یازدهمین جلسه کارگاه مجازی فناوریهای نوین با موضوع سلامت از راه دور برگزار شد
دکتر حاجیعلیعسگری: یکی از چالشهای اینترنت اشیا در حوزه سلامت، حجم عظیم دادههایی است که توسط هر فرد در هر دقیقه وارد میشود که ثبت، پردازش، تحلیل و انتقال این حجم از اطلاعات نیازمند بستر فناوری بسیار عظیمی خواهد بود.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دفتر امور ایثارگران به همت مرکز تحقیقات آسیبدیدگان جنگ جلسه یازدهم کارگاه مجازی فناوریهای نوین پزشکی با عنوان "سلامت از راه دور" را برگزار کرد.
در این کارگاه که سه شنبه 11بهمن 1401 با حضور تعدادی از اعضای هیئتعلمی و کارکنان دانشگاه برگزار شد، دکتر فاطمه حاجیعلیعسگری هیئتعلمی گروه سلامت الکترونیک دانشکده پزشکی ضمن بیان خلاصهای از جلسه گذشته در مورد کاربردهای اینترنت اشیا در حوزه سلامت، بازار کلی اینترنت اشیا در حوزه سلامت را معرفی کرد و گفت: بر اساس اعلام سایت Insider Business بازار جهانی اینترنت اشیا در حوزه سلامت 9/58میلیارد دلار در سال 2014 به 410 میلیارد دلار در سال 2022 رسید.
دکتر حاجیعلیعسگری در ادامه محبوبترین اپلیکیشنهای حوزه سلامت را نام برد و از شرکتهای برتر در حوزه سلامت الکترونیک مثل Care Clix, I Clinic را به عنوان نمونه تشریح کرد و افزود: در مراقبتهای بهداشتی و سلامت از راه دور بیشتر در حوزه آموزش، پیشگیری و مشاوره کاربرد دارند ولی در حوزه پزشکی و پزشکی از راه دور ویزیتهای آنلاین، نسخه نویسی و دستگاههای پوشیدنی کاربرد دارند.وی در ادامه پس از تأکید بر حفظ امنیت دادهها در مراقبتهای پزشکی اینترنت اشیا، در مورد دستگاههای حسگرهای اینترنت اشیا در حوزه سلامت توضیح داد.
سخنران از محصولات و پروژههای اینترنت اشیا در حوزه سلامت پروژهی e Call را بهعنوان گزارشدهی سریع و خودکار تصادفات مثال زد و مهمترین چالشهای اینترنت اشیا در حوزه سلامتاز منظر مردم میتوان به ترس از محرمانه نبودن اطلاعات شخصی و از منظر فناوری به حجم عظیم دادههای تولید شده در این بستر اشاره کرد و گفت: پیشبینی میشود تا سال 2024 حدود 17/1 MB داده جدید توسط هر فرد در هر دقیقه تولید شود. بدیهی است که ثبت، پردازش، تحلیل و انتقال این حجم از اطلاعات نیازمند بستر فناوری بسیار عظیمی خواهد بود.
دکتر حاجیعلیعسگری با توضیح امنیت اینترنت اشیا و امنیت دیجیتال این مبحث را خاتمه داد و سپس به سوالات حاضرین جلسه پاسخ داد.
نظر دهید