجه یک فرهنگ و دانش را در کارنامه خود دارد.
عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی از سال ۱۳۷۱ تاکنون، رئیس دانشکده دندانپزشکی دانشگاه تهران از سال ۱۳۴۷ تا ۱۳۵۰، معاون پژوهشی فرهنگستان علوم پزشکی، عضویت در شورای واژه گزینی فرهنگستان زبان و ادب فارسی، نماینده وزارت فرهنگ و آموزش عالی در کمیته دندانپزشکی نظام پزشکی، عضویت در کمیسیون پزشکی شورای پژوهشهای کشور، عضو هیات امنای دانشگاه علوم پزشکی قزوین، عضو پیوسته جامعه بین المللی آسیبشناسان فک و دهان، عضو افتخاری کانون پزشکان و دندانپزشکان ایرانی مقیم آلمان و عضو یت در جامعه بین المللی جراحان دهان و فک و صورت تنها بخشی از فعالیتها و افتخارات دکتر اسماعیل یزدی است.
وي پس از 42 سال فعالیت مستمر علمی – دانشگاهی بنا به درخواست شخصی در سال 1380 در سن 70 سالگی به افتخار بازنشستگی نائل شد و از آن زمان به همکاری در زمینۀ تحقیقات و انتشارات با فرهنگستان علوم پزشکی پرداخت.
او پزشک دکتر محمد مصدق، صاحب امتیاز روزنامه میزان، یکی از بنیان گذاران بیمارستان پارس، عضو فرهنگستان علوم، و پزشک حاذقی در جراحی فک و دندان بود كه در سن ٨٨ سالگي در بيمارستان پارس درگشت.
نظر دهید