کارگاه واقعیت مجازی و فناوری های نوین پزشکی در فضای اسکای روم برگزار شد

کارگاه واقعیت مجازی و فناوری های نوین پزشکی با محوریت «رباتیک، پزشکی، توانبخشی، فناوری و انسان» در فضای اسکای روم برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دفتر امور ایثارگران، به همت مرکز تحقیقات آسیب دیدگان جنگ کارگاه واقعیت مجازی با محوریت "رباتیک، پزشکی، توانبخشی، فناوری و انسان" در فضای اسکای روم برگزار شد.
در این کارگاه که جمعه 15 بهمن 1400 با حضور تعدادی از اعضای هیئت علمی و کارکنان دانشگاه برگزار شد، دکتر مجید اسلامی، دانشجوی پسا دکترای مرکز تحقیقات آسیب دیدگان جنگ ضمن بیان تاریخچه پیدایش ربات گفت: ربات یک دستگاه الکترومکانیکی یا یک نرم افزار هوشمند برای جایگزینی انسان با هدف انجام وظایف گوناگون است. فیلم عصر جدید چارلی چاپلین، نشان می دهد عدم آگاهی و دانش کافی از فناوری و علم رباتیک، باعث می شود تکنولوژی رباتیک برای انسان دردسرآفرین باشد.
دکتر اسلامی ویژگی های شاخص یک ربات را قابلیت حرکت و حس بویایی، حس محیط از طریق حس گرها ، تاثیر بر اشیای محیط، قابلیت برنامه ریزی و به روز رسانی، حرکات ماهرانه از طریق یک یا چند محور حرکتی نام برد و ضمن اشاره به قوانین صنعت رباتیک افزود: رعایت این قوانین باعث می شود، ربات ها ضمن محافظت از خود باعث آسیب به موجود حسگر، بشریت و انسان نشوند. 
هیئت علمی دانشگاه کاربرد ربات ها را در صنعت، پزشکی، روانپزشکی و توانبخشی (در دو بخش ربات خاص و ربات نرم) عنوان کرد و ادامه داد: ربات ها انواع مختلفی از جمله سرگرمی، هدایت خودکار، امداد و نجات، آتش نشان، خدمات، پزشکی، نظافت چی دارند و ربات های نرم از مهمترین و کاربردی ترین ربات ها در توانبخشی هستند. 
وی ضمن تعریف هوش مصنوعی قابلیت سازگاری، استدلال و ارائه راه حل را سه ویژگی مهم آن دانست و با پخش کلیپ هایی عملکرد گوناگون ربات ها را در حوزه های مختلف توضیح داد.
دکتر اسلامی توسعه فناوری رباتیک در آینده را اینگونه نام برد:
 الف) کاربردی نمودن ربات ها در تمام حوزه های پزشکی و درمانی،
 ب) مجهز نمودن ربات ها به تجهیزات سخت افزاری و نرم افزاری، 
ج) توسعه هوش مصنوعی و بینایی ماشین و یادگیری،
د) توسعه ربات ها و تعامل با فناوری های نوین دیگر از جمله واقعیت مجازی.
در پایان کارگاه دکتر اسلامی به سوالات حاضرین در کارگاه پاسخ داد.
حمیده شفاعی
تهیه کننده:

حمیده شفاعی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *