• تاریخ انتشار : 1397/09/17 - 12:54
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1649
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

گسترش همکاری های علمی گروه سلامت در حوادث و بلایا دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران با مجمع شهرداران آسیایی در حوزه تاب آوری در برابر حوادث و بلایا

در حاشیه نشست مجمع شهرداران آسیایی در ترکیه بر گسترش همکاری های علمی گروه سلامت در حوادث و بلایا دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران با مجمع شهرداران آسیایی در حوزه تاب آوری در برابر حوادث و بلایا تاکید شد.

پنجمین نشست مجمع شهردارن آسیایی به ابتکار جمهوری اسلامی ایران و به ویژه شهرتهران از 8 تا 12آذر 97 در شهر غازی انتپ (Gaziantep) کشور ترکیه با حضور نمایندگان شهر های مختلف آسیایی برگزار شد. با توجه به اینکه دبیرخانه دایمی این مجمع آسیایی در تهران است نقش اساتید و مدیران اجرایی کشور جمهوری اسلامی ایران پر رنگ تر از دیگرکشورهاست .
دکتر عباس استاد تقی زاده مدیر گروه سلامت در حوادث و بلایا دانشکده بهداشت در خصوص وضعیت و تجربیات شهر غازی انتپ اظهار داشت:  این شهر به واسطه نزدیکی با شهرهای شمالی کشور سوریه از جمله شهر حلب پذیرای بیش از  500 هزار نفر از پناهندگان کشور سوریه بوده و دارای تجربیات و درس آموخته های خوبی از مدیریت پناهندگان جنگی است.
 وی در ادامه در خصوص مباحث مطرح شده در این نشست بیان داشت بحث هایی که در این نشست مطرح شد مربوط به زیست پذیری شهر، تاب آوری، هوشمندی شهر و با وجود تجربیات خوبی که این شهر در مدیریت پناهندگان جنگی داشت مباحثی درخصوص  اینکه  چگونه یک شهر با حفظ زیر ساخت های خود و جلوگیری از هر گونه مشکل می تواند مسائلی چون : اسکان، مواد غذایی، شغل و  نیاز های اولیه پناهندگان را مدیریت و تامین کند، است.
دکتر تقی زاده گفت: مدیریت پناهندگان در حوادث و بلایا و علی الخصوص شرایط جنگ  یک مسله مهم است و کشور جمهوری اسلامی ایران در کنار 8 سال دفاع مقدس  توانست تجربیات ارزشمندی را در خصوص مدیریت مهاجرین جنگی کسب کند.
وی هدف از حضور در این نشست را انتقال تجربیات شهرهای آسیایی در سه حوزه زیست پذیری، هوشمندی و تاب آوری شهری و ارائه تجربیات و دست آوردهای علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیان کرد.
در ادامه دکتر تقی زاده بیان کرد که در طول این کنفرانس دو مدل از دست آوردهای علمی- پژوهشی دپارتمان سلامت درحوادث و بلایا دانشکده بهداشت به صورت سخنرانی و پخش فیلم برای حضار که از کشورهای مختلف آسیا بودند، ارایه شد که مورد توجه و ابراز علاقه مندی دیگر کشور ها قرارگرفت.
مدل اول مربوط به 'ارزیابی خطر پذیری و برنامه ریزی برای کاهش خطر بلایا در شهرها' و مدل دوم 'سامانه پایش تاب آوری جوامع در برابر حوادث و بلایا به عنوان یک مدل ارزیابی تاب آوری شهری' عنوان شد.
در ادامه، مدیر گروه دپارتمان سلامت درحوادث و بلایا دانشکده بهداشت، در خصوص توجه دیگر کشورها به یافته های علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت که پس از ارائه مدل ارزیابی تاب آوری شهری، چند شهر خارجی و داخلی جهت استفاده از این مدل در ارزیابی تاب آوری شهرهای خود ابراز علاقه کردند و خواستار مشارکت وهمکاری این دپارتمان شدند.
وی در خصوص دستاوردهای این سفر برای دپارتمان سلامت درحوادث و بلایا دانشکده بهداشت بیان کرد: که موضوع راه اندازی کمیته دایمی شهرهای تاب آور در ذیل دبیرخانه مرکزی مجمع شهرداران آسیابی مطرح شد و مورد تصویب قرار گرفت.
همچنین در حاشیه این نشست با توجه به اهمیت سلامت در مدیریت شهری مذاکراتی با دبیرکل مجمع جهت ایجاد همکاری علمی پژوهشی دانشکده بهداشت و مجمع انجام و مقرر شد همکاری های علمی طرفین در خصوص حل مشکلات شهری در حوزه بهداشت و سلامت از جمله  مدیریت پسماند،  فاضلاب،  آلودگی هوا، حوادث شهری، حمل و نقل و ایمنی شهری گسترش یابد.

  • گروه خبری : دانشکده بهداشت,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 82658
نسیبه  جلالوند - عکس
تهیه کننده:

نسیبه جلالوند - عکس